directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Històrica entrada d'Esquerra al Parlament i Ajuntaments de les Balears

Esquerra demana a UM sentit de país per fer un pacte progressista

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El líder republicà recordà que Esquerra i Unió Mallorquina han estat socis a les europees i, per tant, "no hauria de ser tan difícil arribar a acords". El president d'Esquerra a les Illes, Joan Lladó, fou més contundent a l'hora de demanar a UM que si vol ser la "casa comuna del mallorquinisme polític" ha de tenir "sentit comú i sentit de país" i ha de pactar amb l'esquerra perquè, segons el republicà, en les qüestions de país té més coincidències amb ells, el Bloc o Eivissa pel Canvi que amb el PP.
josep lluis carod-rovira balears esquerra republicana catalunya
Carod-Rovira valora la situació a les Balears

Comparteix
   


Etiquetes
Josep-Lluís Carod-Rovira, president d'Esquerra, ha qualificat com un "esdeveniment històric la presència normalitzada al panorama polític balear d'una força independentista i sobiranista".

Realment, aquest fet és molt important ja que Esquerra no accedia a les institucions des de la Segona República. Els independentistes, ja sigui directament, en coalició o amb candidatures associades ha obtingut vuit regidors a Mallorca i un a Eivissa, i una diputada, Esperança Marí, a través d'Eivissa pel Canvi. El dirigent republicà advertí que l'entrada d'Esquerra als ajuntaments entronca amb la tradició republicana mallorquina. A més va dedicar els resultats electorals a l'històric republicà Josep Pons Bestard, darrerament desaparegut i representant d'un "republicanisme latent" que ara torna a les institucions.

Els republicans obtenen representació a Sant Josep (Eivissa),  Manacor, Felanitx, Binisssalem, Artà, Son Servera, Sineu, Bunyola i Sóller. Carod reivindicà que ha estat la suma dels vots d'Esquerra la que ha permès que el PP perdés la majoria absoluta. També defensà la "responsabilitat" del seu partit integrant-se en candidatures unitàries com la del Bloc o la d'Eivissa pel Canvi



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Carles García fletxa Barcelona
11 de juny de 2007, 21.03 h

Excel·lent! Realment sí que representa un cert acostament a una normalitat política el fet que un (el?) partit independentista tingui presència arreu del territori. A les Illes i al País Valencià, a poc a poc i bona lletra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.