directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Joana Ortega, referint-se a les consultes: 'A veure si acabem ja aquest tema'

Responent una interpel·lació d'Uriel Bertran, li retreu: 'Vostè deu tenir algun tipus de fixació malaltissa amb aquest tema' · El diputat de Solidaritat s'havia adreçat a la consellera Fernández Bozal, que no ha sortit a respondre

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Quan encara no fa ni tres mesos de la constitució del nou Parlament sorgit de les eleccions del 28 de novembre, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ja està tipa que els diputats de Solidaritat insisteixin a cada ple del Parlament sobre la independència de Catalunya. En una resposta a una interpel·lació del diputat solidari Uriel Bertran, li ha engaltat: 'A veure si acabem ja aquest tema. Vostè deu tenir algun tipus de fixació malaltissa amb aquest tema i tot plegat diu molt poc a favor de la seva amplitud de mires.'
Segons Ortega, el Govern 'encoratja a la participació de la societat civil en les qüestions que l'afecten' i que 'no defraudarem la nostra ciutadania', però ha recordat que 'ni promourà ni posarà pals a les rodes perquè s'organitzin consultes populars'.

Ortega ha criticar durament el passat republicà de Bertran, acusant-lo d'haver votat l'actual llei de consultes populars, que establia que el govern espanyol havia d'autoritzar les consultes que promogués Catalunya. Davant d'aquesta situació, Ortega ha assegurat: 'La nostra prioritat no és fer lleis que requereixin l'aprovació de Madrid. La nostra intenció és desenvolupar allò que diu l'Estaut en matèria de consultes populars, perquè el Govern ha de poder preguntar sobre tots els temes que li són d'interès.'

Durant la precampanya, Ortega va afirmar que 'CiU 'no és independentista, en absolut' i va considerar 'absurd' el debat. Ja com a consellera, va dir que no cediria urnes per a la consulta independentista que el 10 d'abril organitza Barcelona Decideix, però més endavant se'n va haver de retractar perquè no va trobar cap argument legal que ho justifiqués.

Fernández Bozal
En un primer moment, Bertran havia adreçat la seva interpel·lació a la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, però finalment ha estat Ortega qui ha respost, motivant que Bertran la qualifiqués d''escudera' de Bozal. Ortega, visiblement enfadada, ha argumentat que era ella qui intervenia perquè, per llei, és el Govern el que decideix quin conseller respon a cada interpel·lació.

Bertran havia retret a Bozal el recurs que va presentar com a advocada de l'Estat en contra de la consulta independentista d'Arenys de Munt del 2009: 'Vostè tenia un encàrrec de la delegació del govern espanyol, d'acord, però el redactat és cosa seva', i aquest equiparava les consultes amb la cessió de capelles municipals per part de consistoris bascos als militants d'ETA morts.

Així mateix, Bertran també li ha retret que fos funcionària de l'administració espanyola: 'Vostè vol defensar els interessos de l'Estat. Hagués pogut ser lletrada de la Generalitat i no ho va voler, va preferir opositar per ser advocada de l'Estat espanyol.'



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Carles fletxa Vilanova
27 de febrer de 2011, 09.52 h

molt bé els de CiU, amb la Ortega, la Bozal, tota la tropa de peperos, la resta d'unió o emmerdats en casos de corrupció...crec que mai no tornaran a tenir el suport que van tenir simplement perquè la gent volia cardar fora el trippy.
Fa venir basques la mena de gentussa que han fitxat, només volen contenir els catalans, fins i tot putejant-nos amb restriccions de tota mena, i evitar conflites amb Espanya, acatant el que toqui. Vaja només volen treballar tranquilets al despatxets i que la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Daniel fletxa Barcelona
24 de febrer de 2011, 20.51 h

Sra. Ortega, vagis acostumant. Ara amb els assajos i més endavant amb el de veritat.
Els d'Unió estan caient en les seves (insostenibles) contradiccions


