directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP i RCat arriben a un principi d'acord per presentar-se junts a Girona

Després del trencament de les negociacions entre republicans i reagrupats, la formació de Joan Carretero opta per integrar-se i donar suport a la llista de la CUP en lloc de formar una candidatura nova

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Després de trencar-se les negociacions entre ERC i Reagrupament per concórrer junts a les eleccions municipals a Girona, RCat ha arribat a un principi d'acord amb la CUP per presentar-se en una candidatura conjunta en lloc d'optar per presentar una nova llista i córrer el risc de disgregar el vot independentista a la ciutat. L'assemblea d'associats de Reagrupament a Girona ha votat amb un suport d'un 70% dels vots a favor la proposta de principi d'acord amb la CUP. Tot i això, les condicions concretes del pacte encara s'haurien de concretar i si en aquesta ocasió les converses arriben a bon port es preveu que es puguin fer públiques en una roda de premsa aquest dimarts. Fonts de la CUP gironina consultades per directe!cat confirmen la voluntat de sumar amb els reagrupats gironins ja que entre les seves files s'hi troben 'històrics de l'independentisme a la ciutat' però aclareixen que en cap cas es tracta d'una coalició ja que es mantindran les sigles de la CUP.
Suport però no coalició
La CUP gironina es mostra satisfeta pel principi d'acord assolit amb Reagrupament, tot i que matisa que no es tracta d'una coalició electoral sinó que es tracta d'un acord de col·laboració i suport que s'emmarca dins de la crida que la CUP va fer a diferents sectors de la ciutat perquè li donessin suport de cara a les municipals. En aquest sentit reconeixen que si bé Reagrupament serà 'la principal' d'aquestes entitats i col·lectius que poden donar suport a la candidatura això no es materialitzarà en una coalició i la llista municipal es presentarà sota les sigles de la CUP. En els propers dies les negociacions se centraran en concretar de quina manera es materialitza l'acord que podria concretar-se en la inclusió de membres de Reagrupament -o independents proposats per RCat- a les llistes de la CUP i una visualització de l'acord en el material gràfic de la campanya. Es preveu que el contingut final de l'acord es presenti aquest dimarts en una roda de premsa conjunta.

Acord 'per sobre de les quotes'
Reagrupament explica que després de parlar amb la CUP, ERC i Solidaritat van arribar a la conclusió que 'la candidatura unitària era impossible de fer i que un pacte a tres bandes era també pràcticament irrealitzable'. Un cop arribats a aquesta conclusió RCat defensa que amb aquesta aposta per unir-se a la llista de la CUP és d'entre les diferents opcions que tenien la que 'defensa un model de ciutat i d'ajuntament més compatible amb els nostres principis d'independència, regeneració democràtica i treball'.

En aquest sentit expliquen que el principi d’acord amb la CUP prioritza 'per sobre de les quotes polítiques i d’un acord estrictament de caràcter electoral' un projecte municipal bo per a la ciutat, arrelat als moviments cívics i associatius gironins, participatiu i obert. De cara a les perspectives electorals d'aquesta candidatura Reagrupament valora positivament el fet que l’esquerra independentista i l’independentisme transversal s'’entenguin a Girona' ja que  suma dos electorats que veuen 'totalment complementaris, amplia l’independentisme a diferents capes socials i obre unes molt bones perspectives electorals'.

Una enquesta realitzada per la CUP els dóna dos regidors
Segons un sondeig telefònic fet per la CUP de Girona, la candidatura d'unitat popular obtindria dos regidors a les properes eleccions municipals, els mateixos que obtindrien ERC, ICV i el PP al consistori gironí. Segons l'enquesta, feta a 400 persones, CiU obtindria una clara victòria amb deu regidors, quatre més que a l'actualitat, mentre que el PSC perdria tres regidors i quedaria amb set representants. L'enquesta, que ha estat validada per experts, no contempla la possibilitat que Solidaritat i Reagrupament obtinguin representació. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
pere iamich fletxa figueres
1 de març de 2011, 17.54 h

la cup amb els conservadors de RCat? Els que estan a favor d'un exèrcit català, del copegament a la sanitat, del control estricte de la immigració? És una broma? què hi diu d'això la CUP a nivell nacional? no es suposa que les CUPs eren d'esquerres? Fins a on arriba l'autonomia de cada secció local de la CUP? Em sembla que hi ha algú a Girona que té molta pressa per ocupar cadires a l'ajuntament, i em sembla també que la jugadeta de tirar-se cap a la dreta no els hi sortirà bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Marc fletxa Girona
27 de febrer de 2011, 03.57 h

No em crec la notícia! i en cas de ser certa seria un greu error per part de la CUP!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
QuimBCN fletxa Barcelona
26 de febrer de 2011, 17.06 h

Aviam, el problema no està en si RCat és dreta o dreta-dreta. Uns dels retrets que feien a la direcció quan estaven a Esquerra (mireu hemeroteques) és que Esquerra era massa... d'esquerres! Ara aniran de bracet de l'esquerra revolucionària de la CUP (a qui respecto m olt, que consti), doncs que es preparin i visca la coherència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Reagrupat, fletxa Barcelona
26 de febrer de 2011, 12.43 h

S´ha de ser curt de mires per posar a Reagrupament com la dret-dreta.
Deixeu de dir rucades.
Mentres encara estiguem pensant en dretes i esquerres i no vulguem l´unió
de tots els ciutadans de Catalunya que volem l´Estat Català, cada dia
continuaran marxant cap a Espanya 60 milions d´euros.
Lluís, veig que encara no t´has pres la pastilla del matí..
Les Cup comencen a actuar amb sentit d´Estat. Felicitats!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Lluís fletxa Girona
26 de febrer de 2011, 11.26 h

El discurs que feia Carretero i molts d'RCat amb qui competia era amb Plataforma x Catalunya. No entenc el gest de la CUP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ciscu fletxa Girona
26 de febrer de 2011, 09.55 h

Uf!!! No sé, a veure que diuen els de la CUP. No ho veig tan clar, no per la gent de RCAT al país, sí per la gent de rcat a Girona. No estan a l'altura, ni molt menys.
D'altre banda entenc que a Girona, a la CUP, li falten molts pocs vots per sortir i l'entrada de noves sigles independentistes poden diluir els pocs vots que manquen. Ja veurem i si al final és així, doncs sort. De moment conserven el meu vot, malgrat tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Arnau fletxa Viladecans
25 de febrer de 2011, 18.53 h

Noi, qui t'ha explicat que Reagrupament és la dreta-dreta t'ha entabanat i tu no has fet res per saber si et deien la veritat. A Reagrupament hi ha gent de dretes i i majoritàriament gent d'esquerres, s'ha de curt de gambals per ser tan reduccionista i anar mentint i etiquetant uns patriotes que tenen clar que per sobre de les divisions esquerra-dreta hi ha Catalunya, un país que primer de tot ha recobrar la llibertat nacional per poder progressar socialment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marcel fletxa Gavà
25 de febrer de 2011, 18.52 h

"El cas de Catalunya és una injustícia social col·lectiva. No és l'explotació d'una classe social per una altra classe: és l'explotació d'un poble per un altre poble. L'obrer català és doblement explotat: ho és per l'amo d'ací i ho és per l'amo d´allà, l'estat espanyol que, a Catalunya, explota conjuntament obrers i amos. Així com hi ha classes explotadores i classes explotades, també hi ha pobles explotadors i pobles explotats". (Josep Armengou)


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pau fletxa Girona
25 de febrer de 2011, 17.42 h

La CUP amb la dreta-dreta a les municipals?. Perdereu tots els vots, començant pel meu !


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.