directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La dreta de Sarkozy no té rival

Les eleccions franceses legislatives han obtingut una abstenció rècord

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Nicolas Sarkozy no sembla tenir un rival capaç de fer-li ombra. En les eleccions legislatives d'ahir va tornar a imposar-se amb claredat al partit socialista. El líder dels conservadors va demanar tenir també una àmplia majoria al parlament per poder dur a terme el seu programa electoral sense problemes. Ni el nou partit de François Bayrou ni la ultradreta de Le Pen van aconseguir bons resultats en una jornada electoral marcada per la baixa participació.
sarkozy
Comparteix
   


Etiquetes
La primera volta de les eleccions franceses legislatives, celebrades ahir diumenge, han tornat a donar una clara victòria al partit del ja president Nicolas Sarkozy, l'UMP.
Els resultats parlen per sí sols, ja que els conservadors han obtingut el 39,54% dels vots. A una considerable distància trobem els socialistes que han aconseguit el 24,73% de vots. Si sumem la resta de forces d'esquerres, el resultat tampoc ha estat bo: no arriben a quatre punts percentuals.

La incògnita era saber què faria el nou partit Moviment Demòcrata (MoDem) de François Bayrou. Aquest s'ha hagut de conformar amb un 7,61%. D'altra banda, la ultradreta del Front Nacional i el Partit Comunista han obtingut el 4,29% cadascun. Els Verds s'han quedat amb el 3,25% dels sufragis.

Així doncs, amb els resultats a la mà, la segona volta no es planteja gaire emocionant. Nicolas Sarkozy ha guanyat de nou i els ciutadans francesos sembla que li volen donar també una majoria al parlament que no posaria gaires traves al seu programa de govern. Els socialistes ja tenen el cap pensant en una remodelació del partit després de les eleccions.

Una de les dades també més significatives ha estat el gir que hi ha hagut en la participació. Hi ha hagut una abstenció rècord en unes eleccions legislatives a França. Concretament, la participació ha rondat el 61%. És una xifra molt baixa comparada amb les eleccions presidencials en les quals hi van anar a votar un 84% dels francesos.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.