directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 08:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puig crida al 'respecte democràtic' perquè a Euskadi sí que governi la força més votada

Puigcercós parla de resultat 'adulterat' per la il·legalització de l'esquerra abertzale radical

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Segons el secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Felip Puig, ha fet una crida al 'sentit comú' i al 'respecte democràtic' perquè al País Basc, a diferència de Catalunya, governi la força més votada'. Puig ha fet aquestes declaracions davant la possibilitat que el PNB no governi, tot i haver guanyat les eleccions, ja que PSE, PP i UPiD sumarien majoria absoluta. El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joan Puigcercós, ha assegurat aquest diumenge al vespre que la il·legalització de l'esquerra abertzale radical ha 'adulterat' els resultats electoral. Puigcercós considera que aquesta situació ha beneficiat 'el bloc espanyol, format per PSE, PP i UPiD'.

Comparteix
   

Segons Puig, els resultats de les eleccions gallegues i basques demostren les conseqüències de l'espanyolitazió de les respectives campanyes electorals, perjudicials per als partits nacionalistes, amb un BNG que ha perdut la presidència conjunta amb el PSdeG a Galícia, i amb un PNB que pot veure perillar també la presidència al País Basc. Respecte la possibilitat que finalment el PSE-EE sigui qui governi al País Basc amb el suport de les 'forces espanyolistes' com són el PP i UPiD, Puig ha recordat l'exemple de Catalunya, on segons ha considerat els ciutadans 'ja han après la lliçó', que 'no és positiva pel país'. 'Veurem si a Esukadi es manté el respecte a la radicalitat democràtica que a Catalunya no es va mantenir', ha afegit.

Joan Puigcercós ha fet referència també als resultats d'Eusko Alkartasuna (EA), que ha obtingut un resultat pèssim i que tradicionalment ha estat un partit aliat d'ERC, el republicà ha afirmat que aquesta força independentista basca 'no ha pogut aguantar la bipolarització que hi ha hagut entre PNB i PSE'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Narcis Clavell fletxa Valldoreix
2 de març de 2009, 11.16 h

Sr. Puig ;



El respecte democràtic al que vostè es refereix ,perquè governi la llista més votada,hauria de tenir present que governa qui és capaç de conformar majoria en els Parlaments NO QUI TE MES VOTS POPULARS i això vostè hauria de saber-ho, però no vol acceptar-ho pequè a Catalonya no ha sabut confermar per dues vegades majories de govern.Proposeu un canvi de llei electoral so així ho voleu,mentres tant acepteu la legalitat i prou de fer el ploramiques!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de març de 2009, 10.37 h

Galícia ha caigut a les mans de la dreta feixista, Euskadi, molt em temo que també pot caure a les mans de l'esquerra, no per això menys feixista que la dreta. A la vista d'aquests resultats, cal que els catalans n'agafem una bona lliçó. Amb nosaltres voldran fer el mateix: La bipolarització de l'espanya retrògada, analfabeta i feixista. Cal que els catalans ens unim d'una punyetera vegada, perquè discutint-nos entre uns i altres, passarà el mateix que passà als dos conills de la faula... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de març de 2009, 10.04 h

Ciu va votar sí a la llei de partits que ha il.legalitzat l´esquerra abertzale a Euskadi,moltes gràcies sr.Puig ara són les forçes si nacionalistes espanyoles les que sumen. PROU D´HIPOCRESIA de convergència i unió a espanya, esclar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
2 de març de 2009, 09.56 h

A Euskadi les forces nacionalistes del país no sumen sr. Puig en part gràcies a l´inestimable col.laboració de Ciu en aprovar la llei de partits que ha impedit que l´esquerra abertzale tingui representació en el seu parlament i si la força més votada vol governar haurà de fer-ho amb el psoe com ciu ja va fer en el seu dia i que ara ciritica tan que ho facin els altres,fins i tot habent pactat ciu abans amb el pp.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.