directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla creu que 'sense' Tura no hauria emergit 'el millor' Hereu i veu a l'alcalde 'enfortit'

Remarca que al maig decidiran els ciutadans i reclama una candidatura 'renovada' per a la 'segona victòria'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El primer secretari del PSC i expresident, José Montilla, ha felicitat aquest dijous l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per la seva victòria a les primàries que el partit ha celebrat a Barcelona per decidir el candidat a les eleccions municipals. Montilla ha assegurat que les primàries han 'enfortit' al candidat, tot i que ha remarcat que 'ser el millor' és una decisió que hauran de prendre al maig els ciutadans. El primer secretari creu que 'sense' Montserrat Tura no hauria emergit 'el millor Jordi'. Aquesta ha estat la primera valoració pública de Montilla del resultat de les primàries i arriba després que la federació de Barcelona hagi afirmat que va demanar a Hereu que no optés a la reelecció.
josé montilla, psc, miquel iceta
Comparteix
   


Etiquetes
En el marc d'un debat precongressual organitzat pel PSC, el líder dels socialistes catalans ha valorat per primera vegada els resultat de les eleccions primàries tant a Barcelona com a Sant Cugat. Montilla ha felicitat als organitzadors dels processos, entre els quals la federació de Barcelona, als participants a les primàries i als 'guanyadors', Ferran Villaseñor en el cas de Sant Cugat -que va guanyar a Jordi Menéndez, home de confiança del mateix Montilla-, i Jordi Hereu per Barcelona, imposant-se a Montserrat Tura.

La felicitació pública a Hereu arriba després que el primer secretari de la federació de Barcelona i home de confiança de l'alcalde, Carles Martí, afirmés dilluns que el primer secretari del PSC va demanar a Hereu que no optés a la reelecció.

Montilla creu que el procés a Barcelona s'ha demostrat 'la maduresa, la qualitat humana i política' dels dos candidats. A més, ha assegurat que 'el millor Jordi Hereu ha estat ara davant de la solvència de la companya Tura' i que 'segurament sense ella no hauria exercit el millor Jordi'. Montilla ha assegurat 'alegrar-se' que això hagi estat així i creu que amb les primàries 'ha guanyat el PSC'.

El primer secretari creu que l'alcalde 'ha demostrat el camí de manera exemplar i meritòria', amb 'entusiasme, determinació, confiança i coneixement'. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que d'aquest procés en surt 'enfortit'. Tot i això, ha avisat que 'ser el millor és una decisió que hauran de prendre al mes de maig els ciutadans'. Per això, ha remarcat que 'treballem i treballarem per aconseguir aquesta segona victòria'.

Montilla espera que es pugui fer 'amb una bona candidatura, un bon projecte i un bon programa'. En aquest sentit, ha apostat per una candidatura 'guanyadora, renovada i sobretot oberta als sectors més dinàmics i progressistes' de Barcelona.

L'expresident de la Generalitat ha fet aquesta valoració de les primàries en el primer dels cinc debats precongressuals que el PSC ha organitzat de cara a la preparació del conclave previst per a la tardor que ha de servir per renovar el projecte i la direcció. El primer debat precongressual ha tractat sobre agenda social i se'n preveuen quatre més. El següent es farà el 3 de març i tractarà d'economia i benestar. Els altres tractaran de governació europea i global, de funció de la política i dels partits polítics i un últim sobre la visió del PSC des de fora.

Les retallades no són una novetat

Montilla també ha fet referència les retallades que està portant a terme el Govern de la Generalitat. 'Ara sembla que per alguns hagi arribat la crisi i no l'hagin descobert fins ara', ha constatat. Montilla creu que 'obliden que la crisi va arribar fa tres anys o més' i que 'deu ni do' les retallades que es van fer durant el seu Govern i que 'no són una novetat'. De fet, ha recordat que algunes decisions que va prendre van ser en 'època electoral', com pujades d'impostos i retallades de salaris de funcionaris.

'Noves aliances'

El líder socialista creu que els socialistes han comès 'l'error' de pensa que la crisi provocada pel 'neoliberalisme' els portaria a una 'gran victòria'. 'Vam ser imprudents pensant que la crisi les pagarien les teories neoconservadores i que la socialdemocràcia tornaria a ser hegemònica', ha lamentat, tot cridant a 'pensar i oferir l'alternativa'.

Per superar la situació de 'bloqueig' i 'ser operatius', Montilla ha plantejat la 'convergència de diferents tradicions d'esquerres i de noves tendències' i garantir que la renovació 'sigui capaç de mantenir el que ha funcionat els darrers anys adaptant-les a les noves realitats'. Un fet que 'no serà possible sense un denominador ideològic comú, amb uns propòsits programàtics clars, amb unes fórmules organitzatives i amb noves aliances que inevitablement hauran d'anar més enllà de l'àmbit estrictament polític'. Es tracta d'una afirmació que es pot entendre com una picada d'ullet a Nou Cicle, el sector obiolista que aquesta mateixa setmana apostava per una aliança de progrés de cara al 2014. Montilla, però, ha remarcat que aquestes aliances haurien d'anar més enllà de l'àmbit polític.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Tomàs fletxa Abrera
26 de febrer de 2011, 14.02 h

Al titular hi ha una errada greu:

veu a l'alcalde 'enfortit' >>> vei l'alcalde enfortit (el complement directe en català va sense la preposició a)

Hauríeu de vigilar més la correcció


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.