directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Penélope Cruz aconsegueix l'Oscar a la Millor Actriu Secundària per 'Vicky Cristina Barcelona'

'Slumdog Millionaire' ha estat la guanyadora de la nit amb vuit dels deu guardons als que optava

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'actriu Penélope Cruz ha guanyat l'Oscar com a Millor Actriu Secundària pel seu paper a 'Vicky Cristina Barcelona' de la productora catalana Mediapro, dirigida per Woody Allen. Aquest era l'únic guardó al que optava la pel·lícula. La gran triomfadora de la nit ha estat 'Slumdog Millionaire' que s'ha endut vuit dels deu guardons als que optava, també el de Millor Pel·lícula i Millor Director. El primer Oscar de la nit ha estat justament el de Penélope Cruz, pel seu paper de María Elena. Un dia abans, l'actriu madrilenya havia obtingut el premi 'Independent Spirit', el més important del cinema independent nord-americà, i que sumava al Goya i al Bafta britànic que havia rebut anteriorment. Una carrera de premis internacionals al que ara s'ha sumat el més important, l'Oscar, un guardó que ha volgut 'compartir' amb la resta de nominades i amb els actors i actrius amb els que ha treballat.

Comparteix
   

L'actriu madrilenya ha donat les gràcies a Woody Allen 'per haver escrit alguns dels millors personatges femenins' així com als directors Pedro Almodóvar, Bigas Luna i Fernando Trueba, que li van donar els seus primers treballs. 'Vinc d'un lloc, Alcobendas, molt lluny d'aquests somnis', ha dit Cruz, que també ha tingut unes paraules en castellà per recordar els actors i actrius espanyols.

La triomfadora de la nit ha estat la cinta 'Slumdog Millionaire' que s'ha endut vuit dels deu guardons als que optava, inclós Millor Pel·lícula, Millor Director per Danny Boyle, Millor Fotografia, Millor Guió Adaptat, Millor Cançó i Millor Banda Sonora. 'Slumdog Millionaire', rodada als carrers de Mumbai amb un repartiment pràcticament desconegut, s'ha imposat als altres films nominats amb estrelles en els seus títols de crèdit, com ja va passar en els Globus d'Or.

La seva competidora més directa, 'El Curioso Caso de Benjamin Button', aptació d'un relat de F. Scott Fitgerald i dirigida per David Fincher, s'ha hagut de conformar amb dos dels 13 guardons als que optava i en categories tècniques.

L'actriu britànica, Kate Winslet, s'ha endut l'Oscar a Millor Actriu pel seu paper d'exvigilant d'un camp de concentració nazi a 'El Lector' imposant-se a Meryl Streep -ja era la seva quinzena nominació- pel seu paper a 'La Duda' i a Angelina Jolie per 'Changeling'. 'Mentiria si diguès que no he fet una versió d'aquest discurs abans. Tenia vuit anys i estava davant d'un mirall i això era un pot de xampú. Bé, ara ja no és un pot de xampú!', ha dit Winslet a l'acceptar el premi.

En l'apartat de Millor Actor, Sean Penn, s'ha imposat per sorpresa a Mickey Rourke, que ha protagonitzat un dels retorns més sonats amb 'El luchador', i s'ha endut el seu segon Oscar pel seu paper de l'activista pels drets dels gais, Harvey Milk a 'Mi nombre és Harvey Milk'. 'No m'ho esperava i sé que a vegades he fet difícil que se m'apreciès. Estic emocionat per aquest reconeixement', ha dit Penn que ha fet també un dels pocs discursos de caire polític quan ha demanat al públic que recolzi el matrimoni gai.

On s'han acomplert els pronòstics ha estat en la categoria de Millor Actor Secundari. L'actor Heath Ledger ha obtingut un Oscar a títol pòstum pel seu paper del Joker a l'última entrega de Batman, 'El Caballero Oscuro' i el públic al Kodak Theatre s'ha posat dret com a mostra de reconeixement. Ledger va morir a Nova York el passat 22 de gener del 2008 degut a una sobredosi accidental de medicaments però la seva interpretació a l'última entrega de Batman li ha valgut diversos premis pòstums.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Lluís fletxa Vila de Gràcia
24 de febrer de 2009, 08.54 h

Pep, estic plenament d'acord amb tu. I hom posen com a primera notícia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Mallorca
23 de febrer de 2009, 12.33 h

I als catalans què ens importa si Penélope Cruz ha guanyat un Òscar o no? Ni és catalana, ni ha esmentat per res Catalunya, Barcelona o el productor català Roures en el seu agraïment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.