directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els usuaris gironins de Renfe s'organitzen per demanar millores

Reclamen que se'ls doni el mateix tracte que als de rodalies

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un centenar d'usuaris gironins de la línia de tren Portbou-Barcelona de Renfe s'han reunit en assemblea i han acordat reclamar que la companyia els retorni íntegrament el preu dels bitllets si el tren arriba més de 15 minuts tard. També volen que es redueixi un 35% el preu dels abonaments i que els horaris s'adeqüin amb l'hora d'entrada a la feina. Els portaveus dels usuaris enviaran ara aquestes reivindicacions a Renfe i demanaran als seus responsables una reunió per al proper 13 de març. Els usuaris d'aquesta línia ja han fet sentir les seves protestes en altres ocasions. El passat dos de febrer van negar-se a ensenyar el bitllet al revisor, provocant un retard de 45 minuts per protestar contra l'augment de preus i el deteriorament del servei coincidint amb l'inici de les obres del TGV.

Comparteix
   

L'assemblea d'aquest vespre, que s'ha fet en un local de l'Estació-Espai Jove, ha servit per evidenciar que els viatgers estan farts dels continus retards que acumula Renfe a la línia entre Portbou i Barcelona. Durant l'assemblea, els portaveus han donat veu als diferents usuaris perquè expressessin les seves queixes i revindicacions. Entre els comentaris que s'han sentit hi havia que les tarifes actuals 'no s'aguanten per enlloc' o que els horaris dels trens 'no estan pensats d'acord amb els laborals'. Els diferents viatgers han anat desgranant un a un les seves reivindicacions i, al final, l'assemblea ha acordat de manera unànime diversos punts que consideren 'inamovibles' a l'hora de negociar amb Renfe.

Les reivindicacions s'han estructurat en tres apartats: Trajectes, Preus i Compensacions. D'entrada, i pel que fa al primer punt, els usuaris demanen que s'escurci la durada del trajecte a tots els trens una mitjana d'uns quinze minuts. A més, també reivindiquen que els horaris s'adaptin amb l'hora d'entrada a la feina, i que 'com a mínim' tots els combois diaris surtin o arribin a l'estació de Figueres.

Pel que fa a l'apartat de Preus, l'assemblea ha demanat que tots els abonaments es redueixin un 35% fins que no s'acabin les obres del TGV a Barcelona. Com a exemple, els usuaris han explicat que actualment el preu d'un abonament mensual és de 158 euros. Amb la reducció, aquest quedaria en 102,7 euros.

Pel que fa a Compensacions, els usuaris han reclamat que si un tren arriba amb més de 15 minuts de retard, se'ls retorni íntegrament el preu del bitllet. El portaveu dels usuaris ha concretat que, amb aquesta mesura, volen 'ser tractats com els viatgers de Rodalies'.

Tenir força

Albert Orriols, portaveu dels usuaris, també ha concretat que la reunió d'aquest dilluns ha servit per evidenciar que els usuaris tenen força. 'Sabíem que teníem molt de suport, però avui això s'ha evidenciat, perquè a més dels assistents hi havia gent que representava altres usuaris', ha ressaltat. I ha afegit: 'Sembla que la gent està una mica cansada de Renfe ja'. El portaveu també ha indicat que arribaran 'fins al final' amb les reivindicacions i ha advertit a Renfe que 'el marge de negociació és molt petit'. Orriols també ha demanat més suport per part dels polítics. Pel que fa a la postura de la companyia, Albert Orriols ha explicat que van veure 'bona predisposició' en la primera trobada. El portaveu, però, també ha explicat que encara esperen una resposta escrita de la companyia respecte els 23 punts que els van presentar. 'Per exemple, ens van dir que posarien divuit trens nous, però ara volem saber les dates en què es farà'.

Mobilitzacions

Tot i que durant l'assemblea han sortit propostes de mobilitzacions, els usuaris han decidit no concretar-les fins que no hi hagi hagut la propera reunió amb Renfe. Si al març veuen que la companyia no mou fitxa, es farà una propera assemblea per decidir protestes. Entre les propostes que s'han comentat hi ha la de no pagar el bitllet en bloc. També s'ha dit de tallar les vies en algun punt entre Girona i Barcelona, perquè això deixaria la companyia 'sense marge de maniobra' si es fa en estacions com Passeig de Gràcia. Es preveu que, si no hi ha acord amb la negociació, les protestes que s'acordin es portin a terme els mesos d'abril o maig.

Suport als usuaris

L'Ajuntament de Girona va aprovar una moció, consensuada entre tots els grups municipals, on critcava 'les creixents deficiències' de Renfe, i demanava a l'Estat que adopti 'mesures immediates i urgents' per millorar el servei, entre les quals hi ha 'indemnitzacions' per als passatgers dels trens Catalunya Express que arribin amb retard.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.