directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat Valenciana en contra de la reciprocitat entre TV3 i Canal 9

Acció Cultural del País Valencià demana un posicionament ‘clar’ del Govern espanyol

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La reacció de la Generalitat Valenciana a les mocions del Congrés i el Senat per tal que finalment es faci efectiva la reciprocitat entre TV3 i Canal 9 no s’han fet esperar. El vicepresident de la Generalitat Valenciana, Vicente Rambla, ha assegurat que 'és inadmissible' que els socialistes considerin el País Valencià i Catalunya un lloc on es comparteix la mateixa llengua, ja que aquest va ser l’argument perquè s’aprovessin les mocions per a la reciprocitat. En aquest mateix sentit, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha emès un comunicat en el que demana un posicionament ‘clar’ del Govern espanyol i que es prenguin ‘mesures concretes i efectives que no depenguen de l’aprovació del Govern valencià’. ACPV argumenta que ‘els fets demostren que qualsevol proposta que depenga de la decisió del Govern valencià no serà cap solució real’.

Comparteix
   

Segons el dirigent popular, l'Estatut d'Autonomia del País Valencià 'estableix que el valencià és la llengua del nostre poble, forma part dels nostres sentiments'. Rambla ha advertit que 'de cap de les maneres tolerarem l'homologació amb la llengua catalana'. Sobre això, Rambla ha demanat al líder socialista valencià Jorge Alarte 'quina opinió li mereix la votació dels seus companys de Congrés sobre una cosa que estava clarament superada, ja fins i tot estatutàriament, a la Comunitat Valenciana?'

El Congrés dels Diputats va aprovar aquest dijous una moció presentada per ERC, amb una esmena pactada amb el PSOE, en què s'insta el govern espanyol a normalitzar l'emissió de TV3 al País Valencià i la reciprocitat de Canal 9 a Catalunya abans d'acabar aquest any.

La moció reclama que s'adoptin mesures i que es promoguin els acords tècnics i legals necessaris per fer efectiva l'emissió de TV3 al País Valencià i de Canal 9 a Catalunya d'acord amb el principi de reciprocitat abans de finalitzar l'any.

Tot i això, ACPV adverteix que totes dues mocions parteixen de la premissa que les possibles ‘mesures i acords necessaris’ s’han de prendre d’acord amb ‘el principi de la reciprocitat’ però creuen que ‘qualsevol proposta que depenga de la decisió del Govern valencià no serà cap solució real’. És per això que demanen ‘un pronunciament clar del Govern espanyol, mesures concretes i efectives que no depenguen de l’aprovació del Govern valencià i la continuïtat de la mobilització social’.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Roger fletxa Borriana (Plana Baixa)
17 de març de 2009, 11.43 h

Quina vergonya! Em fan rebutjar reconeixer que soc valencià per culpa d'aquestos individus. Sempre amb els seus prejudicis i posant barreres a la llengua que ens uneix. Es clar, son espanyolistes i què em de fer. No hi ha dret que aquesta gent que no estima la seva cultura i la seva terra decidisca què és el que jo parle. Senyors del PP!! Que jo parlemolt amb gent de Catalunya i mai he tingut cap problema.



M'agradaria saber si el Conseller d'Educació, el tal Fontdemora és capa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
copdecap fletxa meliana
17 de febrer de 2009, 16.14 h

no s´hi val a perdre el temps i les energies tot discutint amb aquesta rabera d´ases; allò seu és arrossegar cudols i com més grossos, millor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Toni fletxa Barcelona
16 de febrer de 2009, 11.07 h

Se'ls ha d'ignorar i continuar fent via sense esperar les seves reaccions primitives i ignorants. Discutiriem potser amb els involucionistes o amb els que deien que la Terra es plana, oi que no? Doncs amb aquests analfabets buscabregues tampoc!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi C fletxa Barcelona
15 de febrer de 2009, 20.04 h

Aquesta gent no són interlocutors dignes d'aquest nom, són bèsties, energùmens pre-intel·lectuals, analfabets, hooligans i delinqüents culturals. És impossible pactar res amb ells. No es pot pactar res amb un mico, o amb una rata. Tresserras ho té cru; mala peça al teler. Els valencians no han volgut així, què hi farem. Bye, bye, País Valencià...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa País Valencià
15 de febrer de 2009, 19.54 h

Quin fàstic llegir notícies com aquesta!! El castellà és sempre qui guanya amb els dubtes que generen partits del tall del PP. Sempre generant confusió i conreant discòrdia entre veïns. I es que molta, molta gent, es deixa portar per pamflets polítics com ara Canal i Ràdio 9.

Gràcies a Déu sempre n'hi ha d'altra que no.

Esperem que es produïsca la reciprocitat i, al menys, que vos agrade Punt 2.

Un salut,

JJ.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de febrer de 2009, 06.27 h

quina colla de feixistes els del pp

PP=ESPANYOLISME=FEIXISME.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.