directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

'La Vanguardia' anuncia finalment l'edició en català per a principis de maig

El Grupo Godó vol que el diari sigui 'també también un gran diari europeu en català, sense deixar de ser-ho en castellà' · Avança que hi haurà 'dues llengües i una única mirada'

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

A principis de maig 'La Vanguardia' tindrà una edició en català tal i com explica avui en un article d'opinió l'editor del diari, Javier de Godó. Poc després que el rotatiu degà de la premsa catalana hagi complert el 130è aniversari, la iniciativa esdevé una aposta 'natural' i una 'oportunitat', segons destaca el director de Comunicació del grup, Màrius Carol. Les edicions en castellà i en català compartiran la històrica capçalera blava i, per diferenciar-les, la catalana tindrà una pestanya al final de color verd on hi apareixerà '.cat'. Les perspectives del grup Godó indiquen que tindran la meitat de lectors en cada llengua i que, possiblement, en guanyaran un mínim de 3.000 o 4.000 de nous en un moment de crisi en el mercat de la premsa escrita. Es podrà seguir el naixement de l'edició catalana del diari a través del compte de Twitter LaVanguardiaCAT, la pàgina de Facebook Neix La Vanguardia en català i en una secció especial de la versió digital que ja és en català.
la vanguardia,
Comparteix
   


Etiquetes
El grup Godó va encarrilar l'edició en català a meitats de l'any passat amb l'objectiu que el rotatiu arribés en català als quioscos, després de més de dos anys de treballar-hi. La crisi econòmica ha impedit que la iniciativa anés a la velocitat que es preveia inicialment. L'equip que supervisarà els continguts en català l'integren una vintena de professionals liderats per David Gonzàlez, antic sotsdirector de l''Avui'.

L'edició en català de 'La Vanguardia' no serà una traducció automàtica dels continguts de la versió en castellà. Els mateixos periodistes i col·laboradors triaran en quina llengua volen escriure i, amb l'ajuda de traductors i correctors d'estil, es responsabilitzaran de l'elaboració de la peça en l'altre idioma, malgrat que el contingut serà el mateix. 'Tots tindrem una miqueta més de feina però tothom està encantat si a canvi tenim al quiosc l'edició en català', ha explicat Carol.

En declaracions a l'ACN, el director de Comunicació de Godó ha destacat que era el moment d'impulsar definitivament el projecte, 'un resultat quasi natural'. Ha constatat que és 'un acte d'oportunitat, no d'oportunisme' d'un diari català que 'fa un pas més'. 'Mai un diari haurà venut tants exemplars en la nostra llengua', ha precisat Carol.

Per la seva banda, el president-editor del diari, Javier Godó, en un article que es publica aquest diumenge explica que 'La Vanguardia' reflecteix amb la seva nova oferta 'la plural i tranquil·la normalitat lingüística de Catalunya'. Es tracta, segons apunta, d'una nova responsabilitat i un repte que 'La Vanguardia' assumeix amb satisfacció i normalitat, com correspon a una empresa que ocupa, segons apunta, 'per tradició, audiència, lideratge i bon fer, el centre del sistema informatiu i cultural de la societat catalana, influint alhora a tot Espanya i projectant al món els noms de Catalunya i Barcelona'.

'La nostra voluntat és elaborar un producte excel·lent en tots els sentits, sempre amb l'ambició de centralitat que ens defineix i ens vincula a les preocupacions i interessos més importants de la ciutadania', assenyala Godó. 'Dues llengües i un mateix estil amb criteris de responsabilitat i fiabilitat', afegeix.

De moment, no tots els suplements de 'La Vanguardia' estaran disponibles en català. Inicialment, 'Cultura|s' sí que tindrà la seva versió catalana mentre que la resta s'hi incorporarà més endavant. Es preveu que el web tingui la versió catalana des del primer dia.

