directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'efecte Laporta podria catapultar l'independentisme fins la tercera força a Barcelona

Els sondejos de les municipals donen un 60% més de vots a la coalició independentista si l'expresident del Barça hi participa · Obtindrien uns resultats similars als del PPC

Comentaris 37  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

La presència o no de Joan Laporta en una candidatura unitària independentista per Barcelona és la peça clau de l'èxit el 22 de maig. Segons ha pogut saber directe!cat, els sondejos propis encarregats fins ara preveuen que una coalició amb Laporta a la llista trauria fins un 60% més de vots que els millors pronòstics per ERC+Reagrupament. Això vol dir que si a l'actual coalició de Portabella les enquestes li donen 4 regidors, amb la presència de Laporta l'independentisme s'enfilaria fins els 6 o 7 representants a Barcelona, catapultant els partidaris de l'Estat propi fins el tercer grup del consistori, frec a frec amb el PPC, a qui els darrers sondejos també preveuen entre 6 i 7 regidors.
Aquests sondejos clarament favorables a una candidatura unitària amb l'expresident blaugrana són el que ha provocat l'encaparrament de Joan Laporta a sumar-se a la coalició amb Portabella i Reagrupament, tal com va explicar aquest dimarts a la Universitat Pompeu Fabra, en contraposició a la postura dels seus companys de coalició, que des de Solidaritat per la Independència apostarien per concórrer a les eleccions en solitari.

Fonts properes a Joan Laporta asseguren que des d'Esquerra Republicana hi ha la voluntat ferma d'arribar a un acord. Així, Joan Laporta sap del cert que tant l'entorn de Portabella com la cúpula d'Esquerra coneixen aquestes enquestes i acceptarien sumar-lo des de Solidaritat Catalana -o bé des de Democràcia Catalana en solitari- al seu acord actual. De fet, dies enrere Joan Laporta ja havia insinuat aquesta possibilitat, unes declaracions que van ser àmpliament celebrades per Jordi Portabella, feliç de veure que l'acord estava més a prop.

Dijous, dia clau
Sigui com sigui, qualsevol decisió queda posposada a la reunió que mantindran aquest dijous els set partits que, durant les eleccions catalanes del novembre, van integrar Solidaritat Catalana per la Independència, una trobada que haurà de servir per veure si finalment es reedita o no la coalició per les municipals, i amb quines condicions. En aquesta trobada, Joan Laporta intentarà fer valdre el seu paper de líder i ànima de Solidaritat Catalana per convèncer la resta de formacions de la necessitat d'unir-se a Portabella.

Tot i això, la presència de Laporta en una hipotètica llista unitària a Barcelona amb ERC i Reagrupament no implicaria que l'expresident del FC Barcelona encapçalés la candidatura. De fet aquest dimarts el mateix Joan Laporta assegurava: 'Hi ha gent molt més preparada que jo'. En cas que s'articulés aquesta candidatura unitària, Democràcia Catalana intentaria imposar una nova marca a la candidatura que defugís de les sigles dels partits que la integrin, una de les condicions que havien imposat els solidaris a l'inici de les negociacions.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#37
àngel fletxa Cardedeu
15 de març de 2011, 00.07 h

#30 ; molt equivocat, i si pacten amb PSC? i llavors que? endavant o endarrera? tu saps que PSC no son independentistes, llavors que es lo que fan?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
àngel fletxa Cardedeu
14 de març de 2011, 23.27 h

com voleu que siguem independentistes si Rcat-DC-ERC pacten amp PSC, es que som idiotes o que?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Pitu fletxa Lliçà d'Amunt
4 de març de 2011, 00.20 h

A veure companys... Jo no em refio massa del senyor Laporta, però almenys té la valentia de reconèixer que "anant sols" (SI, s'entén) es farà el ridícul, mentre que reforçant la unitat amb ERC i Rcat es pot treure un resultat històric a BCN. És clar que els ressentits d'en Bertran i en Tena no ho reconeixeran mai i prefereixen continuar la seva lluita contra ERC, malgrat que sigui a costa de suicidar-se presentant l'impresentable de l'Espot. Allà ells. Per mi, benvingut Jan!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
rogerdeflor fletxa Sant Martí de Riudeperes
3 de març de 2011, 19.45 h

#25 està clar que Esquerra no passa per un bon moment . I s'agafen al que pensen que els pot ajudar a no perdre vots.
Ho trobo molt normal. Ara, que sigui efectiu , ja és una altra cosa. Doncs lligar els bons resultats de SI a les eleccions per la Generalitat al fet de tenir en Joan Laporta de Num 1 ,amb el temps s'ha vist que no era del tot així.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
3 de març de 2011, 14.22 h

-acceptarien afegir-lo al seu acord. No 'sumar-lo'
-a les eleccions catalanes. No 'durant'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
atlasac fletxa Vila-real
3 de març de 2011, 10.28 h

Content, el INDEPENDENTISME humanitza als INDEPENDENTS de DRETES, VISCA EL INDEPENDENTISME!!!, que NO! que NO ES HUMA tindre 4400 milions de Euros mentres els.....passen FAM altra cosa és si s´ho mereixen o NO, (perdó per als que NO PODEU ENTENDRE EL QUE DIC...peró ací no podem gastar pàgines i més pàgines).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
3 de març de 2011, 09.29 h

#25 En comptes de burjar en les coses ja passades i de tornar a començar amb les disputes entre nosaltres, les quals ja són història, ara que sembla, i dic que sembla que s'albira unitat, hauríem de procurar fer-nos forts en aquesta idea, perquè si continuem pel camí de la desunió i divisió, no cal que clameu més als quatre vents que voleu la independència, perquè els convergents i els peperos sempre ens fotran llenya. Quan entengeu això, després podrem començar a caminar amb pas ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Ca l'Enric fletxa Alt Empordà
3 de març de 2011, 01.04 h

#29# tu no tens cura company, ets un resentit sense sortida.. endevant amb la coalició ERC, Rcat i DC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
3 de març de 2011, 00.51 h

#4 els teus amics D'Erc aniràn a xerrupar l'aixella dels de CIU per què els hi donguin una cadira. Pacte independentista? va , no foteu, que a en Jan només el volen per no enfonsar-se definitivament. Erc està en caiguda lliure i aquestes municipals ni amb Laporta , ni amb el Màgi andreu , ho canvien.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
2 de març de 2011, 18.50 h

L'UNICA MANERA QUE TENIM DE SER INDEPENDENTS PASSA PER L'UNITAT I NO HEM DE POSSAR PALS A LES RODES.

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.