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan fletxa Barcelona
24 de febrer de 2011, 13.37 h

Doncs la Sra. Ortega hauria de saber que això nomès és el començament :l'independentisme creix de manera exponencial amb l'ajut de la "mare pàtria" i la gent com la Consellera Bozal que van voler posar un "murrió" per callar la veu del poble no es mereixen estar en el govern.No es pot ser criat de dos amos ni cambiar de jaqueta quan interessa.El millor que podria fer el president Mas és dimitir-la pq si no ho fa aquest error li passarà factura tard o d'hora.ânims Uriel i que per una ve... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Anonim fletxa BCN
24 de febrer de 2011, 13.02 h

Si Convergència no és independista i troba absurd ni pensar-ho , anem bé ? Això va dir la videpresidenta....que Déu ens ajudi! I vinga fitxar
gent que havien treballat per l'AZNAR! Es van equivocar els que van votar CIU per inèrcia??? ARA SE-N'ADONEN? Com el expresident Pujol?
Encara hi són a temps a canviar de política i buscar la INDEPENDENCIA!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Mat fletxa Barcelona
23 de febrer de 2011, 23.40 h

Osti, es veu que l'Uriel l'ha posat nerviosa amb la interpel·lació ))))
Aquí ve el video http://www.youtube.com/watch?v=2CjLFtm1ykc


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
David fletxa Barcelona
23 de febrer de 2011, 22.31 h

#8 Aquesta notícia és falsa com molta cosa que publica aquest diari per això Esquerra li donava tants milers d'euros quan governaven.

Ortega no ha dit que "a veure quan acabaria aquest tema" referint-se a les consultes. ho ha dit referint-se a les critiques de SI a la Bozal que tenen lloc cada dia. Ja s'ha dit tot de la Bozal i a ella no la defenso, però després de més d'un mes ja se n'ha parlat prou. I en tot cas un diari no té perquè fer aquestes croniques falses com fa sovint.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 47
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Republicà fletxa Barcelona
23 de febrer de 2011, 22.13 h

I els sobiranistes de CIU que hi diuen a tot això ? O és que nomès són sobiranistes a la oposiciò i quan manenen se n´obliden ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 46   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
23 de febrer de 2011, 21.15 h

AMB AQUESTS ESPANYOLASOS AL GOVERN COM AQUESTA ES NORMAL QUE ELS MILLORS ELS INDEPENDENTISTES NI HI VULGUIN ENTRAR. MES RIDICUL QUE FA CIU *en teoria nacionalista* ES IMPOSSIBLE AMB EL SEU GOVERN ESPANYOLISTA AMB FITXATGES D-AZNAR DEL SUPER PITJORS RES DE BO I VEN RETRATAT COM HA DE SER.

INDEPENDENCIA JA!!! PROU MUBARAKS I DICTADORS CATALUNYA NO ES PITJOR QUE EGIPTE I SUDAN.!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Andrea fletxa Barcelona
23 de febrer de 2011, 20.50 h

Cada dia estic més contenta de no haver votat CiU. I mira que li vaig donar voltes, però veig claríssimament que vaig prendre la decisió correcta. M'haurien enganyat per enèsima vegada. Visca Catalunya Lliure (de vividors/res i botiflers). Per cert, d'on va sortir aquesta senyora? No n'havia sentit parlar mai i de sobte, la veig de vicepresidenta. Inexplicable. Algú me'n pot fer cinc cèntims dels seus mèrits professionals i/o patriòtics per ocupar un lloc com aquest?


Valora aquest comentari:   votar positiu 46   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Sebastià fletxa Barcelona
23 de febrer de 2011, 19.37 h

La sot-presidenta té algun tipus de fixació malaltissa amb el tema d'anar en contra de la llibertat de la societat per a manifestar-se a favor de la Independència i tot plegat diu molt poc a favor de la seva amplitud de mires i DEL FUTUR...!


Valora aquest comentari:   votar positiu 48   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.