directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 10:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta reclama un 'acte de generositat i humilitat' a SI per anar amb ERC a les municipals de Barcelona

Solidaritat el vol convèncer que Democràcia Catalana torni a reeditar la coalició que estaria disposada a presentar-se encara que no hi hagi acord amb l'expresident blaugrana

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Aquest dijous expira el termini que els partits integrats en la coalició Solidaritat Catalana per la Independència s'han marcat per arribar a un acord, o anar per separat, de cara a les eleccions municipals de Barcelona. El líder de SI i president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, ha reafirmat aquest dimecres la seva postura netament favorable a una 'gran coalició independentista' a Barcelona per les eleccions municipals i ha reclamat als membres de SI que facin un 'acte de generositat i humilitat' i acceptin concórrer amb Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona sense 'vetar cap partit ni cap polític'. En la mateixa línia de mantenir les formes i la cordialitat que ja va seguir ahir Uriel Bertran, ha tornat a insistir que la voluntat és reforçar la candidatura amb la presència del partit de Joan Laporta i ha deixat la porta oberta a l'acord amb ERC i RCat. Tot i això, afirma que si no hi ha acord, Solidaritat es presentarà a les eleccions.

Comparteix
   


Etiquetes
El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha confirmat aquest dimecres que la coalició es presentarà amb aquest mateix nom a les properes eleccions municipals, així com a les de Barcelona. Bertran ha informat que menys Democràcia Catalana, el partit de Joan Laporta, la resta de partits que integren SI i que van anar junts a les eleccions al Parlament, integraran la candidatura. 'La intenció és reforçar SI amb Democràcia Catalana', ha reiterat Bertran. A més, el dirigent ha dit que segueixen oberts a aconseguir una candidatura unitària amb ERC, després que el candidat republicà Jordi Portabella hagi dit que volen arribar a un acord amb SI.

La resta de partits tornen a dir 'Sí'
La resta de partits que integren la coalició Solidaritat Catalana per la Independència (SI): Els Verds-Alternativa Verda, el Partit Republicà Català, el PSAN, Catalunya Nació Independència i Solidaritat per la Independència han acordat presentar-se junts a les eleccions municipals de Barcelona i han anunciat que faran tot el possible perquè Democràcia Catalana i Joan Laporta també s’incorporin a la coalició. Uriel Bertran ha explicat que aquesta coalició es farà extensible a tots els municipis dels país on SI presenti una candidatura municipal i ha reiterat que les converses amb Democràcia Catalana de Joan Laporta continuen perquè aquest partit també s’incorpori  i formi part de la coalició.  També ha recordat que la coalició SI manté la proposta d’acord amb ERC per conformar una candidatura unitària independentista encapçalada per un candidat independent i de consens.

Santiago Vilanova, d'Els Verds-Alternativa Verda, també es presenta a les primàries
També s’ha presentat Santiago Vilanova, d’Els Verds-Alternativa Verda, com a candidat a les primàries que han d’elegir el cap de llista de SI a la ciutat de Barcelona. Vilanova ha dit que encapçala una candidatura 'independentista, republicana i ecologista' que busca 'reforçar les bases de la coalició'.

En canvi, Laporta els reclama a tots plegats un 'acte de generositat i humilitat' per anar amb ERC a les municipals de Barcelona.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
OTGER fletxa Reikjavik (per poc temps ja)
3 de març de 2011, 10.52 h

#6 Si tot el que marxa a espanya es quedés aquí ja veuriem qui te crisi de veritat...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Marc Sabatés i Laporta fletxa Signes França 83870
3 de març de 2011, 10.04 h

Ben fet Joan Laporta i Estruch , ara és horar d ' unir , no de dividir .Estic en favor de la unitat .
Marc-Sabates.Com


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ca l'Enric fletxa Alt Empordà
3 de març de 2011, 00.56 h

Que si #10# que ERC esta en caiguda lliure, per això les enquestes del CEO li donen 2 escons mes que el 28-N i en canvi a SC ja no li donen cap escó. i que si home que ERC divideix a SC, és veu que a en Laporta li han fet una sesió d'hipnosi i ben hipnotitzat l'han fet fer les declaracions que ha fet demanant la unió de l'independentisme i afegir-se a una gran coalició.
Que si home que ERC no ha fet mai res per l'independencia... per això després de la mort de Franco a dia d'avui hi ha ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
3 de març de 2011, 00.28 h

#1 perdona OT, però ERC ja ha estat molts anys a l'Ajuntament , i d'independentisme ben poc. Que carai us empatolleu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
3 de març de 2011, 00.26 h

#1 Erc no són independentistes, almenys amb 8 anys no ens ho han sabut demostrar. Ni tant sols tenint un president de Parlament. Els d'Erc no van voler sentir ni parlar d'un gran pacte amb Si per les autonomiques. Ells sempre marcant paquet . I ara que veuen que l'invent s'enfonsa, correm-hi tots, i clar, en Jan, en calent, hi ha caigut de 4 grapes. Els que parlen d'unió de l'independentisme no han analitzat gaire la situació. ERC en caiguda lliure, RCAt en desintegració, i l'unic que cr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Ca l'Enric fletxa Alt Empordà
2 de març de 2011, 22.17 h

Jordi59, chapeau pel teu comentari. La independencia només arribarà si aném plegats, només amb aquesta presió podrém forçar als qui s'en diuen Nacionalistes però a l'hora de la veritat sempre s'acosten al PP.
Necessitém unitat ,creixer, guanyar ,no mirar enrrera i finalment la independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi59 fletxa Barcelona
2 de març de 2011, 21.13 h

Sr.Tena i Sr.Bertran ; hem d'anar tots els independentistes junts SI, ERC ,Reagrupament, les CUP i la meva portera si cal .... Si no ho enteneu feu-vos-ho mirar. O baixeu del burro o una bona colla d'adherits com jo, marxarem. No ens falleu. Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
solerajm fletxa st cugat
2 de març de 2011, 17.58 h

Veig que la majoria de comentaris són emocionals. Tots tenen base ofensiva en tant que mostren animadversació a persones. Jo proposaria una reflexió. Un partit no és una religió ni una empresa comercial. Tot i que té cpmponents d'ambdues. Un partit és la materialització d'uns interessos col·lectius encara que siguin dirigits per persones ogòlatres. No hem de despreuar les persones que duen impuls en base a consideracions religioses o comercials. Ens interessen tots sempre que vagin en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pepe Castellanos fletxa Castilla La Mancha
2 de març de 2011, 17.54 h

Esta gente esta demasiado obstinada con la independencia de Cataluña para darse cuenta de que realmente hacen falta otras cosas a dia de hoy. Solo basan sus ideas en promesas idealistas irrealizables para conseguir votos, mientras que el paro y la economia siguen en un estado inadmisible para un pais catalan que se da tanto el pisto de ser rico, prospero y europeo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jaume fletxa Sitges
2 de març de 2011, 17.39 h

aquesta és la regenaració que proclamava el Beltràn: primer em faig un nom a costa d'ERC i quan em diuen que prou, monto un chiringuito, em sona la flauta i a enmerdar. És evident que aquests no treballen per la Independència, ho fan per la seva butxaca i el seu ego.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.