directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 12:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els integrants del tripartit fan pinya contra l'auditoria encarregada pel Govern

PSC, ERC i ICV troben l'estudi 'innecessari' i demanen que no s'encarregui a professionals de fora de la Generalitat · Externalitzar-la costarà 1,2 milions

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'auditoria externa anunciada pel Govern de la Generalitat que encarregarà per conèixer els detalls de la situació financera de l'administració no ha passat desapercebuda pels grups de l'oposició. I menys encara, pels que van estar governant en els darrers set anys. I és que PSC, ERC i ICV-EUiA no veuen necessària aquesta mesura i entenen que el Govern l'engega amb 'afany revengista' o perquè intenta 'buscar anomalies'. Els tres partits, però, han coincidit amb altres grups de l'oposició a criticar que l'estudi s'encarregui a experts externs i es pregunten si això respon a que el conseller d'economia, Andreu Mas-Colell, desconfia dels professionals de la Generalitat.

Comparteix
   


Etiquetes
La portaveu adjunt del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha criticat el fet de portar a terme l'auditoria que vol encarregar el Govern 'sembla que no pot partir d'altra cosa que la desconfiança envers els papers que va lliurar José Montilla a Artur Mas i envers el personal' de la Generalitat. En aquest context, ha criticat que l'auditoria costi 1,2 milions d'euros. 'Vam sentir clar que el Govern faria més amb menys i ara demostra que és capaç de fer menys amb més', ha indicat.

El grup parlamentari del PP de Catalunya, a través del seu portaveu, Enric Millo, ha valorat positivament l'encàrrec de l'auditoria externa per part del Govern de la Generalitat. Millo ha destacat que el fet que sigui externa garanteix certa objectivitat i neutralitat que fins ara ni el govern actual ni l'anterior havien promulgat. No obstant, Millo ha alertat sobre la necessitat que el resultat de l'auditoria arribi abans de la votació dels pressupostos del 2011 i ha lamentat que el govern hagi pres la decisió 'tard'.

Dolors Camats, portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, ha assegurat que una auditoria externa 'no ens intranquil·litza' i s'ha mostrat segura que el resultat evidenciarà 'la necessitat de reforçar els ingressos' amb mesures 'com impost de successions'. Amb tot, Camats ha dit que el seu grup vol 'creure que entra dins de la normalitat' i que el Govern no té una altra intenció, com 'pretendre buscar una anomalia'. 'Si és així, potser que ho pregunti abans', ha retret, tot advertint que ICV 'no creu que sigui necessari però no volen que sembli defensiu o que no volen un control'- Camats ha criticat també que el Govern no 'confiï' en els propis tècnics de l'administració. 'Si el conseller es queda més tranquil amb una auditoria externa, ell sabrà la confiança en els serveis de la Generalitat'.

El parlamentari d'ERC Oriol Amorós ha demanat al Govern que enlloc 'd'iniciar auditories amb ànim de revenja i de tornar a debilitar la posició catalana davant de Madrid demanem que agafin força dels arguments amb la publicació de balances fiscals aquí i allà'. Ha demanat que 'agafin força dels arguments' amb el suport de tots els partits catalans per demanar al concert econòmic.

Pel que fa a Solidaritat, el diputat Uriel Bertran ha defensat la decisió ja que els hi sembla 'legítima'. Ha demanat que aquesta auditoria estigui en mans de tots els grups parlamentaris i que sigui pública. Bertran ha afegit que aquesta s'ha d'encarregar als organismes de la Generalitat i per tant, ha exigit que l'auditoria no es faci a través d'empreses privades perquè els funcionaris de la Generalitat estan 'més que preparats i tenen el coneixement suficient per dur-la a terme amb la màxima exactitud'.

Albert Rivera, president del subgrup parlamentari de Ciutadans, ha criticat l'anunci del Govern que suposarà un cost d'1,2 milions d'euros. Des de C's no s'entén com havent assessors a la conselleria d'economia i 'existint la figura legal de la intervenció de la Generalitat' s'ha de encarregar externament amb un cost tant elevat.

De manera molt diferent ho veuen CiU i el seu portaveu parlamentari, Jordi Turull, que consideren l'encàrrec de l'auditoria com una mostra més de que 'el Govern compleix les promeses' electorals fetes. A més, el convergent assegura no entendre les crítiques de part de l'oposició, i els ha recordat que l'auditoria 'és un acord molt positiu' que 'permetrà conèixer moltes vies o fuites que podem tenir i com es poden resoldre'. Turull, a més, ha negat frontalment que aquesta decisió s'hagi donat per desconfiança del Govern en els funcionaris de la Generalitat i ha recordat a PSC, ERC i ICV que 'ells van encarregar molts altres informes externs i no devia ser perquè no se'n fiaven'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
enric fletxa Barcelona
23 de febrer de 2011, 08.20 h

Fins a quin punt pot aribar els desconcert general dels nostres representants i governants, de tots, de gaire bé tots!. En la Generalitat hi ha una institució estatutaria, fora del què és l'Administració de la Generalitat -només depèn del legislatiu- , anomenada Sindicatura de Comptes, que justament té com a funció principal pronunciar-se sobre la veracitat dels comptes de tot el sector públic català -nacional i local-. La seva funció no és ni jurisdiccional, ni anti-frau -tot i qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.