directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El català podria estar en retrocés als nuclis urbans, segons un estudi

L'anàlisi s'ha fet a partir de l'estudi de la nova premsa gratuïta

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En els grans nuclis urbans com és el cas de Barcelona, només un 23,33% de la població es considera catalanoparlant davant un 76,67% que es reconeix com a castellanoparlant. Així l'ús del català en aquest entorn ha disminuït en els darrers anys segons conclou l'estudi sobre l'estat de la llengua catalana 'El bilingüisme a Catalunya a través de la nova premsa gratuïta'. L'autor de l'anàlisi, Xavier March, ha estudiat la situació del català a través de la nova premsa gratuïta que considera un reflex de la societat. L'autor afirma que 'reconduir el procés de normalització lingüística i innovar en polítiques de preservació de la llengua' ha de ser una 'prioritat en un futur proper'.

Comparteix
   

March ha explicat que l'estudi 'pren els mitjans de comunicació com a reflex fidedigne de les nostres societats i se centra en l'anàlisi minuciós dels principals diaris gratuïts que existeixen actualment a Catalunya per valorar l'estat de la nostra llengua actualment. Així, a partir de l'estudi de les seccions bilingües de diaris com '20 Minutos', 'Qué', 'ADN' o, el recentment desaparegut 'Metro', n'extreu els resultats esmentats'. En el treball s'inclou un recompte exhaustiu de les notícies i blocs en català i castellà entre els mesos de gener i juny de 2008, que permet extreure les conclusions numèriques.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.