directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 17:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC torna a esfondrar-se fins a mínims històrics a les eleccions espanyoles, segons el CEO

Per primer cop CiU superaria en vots al PSC · Només quatre anys després del triomf de Chacón obtenint 25 diputats

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El primer Baròmetre d'Opinió Política (pdf) després de les eleccions del 28-N mostra que les tendències confirmades a les urnes encara podrien eixamplar-se i constatar-se de forma encara més pronunciada en els propers comicis. Sense dades sobre les eleccions municipals, la propera cita amb les urnes són les eleccions espanyoles en què el PSC tornaria a davallar a mínims històrics. Si el 28-N Montilla va aconseguir els pitjors resultats de la història a Catalunya amb 28 diputats, si les eleccions espanyoles fossin en aquests moments el PSC obtindria també, i de lluny, els pitjors resultats de la història en unes eleccions espanyoles amb només el 19% dels vots, encara un 10% menys que els pitjors resultats fins ara l'any 1977. Les dades del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) presentades aquest divendres pronostiquen una nova patacada dels socialistes catalans que per primera vegada en la història es veurien superats per CiU amb un 21.8% dels vots en unes eleccions en clau espanyola i marcadament bipolaritzades. Tot plegat només quatre anys després de l'èxit assolit per Carme Chacón el 2008 aconseguint 25 diputats.
carme chacón, psc, psoe, socialistes
Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Si es confirmessin els pronòstics del CEO el PSC estaria davant d'una caiguda en picat del seu vot a les eleccions espanyoles en les quals ha estat tradicionalment dominant. Per arribar als pitjors resultats del PSC al Congrés cal remuntar-se fins les primeres eleccions l'any 1977 quan van obtenir un 28.7% dels vots, un percentatge que essent el mínim assolit fins ara seria significativament superior al trist 19% dels vots que preveu el Baròmetre. En aquest context la federació nacionalista superaria per primera vegada el PSC, de fet és la primera vegada que el CEO detecta una intenció de vot de CiU a les eleccions espanyoles superior a la del PSC. En aquest paral·lelisme cal tenir en compte que els resultats que preveu el CEO per a CiU no són significativament superiors als dels darrers anys.

També baixaria, tot i que en menor mesura, ERC amb un 1.2% menys d'intenció de vot. ICV seria l'única força provinent del tripartit que aconseguiria augmentar la seva intenció de vot, tot i que ho faria molt lleugerament, amb un 1.4% més de vots que l'any 2008.

Eleccions al Parlament
Si es tronessin a celebrar eleccions a Catalunya, la victòria d'Artur Mas seria encara més clara ja que en aquests moments tindria un 12% més de vots que el 28-N quan va obtenir 62 diputats i es va quedar a sis escons de la majoria absoluta. Tot i el pronòstic fatal per a les eleccions espanyoles, el PSC tindria una mínima recuperació en cas que les eleccions fossin al Parlament de Catalunya amb un 0.8% més d'intenció de vot. ERC començaria a donar senyals de recuperació passant d'un 4.1 al 5.7% tal i com també ho fa ICV creixent del 4.3 al 7.2% en intenció de vot.

El CEO remarca que és una enquesta postelectoral on CiU pot estar sobredimensionada per ser el partit guanyador.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Oriol fletxa BCN
26 de febrer de 2011, 12.41 h

Una meravellosa notícia per començar el dia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
OTGER fletxa Reikjavik
25 de febrer de 2011, 22.31 h

#1 Ja has demostrat que el castellà el domines,fins i tot en la seva versió més culterana,o bé que ets un mestre en l'art de "copiar y pegar".Aia intenta explicar en "sermo vulgaris",o en Català aquesta diatriba.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de febrer de 2011, 19.06 h

Anem pel bon camí. Ara cal esperar que també li arribi aviat el esfondrament a la coalició de la dreta unionista CiU. Catalunya, ho necessita amb urgència per a sobreviure com a poble i com a nació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Eduardo González Palomar fletxa Manlleu (Barcelona)
25 de febrer de 2011, 16.22 h

-Quedarse en cruz y cuadro-

En la vasta trayectoria pública del partido “socialista” en Catalunya (PSC), durante el actual período democrático, jamás se le vio tan contra las cuerdas como en estos días. Sacudido sin piedad por los resultados electorales del pasado 28 de noviembre, sorprende que sus líderes no cierren la guardia a puro garrotazo y tente tieso. Tal es así, que, la visión múltiple sobrevenida por años de arriesgada actividad, ahora, tras el golpe directo recibido, p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.