directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Científicament provat: la cervesa és bona després de fer exercici

Es demostra que rehidrata igual que l'aigua

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un estudi dut a terme per la Facultat de Medicina de Granada i el Consell Superior d'Investigacions Científiques de Madrid demostra que beure dos terços de litre de cervesa després de fer exercici físic que cansi i provoqui sudoració rehidrata igual que quan es veu aigua. L'estudi s'ha efectuat amb 16 joves estudiants de medicina, INEFC i becaris d'investigació sotmesos a temperatures elevades mentre feien esport. Després de l'esforç físic bevien aigua o cervesa i posteriorment s'analitzava com afectava a l'organisme i fins i tot no perjudicava les facultats psicocognitives.
alcohol birra cervesa
Comparteix
   

L'estudi realitzat durant un any també ha demostrat que en aquestes condicions la cervesa no produeix tanta orina com si es pren sense fer exercici físic. Els joves que han participat a l'estudi no són esportistes professionals i cada cop que feien una prova perdien a prop de tres litres d'aigua amb la suor a causa de les altes temperatures. La rehidratació es feia amb aigua o dos terços de litre de cervesa i es prenien mostres per analitzar sense indicar si aquella persona havia consumit cervesa o no.

L'estudi ha demostrat que la cervesa no produeix cap efecte negatiu i que rehidrata com l'aigua, no s'orina tant i fins i tot s'han sotmès els participants a proves psicocognitives que indiquen que no produeix pèrdua de coordinació o percepció del camp visual, a part de potassi i substrats beneficiosos, tal com ha explicat l'autor de l'estudi i Catedràtic de la Facultat de Medicina de la Universitat de Granada, Manuel J. Castillo-Garzón. Aquest estudi, que ja s'havia presentat el passat setembre en un congrés d'esport i medicina a Barcelona, s'ha explicat en el marc del V Màster de Ciències Mèdiques Aplicades a l'activitat Física que té lloc a la Facultat de Medicina de Lleida. Després de les conferències, els participants han fet una sessió de Nordic Walk per la ciutat de Lleida i un tast de cervesa.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.