directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC adverteix que el Govern es ressentirà profundament d'un mal finançament

Iceta afirma veure Esquerra 'molt convençuda del que està fent al Govern'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) hauria elaborat un document en el què plantegen renegociar el Pacte d'Entesa. Segons La Vanguardia, que afirma tenir accés al text, els republicans adverteixen que el mal camí de les negociacions per al nou model de finançament posa en perill el Pacte d'Entesa que 'es veurà profundament ressentit' si el nou model no permet dur a terme les actuacions previstes. Sense entrar en una xifra mínima per al finançament, asseguren que les propostes presentades pel Govern espanyol 'es fonamenten en una interpretació a la baixa de l'Estatut'. L'informe, carregaria durament contra l'executiu de Zapatero que asseguren que ha actuat 'amb hostilitat' cap a Catalunya i practica 'escanyament pressupostari'. Es planteja un canvi de prioritats entre les que destaquen la regeneració democràtica, la defensa dels símbols nacionals, la internacionalització del conflicte català i el reconeixement de les seleccions esportives catalanes; propostes que buscarien un un gir marcadament nacionalista.

Comparteix
   

El portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya, Miquel Iceta, ha restat importància a la suposada advertència que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) voldria traslladar als seus socis de Govern davant un possible mal acord en matèria de finançament. Segons ha assegurat Iceta, el PSC no només no ha rebut cap document en aquesta línia, sinó que segons el portaveu dels socialistes catalans aquest 'esforç especial d'ERC' de 'marcar paquet' no s'ajusta a l'actitud que els republicans expressen en el si del Govern que es correspon segons el socialista a una Esquerra 'molt tranquil·la, molt ferma i molt convençuda del que està fent al Govern'.

Segons les informacions publicades, les prioritats d'ERC serien: regeneració democràtica, transparència de l'administració i comportament ètic; símbols, defensa inequívoca dels símbols nacionals a les institucions; internacionalització del conflicte català, implicar organismes internacionals o tercers països en el plet entre Catalunya i Espanya; Reconeixement oficial de les seleccions esportives catalanes per participar en competicions oficials; universalització dels serveis socials; traspàs de les principals infraestructures i millorar el seu funcionament; desenvolupament i incidència en el camp de la mobilitat i la logística; foment de l'economia del coneixement; desenvolupament d'una política energètica catalana, i cobertura de tot el territori català quant a telecomunicacions.






COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.