directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV també es mostra contrària a un govern PSE-PP a Euskadi

Creuen que 'trencaria la societat basca'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Joan Herrera, ha advertit aquest dilluns que un govern format per PSE i PP al País Basc 'suposaria trencar la societat basca i dificultaria tirar endavant polítiques progressistes i d'esquerres', que considera molt necessàries en temps de crisi. Herrera ha assegurat que ICV 'no entendria' que els socialistes bascos formessin govern amb el PP a Euskadi, i ha advocat per un govern que aglutini la majoria de forces polítiques, donat que hi ha un context de violència. El pacte PSE-PP a Euskadi, segons els ecosocialistes, no s'entendria 'des de Catalunya ni des d'una perspectiva d'esquerres' ja que en matèria de polítiques socials no s'entén que socialistes i populars puguin entendre's.
icv joan herrera
Comparteix
   

Per Herrera, els resultats electorals demostren la necessitat que hi hagi 'governs de societat' en un lloc on 'es manté la violència'. D'aquesta manera, el número dos ecosocialista ha advocat per 'governs que aglutinin el conjunt de formacions polítiques', tot afegint que la responsabilitat dels partits bascos passa per 'fer governs amplis'. 'Els resultats de les basques demostren que és hora d'aparcar la lògica de blocs i de treballar conjuntament les forces polítiques a Euskadi', ha assegurat.

Per això, ha censurat la possibilitat que PSE i PP facin un pacte per governar a Euskadi, una opció que Herrera creu que no s'entendria des de Catalunya i des d'una perspectiva d'esquerres. 'O algú entén que, en matèria de polítiques socials, més necessàries que mai en temps de crisi, socialistes i populars es puguin entendre?', s'ha preguntat. Per Herrera, un pacte PSE-PP 'no és raonable ni com a opció d'esquerres ni des d'una perspectiva de cohesió de país i de societat'.

D'altra banda, Herrera ha qualificat 'd'històric' el resultat d'Aralar, que ha aconseguit 4 escons al Parlament basc, ja que creu demostrat que 'l'antiga esquerra abertzale no és monolítica' i que aquest espai polític 'es pot trencar'. 'Són uns bons resultats en termes electorals i un resultat excel·lent en termes democràtics', ha dit. Herrera, però, creu que és una 'anomalia democràtica' que unes 100.000 persones 'no tinguin opció de qui votar i decideixin exercir el vot nul'.

Al PP no li afecta la corrupció

Pel que fa a les eleccions a Galícia, Herrera creu que els resultats demostren que 'la crisi ha afectat el govern bipartit', mentre que els casos de corrupció que han esquitxat el PP 'no l'han afectat'. Herrera ha dit que la conclusió ha de ser que els govern d'esquerres 'accentuen més la resposta des de l'esquerra davant de la crisi', ja que aquesta ha mobilitzat a Galícia 'cap a la dreta a ciutadans d'àmbits sobretot urbans'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.