directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 01:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Especial doble fletxa

El 50% de Zapatero

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant


calculadora matematiques
Comparteix
   

El president del Govern espanyol ha declarat que, una vegada negociat el nou model de finançament de les comunitats autònomes, l’Administració central haurà de seguir efectuant, com a mínim, el 50% de la despesa pública.

L’any 2006 (darrer amb dades disponibles) la distribució de la despesa no financera de les Administracions Públiques a l’Estat espanyol era, segons les dades de la Intervención General de la Administración del Estado, d'un 50,9% de la despesa pública a càrrec de l’Administració Central (22,1% Estat i organismes, i 28,8% Seguretat Social).

Si l’Estat espanyol vol mantenir com a mínim el 50% de la despesa pública, sols queda com a màxim el 0,9% per repartir entre les Comunitats Autònomes. A més, cal tenir en compte que l’Estat espanyol també vol modificar en aquesta legislatura el finançament de les corporacions locals i, en conseqüència, probablement no voldrà destinar la totalitat d’aquest 0,9% de la despesa pública a les comunitats autònomes.

En el supòsit que l’Estat espanyol destinés aquest 0,9% de la despesa pública a la millora del finançament de les Comunitats Autònomes estaríem parlant d’uns 8.800 milions d’euros addicionals. Xifra que coincideix amb les dades donades pel Conseller d'Economia del País Valencià.

Aquests 8.800 milions d’euros s’haurien de repartir entre totes les comunitats autònomes de règim comú, és a dir, totes excepte el País Basc i Navarra. Com repartir aquests diners? Un criteri òptim per fer-ho seria en funció de la població de cada Comunitat Autònoma. En aquest cas, Catalunya representa el 17,0% de la població de les Comunitats Autònomes de règim comú i, per tant, el 17,0% de 8.800 milions d’euros són uns 1.500 milions d’euros, que ens pertocarien seguint aquest criteri.

Es conformarà el Govern de la Generalitat amb una millora de 1.500 milions d’euros, quan l’any 2008 el dèficit fiscal es podria haver situat en uns 22.000 milions d’euros, o serà més ambiciós per poder fer front a les necessitats de despesa de la Generalitat de Catalunya?





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
maria fletxa barcelona
24 de febrer de 2009, 12.23 h

me preocupa que tots vegin bo aquest tal caamaño, que en definitva va retallar l'estatut amb un sonriure a la boca


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Rosa Nuria fletxa Girona
24 de febrer de 2009, 10.22 h

Fixin-si be en les seves paraules, el finançament de "las comunidades autonomas" entre elles Catalunya, una mes i pertant de bilateral res, i en el moment actual vol dir barallar-nos per un ... com deia 0,9 %? amb un Chaves que al costat d'en Montilla es un gegant i que per tant rebrà, como sempre molt mes que la resta. Perque en montilla no es res mes que el Chaves català amb una diferencia, te molt menys poder dintre del PSOE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pep fletxa mataro
24 de febrer de 2009, 08.03 h

es una teoria, que cada dia que passa es confirma


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.