directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Prop de 80.000 firmes per prohibir per llei les curses de braus a Catalunya

Els correbous, però, si que es podrien mantenir

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Ja són prop de les 80.000 firmes les que han aconseguit les entitats antitaurines catalanes i ciutadans, agrupats en la Plataforma 'Prou'. La xifra exacte és la de 78.162 firmes per promoure la prohibició per llei de les curses de braus a Catalunya, segons ha informat el seu portaveu, Eric Gallego. En els pròxims dies esperen superar-les de llarg. De fet, els organitzadors ja han assolit el mínim de 50.000 firmes que exigeix el Parlament per tramitar aquesta iniciativa legislativa popular (ILP), que va passar la primera fase el novembre passat després de ser admesa a tràmit.

Comparteix
   

La mesura té el suport de 50 ajuntaments catalans, a més d'altres de l’Estat espanyol i de l'estranger, que s'han declarat abolicionistes després de votacions al Ple del consistori. És el cas de la ciutat de Barcelona.

‘Les firmes s'han recollit en 33 dies, però encara en queden 83 perquè la proposta legislativa entri amb més força a la cambra catalana’ ha dit Eric Gallego.

Entre les gairebé 80.000 adhesions, figura la firma de personalitats mediàtiques com les exdiputades Pilar Rahola i Magda Oranich; els filòsofs Salvador Pániker i Josep Maria Terricabras; els cantants Pep Sala, Gerard Quintana, Natxo Tarres i Elliot Murphy; actors com Bruno Oro o Anna Sahun; els periodistes Ruth Toledano i Jordi Tardà, i el lama budista Thubten Wangchen.

Els correbous, sí

L'ILP vol aconseguir que siguin abolides les curses i els espectacles de braus que incloguin la mort de l'animal, les banderilles i l'espasa, així com els espectacles taurins que se celebrin en places o fora al carrer. Com a excepció, admeten les festes amb bous sense la mort de l'animal -els correbous-, i es preveuen compensacions econòmiques per als propietaris de les places de braus a Catalunya.

Ajuntaments que hi donen suport

A Catalunya, són abolicionistes els ajuntaments de poblacions com ara Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Olot, Guissona i Palamós. En alguns d'aquests municipis hi ha les places de braus més antigues de la comunitat.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
13 de febrer de 2009, 19.22 h

Amic Jordi, no solament hem de felicitar-nos pel fet de posar a ratlla la barbàrie, sinó que a més, ens hem de felicitar per trauren's del damunt una festa espanyola, sanguinària i cruel, com ho són gairebé tots els espanyols. Dic gairebé tots els espanyols, perquè em consta que n'hi ha molts que també hi estan en contra. Especialment la Fundació Equanimal, amb seu a Madrit, als quals he de felicitar des d'aquí per la feina que estan duent a terme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi C fletxa Barcelona
13 de febrer de 2009, 01.06 h

Fantàstic! Felicitats als promotors i tots els que heu/hem signat. Portem aquest tema al Parlament d'una vegada i forcem els partits polítics a mullar-se! Fem de Catalunya un país civilitzat, que posi a ratlla la barbàrie de les 'corridas'. Endavant!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
12 de febrer de 2009, 19.58 h

És que estem parlant no de la mort, sinó del patiment dels éssers vius i, per tant, no té res a veure una cosa amb l'altra. Avortar o no és un debat entorn al valor d'un embrió. Torturar un animal implica el dolor, patiment i humiliació d'aquest, sumat al fet de fer-ne un espectacle. Vaja, que les pomes són pomes, i les mandarines mandarines.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Víctor fletxa Tarragona
12 de febrer de 2009, 16.06 h

Segur q de tots aquests no en firmaria cap en contra l'abortament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.