Presentacions per més de quaranta municipis del país

A partir de dilluns, el grup Godó iniciarà una ruta per Catalunya per explicar el projecte. Les presentacions començaran a Vic i acabaran a Barcelona passant per més de quaranta municipis catalans. 'Cal trepitjar més el territori i evitar pecar d'una visió tan barcelonina', ha explicat Màrius Carol a l'ACN, que considera que la gira, a més, els permetrà escoltar suggerències de lectors i anunciants.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
3 de març de 2011, 00.05 h

-mai CAP diari NO haurà venut tants exemplars


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Rafel fletxa La Seu
1 de març de 2011, 11.52 h

Crec que si s'hagués de truduir la capçalera del nou diari català , s'hauria de dir "L'Avantguarda", és a dir l'escamot que va al davant de tots, en contraposició a la reraguarda. Si parléssim d'art diriem: un estil "avanguardista". Per tan si es catalanitza el diari el seus linguistes esmenaran la capçalera. Si no ho fan, sarà evident la seva sotmisió mental espanyola com ha passat en altres diaris de doble edició. Tot i això benvingut sigui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joan fletxa Barcelona
28 de febrer de 2011, 17.56 h

Em sembla que a n'els partidaris del bilinguisme no els deu fer cap gràcia la notícia jejeje però a mi em sembla fantàstic ja que mai és tard si arriba. I alguna cosa deu voler dir que s'hàgin decidit...potser es preparen pq veuen a venir que aviat serem un païs lliure. Salut i República!!!! (catalana, clar)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Joanot fletxa Barcelona
28 de febrer de 2011, 17.26 h

Ja fa anys que la Vanguardia, atenta a l'evolució política a Catalunya, ja publica a gent sobiranista com en Quim Monzó, la Pilar Rahola o en Jordi Graupera. A més, ara els podrem llegir en versió original catalana que, després, serà traduïda al castellà. És un bon senyal que la Vanguardia, el diari que fa la pilota al poder de torn, comenci a entendre que el futur és en català i sobiranista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
28 de febrer de 2011, 15.52 h

I no us fa vergonya haver-hi trigat tant? Per cert! Ara us direu vanduàrdia, oi? Desprès de tant de temps....Ah, no que també ho feu en "espanol"
Us seguiré fidel com sempre del vater del poble.



INDENPENDÈCIA,JA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 de febrer de 2011, 10.46 h

Cony, han trigat prou a fer-ho. Han passat 130 anys des de que es fundà aquest pamflet anticatalanista. De què volen anar ara, de policies bons ???. I com escriuran el seu nom, com La Vanguardia com és ara, o bé correctament en català com seria La Vanguàrdia (amb accent obert a la segona "a"?????. I aprofito per a donar el meu suport al comentarista Mingell que m'ha precedit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Minguell fletxa Barcelona
28 de febrer de 2011, 10.33 h

Seria un exercici de transparència que LA VANGUARDIA i el GOVERN expliquéssin als contribuents que el diari rebrà 20 MILIONS D'EUROS !
Crec sincerament que la llengüa no ho és tot i em sembla contraproduent a la llarga donar tants diners a un diari que es proposa perpetuar l'explotació del nostre país per part de la Monarquia espanyola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Salva fletxa Països Catalans
28 de febrer de 2011, 08.18 h

Em sembla molt be la noticia... hauria d'estar obligat fer el diari en català a Catalunya... de tota manera, La Vanguardia MAI serà el meu diari.

Amb l'ARA i l'AVUI les meves expectatives informatives estan molt ben cobertes.

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
iac fletxa sant just desvern
28 de febrer de 2011, 00.39 h

m'ha agradat això de la propaganda neocon, i lluny de veure-ho negatiu em sembla prou interessant. Pot ajudar a fer créixer la transversalitat sobiranista al país. Sense aquesta transversalitat no s'arriba a la independència, i en aquest cas LV pot fer un inesperat favor. Jo conec molts lectors de LV que són indepes o que cada dia s'acosten més a les tesis sobiranistes. No menyspreem aquest pas. És cert que fa anys que s'havia d'haver produït, però no és menys cert que el moment prec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de febrer de 2011, 18.41 h

Hosti, no hi ha cap lector content de saber que no serà una traducció tan dolenta com la de el Periódico? A mi em sembla un pas positiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.