directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Vidal-Quadras troba 'provincià' demanar parlar català a l'Eurocambra

Adverteix Tremosa que si hi porta 'dèries secessionistes i bajanades farà el ridícul'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'eurodiputat del Partit Popular (PP) i vicepresident primer del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras, assegura que 'estaria encantat' si pogués parlar en català a l'Eurocambra, però troba 'provincià' insistir en demanar-ho. En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Vidal-Quadras adverteix que 'aquesta mania gairebé ridícula' de reivindicar l'ús de la llengua catalana a les institucions europees 'rebaixa' els catalans i els fa 'aparèixer com una gent molt miop'. Vidal-Quadras també ha aprofitat per advertir Ramon Tremosa, candidat de Convergència i Unió a les eleccions euopees, que si porta a 'dèries secessionistes i bajanades' a l'Eurocambra 'farà el ridícul'. Aquestes declaracions arriben després que ahir la comissió de Cultura i Educació del Parlament Europeu aprovés un informe sobre multilingüisme que afirma que els pares han de tenir 'la possibilitat d'escollir la llengua oficial en què han de ser educats els seus fills en països on coexisteixen una o més llengües oficials o regionals'
vidal quadras non grata aleix
Comparteix
   

Vidal-Quadras es defensa de la resta d'eurodiputats catalans, que l'acusen de boicotejar qualsevol intent que el català es pugui fer servir a Brussel·les i Estrasburg, afirmant que 'estaria encantat' i 'tan feliç i content' de parlar la llengua catalana a l'Eurocambra. 'Vostè creu que a mi no m'agradaria parlar en català al Parlament Europeu? Dons sí, estaria encantat, vaig estar onze anys parlant català al Parlament de Catalunya i tan feliç i content, però aquí les coses són com són i aquesta insistència és contraproduent', assevera Vidal-Quadras, que va presidir el PP a Catalunya entre 1991 i 1996. L'eurodiputat del PP nega que hi hagi cap 'problema de mala voluntat' i argumenta que es tracta d'un problema de recursos econòmics i de personal. Vidal-Quadras, que ocupa un escó a Brussel·les i Estrasburg des del 1999, espera repetir en la llista del PP aquest 7 de juny i es posa 'a disposició' de Mariano Rajoy i del candidat a les europees, Jaime Mayor Oreja. 

Adverteix Tremosa i elogia Guardans


Vidal-Quadras ha tingut paraules d'advertiment per al candidat de CiU a les properes eleccions europees, Ramon Tremosa, de qui alerta que és 'una persona sense cap experiència europea en sentit polític' i lamenta que ja hagi fet 'algunes manifestacions sorprenents, com que el Parlament no té cap importància, demostrant un desconeixement molt greu d'aquesta institució'. Per contra ha elogiat el 'seny' de Guardans a qui ha reconegut 'bona feina' i ha qualificat de 'treballador, molt actiu i ha tingut actuacions molt assenyades, fent una atenció especial a totes aquelles qüestions econòmiques i socials que afecten més particularment els interessos de Catalunya'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Toni fletxa BCN
19 de febrer de 2009, 14.34 h

Que l'Alejo rondini és senyal que anem bé...El tema lingüístic a Europa només pot acabar de 2 maneres: o tots tenim reconeguts els nostres drets lingüístics o agafem l'anglès com a lingua franca. I això pot passar molt abans del que ens pensem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
19 de febrer de 2009, 13.25 h

L'eurodiputat Vidal-Quadras troba provincià demanar parlar en català a l'eurocambra. És evident que ell mateix ens dona la solució : que Catalunya tingui estat propi, així serà estatal la demanda i l'eurocambra estarà encantada de poder-lo usar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de febrer de 2009, 12.31 h

Aquest home, que es fa dir Vidal, quan enraona, no enraona, vomita. És com l'anticrist de la llengua. Només de veure'l se'm regiren els budells de fàstic que em fa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 de febrer de 2009, 12.43 h

No li manca certa part de raó. Si retornesim a les propostes originals d'abolir les provincies de la divissió territorial de Catalunya, ens deslliurariam del contrapoder de les diputacions, estalviariam diners i ja no seriam provincians, seriam...COMARCALS!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
carles Puyol fletxa Catalonia is not zpain
18 de febrer de 2009, 11.06 h

"Amic" Alejo: Crec sincerament que el pas del temps passa per tothom i especialment per tú. Els teus plantejaments són de fa dues dècades (o més). Què et sembla un poble com el català amb 10 milions de parlants i que noés pot parlar a l'Eurocambra mentre hi ha estats que ténen centenars de milers d'habitants i sí que el poden parlar? El teu ideari unioniste de l'època franquista té molt èxit a espanya però a Catalunya ja sabem que sou 4 gats i mal avinguts Salut i Visca Catalunya ll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.