directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 15:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Es presenta un mòbil ecològic al MWC 2009 de Barcelona

La 'tecnologia verda' serà un concepte que ens acostumarem a escoltar en el futur

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La indústria de la telefonia mòbil ja ha entrat de ple en l'era de la tecnologia verda. Conscients que el medi ambient cada vegada preocupa més els usuaris, les grans companyies productores de telèfons mòbils han començat a fabricar 'telèfons ecològics', produïts amb materials reciclats i components biodegradables que redueixen l'impacte ambiental. En aquesta línia, Motorola ha presentat en el Congrés Mundial del Mòbil el W233 Renew, el primer mòbil neutre quant a les emissions de diòxid de carboni. Es tracta d'un aparell fabricat amb plàstic d'ampolles reciclades que es començarà a comercialitzar als Estats Units a partir del març d'aquest any i es preveu que arribi a Europa abans de l'estiu.

Comparteix
   

El Moto W233 Renew és el primer mòbil neutre en emissions de CO2 i es caracteritza per estar fet a base de plàstics d'ampolles reciclades. A més, incorpora un sistema que permet optimitzar la bateria fins a 9 hores més. Aquest aparell és el resultat de l'aliança de Motorola i l'associació americana Carbonfund.org, que compromet Motorola a compensar l'energia que es desprèn de la fabricació del telèfon, que 'és mínima', invertint en fonts d'energia renovables i reforestació. Segons el portaveu de Motorola, Alberto Egea, es tracta de compensar-ho 'plantant arbres'.

El mòbil ecològic de Motorola es començarà a comercialitzar als Estats Units partir del març, amb l'operadora T-Mobile, però no es preveu que arribi a Europa abans de l'estiu. Egea assegura que el preu serà assequible, ja que es tracta d'un mòbil de 'gamma bàsica' que no incorpora funcions que encareixen el producte. Cal tenir en compte que els mòbils són dels aparells electrònics que es renoven amb més freqüència, per això Motorola es compromet a reciclar el material dels telèfons en desús si l'usuari els hi fa arribar. L'aparell ve embalat en un material reciclable i amb un sobre prepagat per facilitar-ne el reenviament. La capsa de plàstic també és reciclable, així com els paper utilitzat pel material imprès. Altres companyies també han aprofitat el congrés per presentar mòbils ecològics. És el cas de Samsung, que ha presentat l'esperat Blue Earth, un mòbil de pantalla tàctil que permet carregar la bateria amb energia solar, gràcies a uns panells solars integrats.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.