directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El govern calcula un augment del dèficit del 2010 i un endeutament de 38.473 milions d'euros a finals d'any

El dèficit de l'any passat supera en 1,5 punts el 2,4% compromès pel tripartit

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern calcula en un 3,9% el dèficit de la Generalitat per a l'any 2010, fet que suposa 1,5 punts més del 2,4% compromès per l'anterior conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, al Consell de Política Fiscal i Financera. Així s'afirma al Pla d'Equilibri Financer que el Govern va lliurar fa unes setmanes al Ministeri d'Economia i que aquest divendres ha entrat al registre del Parlament. L'objectiu per aquest any serà reduir el dèficit fins a l'1,3%, fet que suposa una disminució de 2,6 punts i més de 4.900 milions d'euros en un exercici. L'executiu també calcula l'endeutament de la Generalitat a 31 de desembre de 2011, que se situarà en 38.473 milions d'euros.

joana ortega, andreu mas-colell, parlament
Comparteix
   


Etiquetes
L'executiu estima que el dèficit de la Generalitat per al 2010 és del 3,9% del PIB de Catalunya, tot i que remarca que encara no s'ha tancat la liquidació de l'exercici. De fet, preveu que abans de finals del mes de març la Intervenció General de l'Estat comuniqui una xifra més precisa, a la qual el Govern es remetrà.

En el pla, el Govern assegura que l'ajustament suposarà una reducció d'aquest dèficit del 2010 fins a l'1,3% el 2011, és a dir, 2,6 punts menys. Això significa una reducció de més de 4.900 milions d'euros en un any. L'executiu recorda que 'més del 80%' de la seva despesa es destina a serveis socials essencials com ara la sanitat, l'educació i la seguretat, cosa que implica un 'elevada rigidesa' en la despesa i que això complica on ajustar.

El compromís de la Generalitat amb l'estabilitat de les finances públiques del conjunt de l'Estat implicarà adoptar una sèrie de mesures al llarg del 2011 que comportin una reducció de la despesa del sector públic de 2.600 milions d'euros, un 10% respecte a l'exercici anterior. Pel que fa a l'endeutament, la Generalitat calcula que se situarà en 38.473 milions ddel 2011. En el pla, detalla que les autoritzacions d'endeutament que haurà de fer el Ministeri d'Economia i Hisenda al llarg d'aquest any haurà d'arribar als 11.662 milions d'euros. De moment, aquest mateix divendres ja n'ha autoritzat 1.866 milions d'euros.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.