directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'Em dic Oriol Junqueras i sóc un bon noi'

El candidat a les europes per ERC portarà el discurs sobiranista a Europa

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 31 vots )
carregant Carregant

El candidat d'ERC a les eleccions europees, Oriol Junqueras, davant d'un Auditori ple de gom a gom, ha explicat que portarà al parlament europeu discurs sobiranista desacomplexat. Ha defensat que denunciarà a Europa les 'injustícies' que, segons ha dit, el govern espanyol comet a Catalunya, i fer-ho 'aprofitant' que l'estat espanyol tindrà el 2010 la presidència de torn de la Unió Europea (UE). El candidat republicà ha apostat per anar a Europa a 'legitimar el procés d'autodeterminació' de Catalunya i que aquesta lideri 'el moviment de les regions europees amb poder legislatiu i competències exclusives'. Junqueras també ha advocat per recuperar els valors originaris del projecte europeu i defensar una Europa on 'imperi el confederalisme cooperatiu' davant de 'l'Europa estatista'.

Comparteix
   

Sota el títol 'Idees clares a Europa', i presentat per l'escriptor Mathew Tree, Junqueras ha fet el seu acte de llançament com a candidat republicà a l'Auditori, un cop ja proclamat pel Consell Nacional, amb una nodrida fila zero, encapçalada pel president d'ERC, Joan Puigcercós, el secretari general, Joan Ridao, i el president del Parlament, Ernest Benach.

El candidat, que és independent, ha definit ERC com 'l'única eina útil que té el país per sumar' i ha reclamat 'no badar' en les eleccions del 7 de juny: 'l'apatia i l'abstenció només serveixen per engreixar els resultats dels partits estatals'. Junqueras ha assegurat voler ser 'la veu de la consciència de tot un país'.

Junqueras ha defensat anar a Europa a 'reivindicar' i ha afirmat que qui pensi el contrari 'deu estar d'acord amb el que s'hi fa'. 'Qui diu que no cal anar a Brussel·les a fer-se sentir i qui afirma que només cal anar a Madrid, o no és català o bé no té sensibilitat europea, o bé no sap que el 2010 hi haurà la presidència espanyola de la Unió', ha dit.

En aquest sentit, ha avançat que Junqueras vol aprofitar aquesta presidència per 'fer-se sentir'. 'Enmig de la previsible grandiloqüència retòrica del president del govern espanyol, volem explicar les injustícies que aquest mateix govern, com qualsevol altre govern espanyol, comet contra el poble de Catalunya', ha assegurat. Junqueras s'ha preguntat 'què diran els alemanys o els britànics' quan se'ls expliqui 'com tracta el govern espanyol la memòria històrica', o bé 'què diran els europeus' quan coneguin 'la magnitud de la discriminació fiscal que ens imposa l'estat espanyol'.

Liderar les regions europees

Junqueras també ha apostat per anar a Europa a 'legitimar el procés d'autodeterminació' de Catalunya i 'definir les bases jurídiques, legals i discursives per defensar l'exercici del dret a decidir'. Mentre Catalunya no sigui un Estat, però, Junqueras ha defensat que també té 'molt a dir i molt a fer' a Europa, tot reclamant 'la plena aplicació del principi de subsidiarietat'.

El candidat d'ERC ha advocat per recuperar 'els valors originaris del projecte europeu i defensar una Europa en què imperi el confederalisme cooperatiu enfront de l'Europa estatista'. Junqueras creu que el model de l'estat-nació ha 'fracassat' i creu que Catalunya ha de 'liderar el moviment de les regions europees amb poder legislatiu i competències exclusives'.

Sobren experts en alliberament nacional

Junqueras ha assegurat que a Catalunya 'hi sobren experts en alliberament nacional que, malauradament, encara no han alliberat cap país' i que, tot i aquests resultats, 's'omplen la boca de sobirania i independència'. En una clara referència al candidat de CiU, Ramon Tremosa, Junqueras ha volgut deixar clar que va dir no a l'Estatut i que continua amb la mateixa posició. Tremosa va ser crític amb el pacte Mas-Zapatero.

El candidat republicà ha estat crític tant amb el paper de CiU com el del PSC en el debat estatutari, uns per 'afaitar-lo a quatre mans' amb el govern espanyol i als altres per la 'hipocresia' d'esmenar el text del 30 de setembre 'l'endemà de ser aprovat'. Junqueras ha avisat que 'la propera parada no serà pas l'Estatut d'una comunitat autònoma espanyola, sinó la Constitució d'un nou Estat català a Europa'. A més, ha avisats als dos partits que Catalunya 'ja ha començat a canviar, de manera que ningú no el podrà governar tot sol'. I ERC, ha assegurat, 'no defallirà a l'hora d'apujar el llistó de l'exigència'. Junqueras creu que n'hi ha que 'somien una casa gran enmig d'una Catalunya pura i petita, i d'altres que debaten si han de servir el país o bé si han de servir el projecte socialista espanyol'.

