directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 06:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un exdiputat del PSC qüestiona la legitimitat d'Hereu tot i guanyar les primàries

Assegura que la victòria d'Hereu suposa el 'divorci' definitiu entre partit i ciutadania

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Dos dies després de les primàries al PSC, l'eufòria i les proclames triomfalistes han deixat pas a reflexions molt més critiques a les files socialistes. És el cas de l'exdiputat del PSC al Parlament, Josep Maria Balcells, que en una entrada al seu blog revela la decepció generalitzada que ha suposat la derrota de Montserrat Tura davant l'aparell del partit que personifica Hereu. Per Balcells, la victòria contra pronòstic de Jordi Hereu a les primàries del 'és l'expressió d'un divorci entre partit i ciutadania', ja que els militants i simpatitzants, és a dir, l'aparell, van decantar-se per Hereu, mentre que les enquestes entre els ciutadans assenyalaven clarament Montserrat Tura com la candidata preferida dels barcelonins. 'Anem malament', certifica Balcells, que amb la seva anotació trenca els discursos que proclamaven la 'legitimitat a prova de bomba' d'Hereu després de les primàries.

Comparteix
   


Etiquetes
Josep Maria Balcells confessa que esperava que a les primàries de Barcelona es produís 'un petit miracle', i es pregunta si la ciutadania hagués fet la mateixa tria que van fer els militants i afiliats. En aquest sentit, Balcells recorda que les enquestes entre els ciutadans de Barcelona donaven la victòria a Montserrat Tura, i també recorda la baixa participació de les primàries i els pocs suports que ha rebut Hereu. Segons l'anàlisi que fa l'exdiputat, aquestes dades posarien en dubte la legitimitat de l'actual alcalde al capdavant de la candidatura socialista. 'Els interessos interns passen pel damunt de les expectatives ciutadanes. Anem malament', rebla Balcells.

Segons el polític català, diputat al Parlament pels socialistes la darrera legislatura, no hi ha espai per triomfalismes després de les primàries: 'Una alta abstenció i un percentatge de suport reduït al guanyador és el marc que situa el PSC a les portes del repte del 22 de maig', assenyala Balcells.

Per Chacón, en canvi, les primàries 'creen legitimitats'

De perfil totalment contrari han estat les declaracions de la ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, que aquest dimarts s'ha mostrat partidària dels processos de primàries, que són 'una fantàstica fàbrica de crear legitimitats i entusiasme militant'. Segons Chacón, després d'aquest procés el PSC té un candidat a Barcelona 'més legitimat i més fort'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
22 de febrer de 2011, 15.52 h

Que els espanyolistes del P$C-P$OE a Catalunya vagin malament, és per la Nació catalana la millor noticia dels ùltims 32 anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.