directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Fins i tot Bush vol que Kosovo sigui independent

Pressionarà perquè avanci el procés, ja que segons ell "els EUA abonen la independència"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president nordamericà, George W. Bush, ha afirmat durant la visita a Albània que les converses sobre el futur de la província sèrbia de Kosovo -de majoria albanesa- han de tenir com a objectiu una "certa independència". Amb això el president dels EUA reconeix la llibertat del poble kosovar a escollir lliurement el seu futur, allunyat de les ingerències sèrbies.
kosovo mapa sèrbia kosova kosovars
Kosovo entre els països de l'antiga Iugoslàvia

Comparteix
   


Etiquetes
"La qüestió és si hi haurà un diàleg interminable sobre un tema que ja està pensat. Em preocupa que no puguin complir-se les expectatives posades a Kosovo i per això seguirem pressionant per que avanci el procés", ha afirmat Bush en roda de premsa després de reunir-se amb el primer ministre albanès, Sali Berisha.

Bush ha indicat que durant l'última cimera del G-8 a Alemanya es va parlar d'una proposta del president francès, Nicolas Sarkozy, que planteja una moratòria de sis mesos per intentar solucionar les objeccions russes a la independència kosovar i ha dit que aquest plantejament només funcionaria si la independència és l'objectiu final.

"Allò acceptable pels EUA seria que al final de qualsevol procés hi hagi una certa independència", ha indicat el president nord-americà. "L'important per al poble de Kosovo és saber que EUA i Albània abonen fermament la independència", ha afegit.

El dirigent nordamericà ha emplaçat els líders albanesos a treballar amb les organitzacions albaneses de Kosovo per mantenir en calma i en pau la província fins que el Consell de Seguretat de l'ONU decideixi sobre el pla de l'enviat especial de l'ONU que planteja una independència per a Kosovo supervisada pels organismes internacionals.

L'actitud de Bush és contrària a la de Putin

L'actitud de Bush contrasta amb la de Vladímir Putin, a favor de Sèrbia i contrària a l'autodeterminació dels territoris de l'ex-Iugoslàvia. Fa uns dies Putin s'expressava en contra de l'autodeterminació de Kosovo al·legant que nacions com Catalunya o Euskadi seguirien els seus passos.

Per a Putin la solució a l'autodeterminisme és senzilla: massacrar, tal com està fent a Txetxènia amb la repressió militar del poble txetxè.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Uri fletxa Barcelona
12 de juny de 2007, 11.19 h

És un tema molt delicat i el pitjor són els interessos de fora (Unió Europea, EUA). Milers de Serbis han perdut les seves cases a la regió de Kosovo i no hi poden tornar per por. Hi ha assassinats de nens i dones serbis en mans d'albano-kosovars violents encara ara, però no trascendeix als medis; tinc la sort de poder veure per satèl·lit les televisions locals i la realitat és una altra. Els Albanesos (musulmans) destrueixen esglésies ortodoxes dels segles XII i XIII (imagina't que els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carles fletxa Barcelona
11 de juny de 2007, 21.37 h

El que planteges, Uri, és interessant. Jo no n'era gaire conscient de l'adscripció nacional de Kosovo. No obstant, i deixant de banda el fet que un procés independentista a Kosovo ens pugui afavorir a nosaltres o no, després de reflexionar-hi veig que el que cal defensar és la radicalitat democràtica que suposa el principi d'autodeterminació.
Els canvis de status, millor via consulta que per les armes, agradi o no a uns o altres el sentit del canvi. Si es garanteix el dret d'autodetermina... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
URI fletxa Barcelona
11 de juny de 2007, 12.14 h

ATENCIÓ!!!
Us imagineu que els immigrants andalusos a Catalunya volguessin la independència de per exemple el Tarragonès? I que la unió europea i Bush ho afavorissin (i Andalusia, naturalment). Doncs això és el que passa a la regió sèrbia de Kosovo, origen i cuna de la cultura sèrbia on després de la guerra gran part de la població sèrbia fou desterrada sota la mirada complaent de la KFOR. Després de fortes sublevacions musulmanes (albaneses) els anys 80, Milosevic va cometre el gr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.