El Pla Obama i Catalunya

En un discurs on la història ha tingut una clara presència, amb episodis com l'afusellament del president Lluís Companys, Junqueras no ha evitat parlar de crisi econòmica: 'les receptes que ara ens convenen són les que ha adoptat l'administració Obama, les de l'estímul econòmic i fiscal'. Així, ha apostat per 'programes d'inversió pública per animar l'economia productiva'.

El candidat republicà ha trobat un punt en comú entre el pla Obama per fer front a la crisi i el que paguen els catalans a l'estat espanyol. Junqueras ha assegurat que el pla del president nord-americà costa a cada ciutadà dels EUA uns 3.000 dòlars, mentre que el dèficit fiscal anual amb l'Estat de cada català és de 'gairebé 3.000 euros'. 'Cada any els catalans financem un pla Obama a l'estat espanyol, del qual a nosaltres no ens en toca ni una trista engruna', ha assenyalat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
3 de març de 2009, 09.33 h

Tots plegats hauríem de fer un esforç per conscienciar a tothom que tenim a la vora, que votar l'Oriol no és regalar un vot "a los separatistas". És votar un projecte coherent d'un home coherent en el marc d'un partit en el que ell creu que li pot dur a terme. I l'estafa de la casa gran, passa perquè ens n'adonem com, segurament, a la plana major de CiU no interessen gaire els gravàmens fiscals a les grans fortunes, ni catalanes ni estatals; com si els diners tinguéssin pàtria... doncs q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Cesc Silvestre fletxa València (Països Catalans)
2 de març de 2009, 21.17 h

Crec q Jonqueres és un dels pocs candidats capaç d'il·lussionar. Espere q la gent el vote sense pensar en q es presenta per Esquerra, i Esquerra ha pactat amb el PSC, el PSC és la delegació del PSOE a Catalunya, i ...



Jonqueres es presenta per Esquerra no per a defensar el PSC, sinó perq en un futur, partits com el PSC no tinguen cap influència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
2 de març de 2009, 17.43 h

M'agrada l'Oriol Junqueras i el votaré. És dels nostres.

Salut i força vots!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
M.G. fletxa Alt Empordà.
1 de març de 2009, 23.00 h

No vull entrar en discussions. No m'interessa el Sr. Tremosa. Potser es prou bon candidat, però el sr. Mas només l'hi ha posat per treure vots a latres partits, amb la conya de la casa gran del catalanisme, que vol dir en realitat: "Tots amb CIU"

JO VOTARÉ A L'ORIOL JUNQUERAS, I EM SEMBLA QUE SEREM MOLTS. dE FET AQUEST MATÍ ME'N HAN PARLAT, I MOLT BÉ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Quim fletxa Girona
1 de març de 2009, 18.41 h

Nomès hi ha un candidat independentista que es presenterà a les properes eleccions Eurpees i es diu Oriol.



Ens veiem a Bruseles la propera setmana, oi que si Sr Tremosa ?



Per cert, a l´acte hi havia unes 700 persones aproximadament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
1 de març de 2009, 18.04 h

Jo hi era a l'acte. En Junqueras va emocionar i va saber arribar a la gent. és un gran candidat, el millor i no amaga res, no com altres, i és conseqüent, dóna suport a la mani dels 10 mil i hi anirà no com uns altres i sí, la sala era plena i a més gent de ´peu, però no havien mil persones, per que per temes de seguretat davant d'incendis, etc va haver un moment que ja no es va acceptar més gent. la sala té 580 butaques per aclarir qualsevol dubte


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
1 de març de 2009, 17.05 h

Exvotant d'ERC: CANALLA MALA BAVA. No hi fots res en aq diari!! Si l'enveja es tornés tinya no podries sortir al carrer. Enclava't la teva opinió on te càpiga. Vota a Tremosa i deixa'ns en pau, pallús!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Merè fletxa l'hospitalet de LL.
1 de març de 2009, 15.04 h

Ets un gamarus, que et deixes influenciar, per la gen ERC, i et faran malversar, com ho estan fen ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Moragues fletxa Barcelona
1 de març de 2009, 13.02 h

I els jihadistes hispanocèntrics (el Tontilla i la Terrón) com lliguen amb aquest discurs?!? No hi teniu res a veure amb ells? Quina coherència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
1 de març de 2009, 12.43 h

Àngels Sagrera i Montse: Per a poder visionar tot un comentari, aneu a baix de tot dels comentaris, i cliqueu on hi cita el nombre de comentaris que inclou l'article. Cliqueu a on es desplegui la mà, al num. 5 o el 10 o Tots. Llavors torneu al comentari que volíeu acabar de lleguir i s'obrirà. Almenys jo, és el què he de fer per a poder veure'ls.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.