directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Un itinerari per descobrir la història del naixement de Catalunya

Pirineu Comtal és la primera ruta turística 'clarament nacional'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Aquest divendres s'ha presentat la Ruta del Pirineu Comtal, un itinerari que transcorre per catorze comarques catalanes per conèixer els onze antics comtats catalans que van ser testimonis del naixement de la Catalunya Vella, és a dir, del naixement de Catalunya. Es tracta d'un itinerari turístico-cultural que es pot recòrrer en 15 dies  fent parada en llocs emblemàtics com el monestir de Sant Pere de Rodes, el palau de la Bisbal d'Empordà, el conjunt de Besalú, Ripoll, la Seu d'Urgell o el castell de Cardona. Aquesta seria, segons el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, 'la primera ruta turística clarament nacional'. També s'ha activat un web amb totes les dades de la ruta, una síntesi de la història de cada comtat i una selecció de punts d'interès amb fotografies, panoràmiques de 360 graus, gigafotos i enllaços per organitzar la ruta.

Comparteix
   

El públic objectiu a qui va dirigit aquesta Ruta Pirineu Comtal és d'allò més heterogeni, des de visitant català fins a l'internacional. 'Es tracta d'una d'aquelles rutes slow, per anar tranquil·lament per la carretera observant el paisatge i, per tant, molt recomanable per a caravanistes, motoristes i ciclistes', ha comentat Huguet. 'I també és una ruta perfecta per a escapades de cap de setmana, de dos o tres dies. I així visitar el Ripollès amb el santuari de Montgrony o l'església romànica de Ripoll', ha assenyalat Huguet.

Per tal d'informar acuradament al visitant, s'ha obert al públic un centre d'interpretació a la presó de la Cúria, un espai que amb maquetes i l'ajuda d'un documental innovador s'explica la història d'aquest comtat empordanès. Pel turista que pugui i vulgui estar més dies passejant pel comtat també s'han detallat punts d'interès com Peralada, Vilabertran, el monestir de Sant Quirze de Colera o el Castell de Requesens. El mateix passa a les deu altres parades de la Ruta Pirineu Comtal –Berga, Besalú, Cardona, Girona, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ribagorça, Ripoll i Urgell–. 'El visitant trobarà en el recorregut una oferta turística adaptada a les seves necessitats, des del petit hotel a la casa rural fins a l'àmplia oferta de càmping de què disposen les comarques de la ruta', ha enumerat el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa.

Web de la Ruta Pirineu Comtal

Per tal d'informar a la xarxa, el web de la Ruta del Pirineu Comtal s'ha activat aquest divendres amb totes les dades necessàries, una síntesi de la història de cada comtat, una selecció dels monuments, museus i conjunts medievals més emblemàtics, així com fotografies, panoràmiques de 360 graus, gigafotos i enllaços per configurar l'itinerari i organitzar la ruta. 'Una ruta turística en la que hi han de participar també els sectors privats', ha demanat el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, 'ja que no volem només fer cultura sinó també negoci, l'altre element del turisme sostenible'. 'La ruta ha de servir per desestacionalitzar una mica més la temporada turística al llarg de l'any i, per això, s'hi han d'integrar tant els hotelers com les cases rurals, els apartaments, la restauració i les empreses de turisme d'oci de totes les comarques', ha finalitzat Huguet.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Guillem fletxa Barcelona
1 de març de 2009, 10.54 h

Coses com aquestes demostren que serveix de quelcom que ERC estigui al govern. Ni hauria d´haver moltes més de bones notícies com aquestes !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.