directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els agents policials admeten tenir una visió 'esbiaixada' del 'cas Jona' i afirmen haver-lo detingut perquè ja estava 'fitxat'

La jutgessa creu que amb les proves televisives que van servir per inculpar Jonathan Ivorra no es pot reconèixer ningú · L'acusat nega qualsevol vinculació amb els aldarulls posteriors a la manifestació del 2006

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Jonathan Ivorra i Antoni Verdasco s'han assegut finalment, aquest dimarts, a la banqueta d'acusats en l'inici del judici que els imputa en delictes de manifestació il·lícita, desordres públics i atemptat a les autoritats pels fets succeïts en la manifestació contra l'especulació urbanística de l'Ajuntament del l'octubre de 2006. En la seva declaració, Ivorra, que han rebut el suport de 200 persones abans d'entrar a la Ciutat de la Justícia, ha admès haver participat en la manifestació contra l'especulació, però s'ha desvinculat totalment dels aldarulls que es van produir al final de la concentració i pels quals és acusat.  Jona, com se'l coneix, ha negat també que acudís a la protesta amb objectes contundents, i ha declarat que va conèixer l'altre encausat del sumari arran del procés judicial. Per la seva banda els policies que ha declarat han mostrat diverses contradiccions en els arguments, i un d'ells ha admès tenir una visió 'esbiaixada de la realitat'. Així, l'agent dels cossos policials ha reconegut també que la detenció de Jonathan Ivorra es va produir arran d'una proposta seva un dia que 'feia una ronda pel voltant de casa seva' i que es va dur a terme perquè Jona, ja 'estava fitxat'.

Comparteix
   


Etiquetes
El 'cas Jona' s'ha obert aquest dimarts amb les declaracions dels dos encausats així com també dels agents policials, que han admès tenir una visió 'esbiaixada' de la realitat. Després que Jonathan Ivorra s'hagi desvinculat dels fets pels quals se li demana vuit anys de presó, els cossos de seguretat citats han mostrat les seves contradiccions en les declaracions davant la jutgessa. Així, Mentrestant, el primer agent que ha declarat davant la jutgessa ha admès de forma literal tenir una versió 'esbiaixada' de la realitat, ja que no era al lloc dels fets i ha basat el seu testimoni en les imatges televises que van ser emeses per TV3 i BTV.

La jutgessa creu que les 'taques' televisives fan impossible el reconeixement de ningú
La Fiscalia i l’Ajuntament de Barcelona estan intentant demostrar que Jonathan Ivorra estava organitzat i va participar en els aldarulls a través de les imatges televisives. Unes imatges que han estat qualificades per la jutgessa de forma categòrica com a 'taques' on resulta impossible fer un reconeixement de ningú.

La detenció de Jona va ser proposada perquè ja estava 'fitxat'
Posteriorment, l’agent policial ha assegurat que va reconèixer Jonathan Ivorra només en aquestes imatges que han estat qualificades com a irreconeixibles per la pròpia jutgessa. A més, i a preguntes de la defensa dels encausats, l’agent ha dit que ja tenia fitxat Jonathan Ivorra per la seva militància independentista a l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord, i que va decidir proposar la seva detenció un dia que feia una ronda pel voltant de casa seva, molt temps després de la manifestació que ha donat lloc a aquests fets.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Joan fletxa Sant Cugat del Vallès
3 de maig de 2011, 19.36 h

No diuen que estem en democràcia? Com pot ser que, com diu el mosso respobsable de la detenció, algú estigui fitxat per ser independentista? com pot ser que la policia d'un país pugui detenir a algú per que vulgui que el seu país sigui liure, normal, com els altres? És una vergonya intolerable.Caldrà preguntar al Sr. Puig, responsable màxim dels mossos, si és un delicte ser independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de març de 2011, 15.43 h

pel que sembla els innocents són a la presó i els culpables poden anar pel carrer orgullosos de fer el que vulguin sense que ningú es destorbi.


visca la justicia que ens impossan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ramon fletxa Barna
2 de març de 2011, 07.18 h

Suma i segueix. malhauradament els mossos d'esquadra se segueixen cobrint de glòria.
No és aquest el cos policial que jo vull pel meu país, per això ja tenim la policia espanyola i la Guardia Civil.
Aquests mossos hauríen de confessar obertament que és van equivocar i tancar el cas, però no. han preferit acusar falsament al noi i tenir-lo detingut, perseguit i falsament acusat durant 5 anys.
Desprès no esperin que ningú els tingui cap respecte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.