directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La vaga de l'ensenyament rep un suport majoritari i deixa sols a Maragall i el PSC

Els sindicats demanen la dimissió del conseller i rebutgen les seves polítiques

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els cinc sindicats de l'ensenyament públic han convocat una vaga de l'escola pública de primària i secundària per al pròxim 19 de març per expressar 'el més absolut rebuig' a la política educativa del conseller d'Educació Ernest Maragall i exigir la seva dimissió arran de les mesures preses unilateralment aquestes darreres setmanes, com la modificació del calendari escolar presentada darrerament. El conseller ha reaccionat fent una crida al sector educatiu a la responsabilitat, i tot i que ha reconegut que el dret a vaga és legítim, ha defensat que hi ha millors vies per resoldre el conflicte que la vaga, com ara el diàleg i la negociació. La resta de partits polítics han deixat sol el PSC i han mostrat comprensió pel 'malestar' de la comunitat educativa, que veu com Educació fa modificacions de la LEC quan la llei 'encara es troba en tràmit parlamentari', tot emplaçant Maragall a escoltar i escurçar així la distància que separa la conselleria del món educatiu.
ernest maragall
Comparteix
   

Els cinc sindicats de l'ensenyament USTEC-STS, CCOO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT han convocat aquest dimecres al matí una vaga de l'escola pública de primària i secundària de tot Catalunya per al pròxim 19 de març per expressar 'el més absolut rebuig' a la política educativa del conseller d'Educació Ernest Maragall i exigir la seva dimissió. Aquest dijous hi ha convocades mobilitzacions davant dels ajuntaments. Aquesta seria la tercera vaga del sector de l'ensenyament, la segona que compta amb el suport dels cinc sindicats després que CCOO i UGT no donés suport a l'anterior convocatòria el passat mes de novembre.

Maragall ha lamentat profundament l'anunci de mobilitzacions i ha recordat que les línies de diàleg oficials amb els representants sindicals no s'han interromput en cap moment. Considera que una vaga general de l'ensenyament públic no és una acció de millora d'aquest ensenyament i que perjudica greument a les famílies. Per altra banda, Maragall ha reconegut l'interès per part del Govern perquè la futura llei d'educació s'aprovi amb el màxim acord i suport possible i és per això que estan interessats en el recolzament pel principal grup de l'oposició (CiU), però també en el de la resta de grups polítics de Catalunya.

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha afirmat que 'comparteix' els motius dels sindicats i ha subratllat la necessitat de fer canvis en la LEC per aconseguir el suport dels sindicats. Des d'ERC, Anna Simó, veu els sindicats amb 'tot el dret' a convocar l'aturada i el portaveu convergent Oriol Pujol jutja poc 'intel·ligent' l'actuació del conseller amb la LEC. El PPC diu que parlar amb Maragall és fer-ho 'amb una paret'. A la portaveu parlamentària del PPC, Dolors Montserrat, no li ha estranyat que hi hagi 'mobilitzacions i una vaga' perquè Maragall 'no cerca ni el diàleg ni el consens'.

Cadascun dels portaveus sindicals han coincidit a l'hora de subratllar l'incompliment de 'gran part dels acords' signats i aparaulats per part del conseller. La portaveu d'USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha titllat d''antidemocràtica' la política de Maragall consistent en tirar endavant mesures recollides dins una llei que encara 'es troba en tràmit parlamentari'. Cañadell també ha criticat que la falta de solucions als problemes reals del sistema educatiu català estigui acompanyada de les mesures 'negatives' que pren el conseller.

Des de l'oposició, Oriol Pujol, ha assegurat que hi ha 'mala maror' sobre 'com des del departament s'han anat gestant els temes que afecten el món educatiu i la LEC'. Dolors Montserrat creu que el conseller és 'una paret, que no dialoga i no consensua' i per això ha dit entendre la posició dels sindicats.

Els sindicats veuen en la proposta del nou calendari escolar d'Educació una 'cortina de fum' utilitzada pel conseller per desviar l'atenció. Especialment dures han estat les paraules del portaveu d'ASPEP-SPS, Xavier Masó, qui ha assegurat que la conselleria 'ha perdut definitivament el nord'. CCOO ha dut a terme una enquesta entre 1.500 docents catalans i quan ha demanat si s'està d'acord amb què el conseller obri ara un debat per racionalitzar/modificar el calendari escolar ha estat contestada negativament per un 73 per cent dels enquestats. El 83 per cent dels docents enquestats creu que aquest debat és 'una cortina de fum' per amagar 'la manca de solucions als problemes reals de l'educació'.

La darrera decisió del Departament de donar als professors la possibilitat de fer hores extres ha encès la metxa de les mobilitzacions sindicals. Els representants dels docents interpreten en la mesura una intenció d''estalvi' que evitarà la contractació de nous mestres i professors interins. Un detall d'aquesta proposta ha estat particularment mal rebut. Segons ha explicat Masó, els directors dels centres són els que 'adjudicaran les hores extres als centres', però, alhora, també podran 'fer-ne'. És a dir, podran 'adjudicar-se a ells mateixos totes les hores extres que vulguin. Demencial', ha conclòs Masó.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
12 de febrer de 2009, 14.20 h

Quina gràcia que l'Ernest Maragall demani "diàleg", quan els mestres es queixen precisament de que ell fa les coses unilateralment i sense preguntar a ningú.



L'ensenyament cada cop és objecte d'invents i més invents, tràmits, paperassa inútil, treballs i documentació estèrils, de fer fer el mateix dos i tres cops, de reinventar la roda.... TOT excepte el que és més important: ensenyar i educar els pobres nens d'aquest país.



Mentre els mestres es tornen boj... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.