directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Uriel Bertran, impulsor del corrent crític Esquerra Independentista, deixa l'Executiva d'Esquerra i renuncia al càrrec

Ha entregat la renúncia aquest cap de setmana, i Xavier Vendrell l'ha acceptada avui dilluns

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El secretari d'Imatge i Comunicació d'Esquerra, fins ara membre de l'Executiva d'aquest partit i un dels impulsors del corrent crític Esquerra Independentista, Uriel Bertran, ha posat el seu càrrec a disposició per haver "plantejat un debat fora de l'Executiva" presentant el manifest d'aquest corrent la setmana passada en comptes "d'haver fet servir els canals que preveu el partit". Així ho ha indicat el també membre de l'Executiva d'Esquerra i portaveu a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, durant una roda de premsa després de la reunió de l'Executiva Nacional del partit.
executiva esquerra erc puigcercos carod
L'executiva d'Esquerra en una reunió / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Portabella ha explicat que Bertran ha entregat la seva renúncia aquest cap de setmana al vicesecretari de Coordinació Interna i Acció Electoral, Xavier Vendrell, i que aquest l'ha acceptat aquest dilluns.

"Ell mateix ha renunciat", ha dit Portabella. "Un membre de l'Executiva expressa unes opinions a fora de l'Executiva; l'Executiva diu que s'ha de fer a dintre; el cap de setmana, (Bertran) s'adona que ho ha de fer a dintre i posa el seu càrrec a disposició a la persona que l'ha nomenat, que ho accepta", ha argumentat Jordi Portabella, relatant el procés dels fets, tot assegurant que en cap moment se l'ha pressionat a renunciar.

Portabella també ha indicat que encara no s'ha parlat a l'Executiva sobre qui ocuparà el càrrec d'Uriel Bertran, i que Xavier Vendrell encara no ha proposat cap altra persona en el seu lloc.

El que sí ha confirmat el líder republicà és que en la reunió s'ha debatut sobre els quatre punts que inclou el manifest d'Esquerra Independentista, i que la direcció del partit ha descartat, ara per ara, un avançament del Congrés Nacional del partit, previst per al 2008.

Sobre la possibilitat que la direcció d'Esquerra es plantegi l'avançament del congrés, tal com va proposar l'impulsor de l'altre corrent crític Reagrupament, Joan Carretero, Portabella ha dit que "l'Executiva ha decidit centrar-se en la Conferència Nacional".

"Tenint en compte que a l'octubre hi ha Conferència Nacional, que no sabem quan es produiran les eleccions al govern de l'Estat, i que el 2008 està previst fer el Congrés, hi ha un marge de maniobra més aviat reduït", ha aclarit Portabella, referint-se a l'avançament d'aquest congrés.

Al manifest d'Esquerra Independentista, el corrent crític proposa, a més de l'avançament del congrés, el canvi de la direcció d'Esquerra perquè "els dirigents del partit no coincideixin amb els del govern", i "un canvi de rumb en l'actuació" del partit, amb l'objectiu "clar" d'assolir la independència de Catalunya i el traspàs de competències perquè Catalunya tingui més autonomia i tingui la capacitat de convocar referèndums, entre altres qüestions.

"No hi ha res que indiqui que els membres de la direcció d'Esquerra deixin el seu càrrec", ha aclarit Portabella sobre aquesta possibilitat que planteja tant Esquerra Independentista com Reagrupament.

Un altre membre de l'Executiva que també ha impulsat el corrent crític d'Esquerra Independentista és el portaveu nacional de les JERC, Pere Aragonès. Però Aragonès no pot ser ni destituït ni ha de renunciar al seu càrrec ja que, segons ha explicat Portabella, "el seu cas és diferent" que el de Bertran, perquè els estatuts del partit admeten que el màxim representant de les JERC tingui el dret absolut a ser membre de l'Executiva Nacional.

Puigcercós assegura en una entrevista que 'està preparat per encapçalar Esquerra'


Sobre les declaracions del secretari general del partit i conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Puigcercós, en una entrevista publicada aquest dilluns a La Vanguàrdia, en la qual assegura mostrar-se 'preparat i disposat' per encapçalar la llista a les pròximes eleccions al Parlament, Portabella ha indicat que l'Executiva Nacional no ha tractat aquesta qüestió.

En l'entrevista, Puigcercós afegeix que això "ho ha de demanar la militància per consens" i recorda que la seva trajectòria és de "servei al partit i la meva disposició, des de la lleialtat a Esquerra i al seu president".

El secretari general d'Esquerra qualifica de "correctíssima" la seva relació amb el president, Josep-Lluís Carod-Rovira, tot afegint que "un partit no és una novel·la rosa ni un culebrot". Puigcercós ha dit que, en la seva relació amb Carod, "hi ha sentit de l'humor i la ironia necessària". Tot i això, reconeix que són "de generacions i territoris diferents".

Puigcercós reconeix que hi ha "inquietud" dins del partit, però remarca que "aquest no era el moment d'alçar la veu" i que "les reflexions s'han d'expressar als òrgans del partit". El secretari general assegura que "vindran processos de renovació, de replantejament de propostes polítiques" i per això demana "serenitat, paciència, empatia i diàleg". De fet, Puigcercós afirma que "la renovació de persones i de projectes estratègics és un assumpte que hem de començar a abordar" i que amb vista al Congrés Nacional del 2008 s'haurà de plantejar "un nou lideratge".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
gesta fletxa barcino
12 de juny de 2007, 10.54 h

De totes aquestes discrepàncies i moviments interns n'ha de sorgir una força molt més gran. Esquerra té el repte i l'obligació de seguir creixent i guanyant credibilitat entre més i més població. Per això ha de reestructurar les estratègies i trobar nous espais comuns entre totes les sensibilitats que conviuen al partit, ha de solidificar-se i guanyar en consistència. Jo crec que elsdebats interns que vivim ara són justament això ajuntar forces per al futur immediat. Esquerra ha de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Maria Barcelona fletxa barcelona
12 de juny de 2007, 09.30 h

ELs que el coneixem sabem que l'Uriel és un despota, Crec que el que tens t'ho mereixes i t'ho has buscat. Amb l'edat que tens hauries de deixar de banda totes les criaturades que fas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Peret fletxa Granollers
12 de juny de 2007, 09.03 h

La jugada del Puigcercós (Putxi) és clara: que els altres (seus) vàgin fent soroll (Vendrell, Uriel, Carretero (aquest va per lliure), llavors li demamen al Putxi que salvi el partit (perquè aquí algú ha de posar seny i banderes, com quan ho mana el Montilla), fotem a fora al Carod i ja el tenim amo i senyor del troç. Es veu que a Madrid ha après a fer política de veritat, com diu ell, i no com aquí que només som uns pobres nois de províncies i curts de mires.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
tere badalona fletxa badalona
11 de juny de 2007, 23.55 h

Jo soc d'erc i conec com treballa aquest uriel, i segur que molta gent que l'ha tingut a prop pot saber que es un friki, es un despota i no ajuda a tirar res endavant.Es de la corda del puigcerós però al juan se li ha escapat de les mans i l'ha obligat a dimitir per poder guanyar credibilitat i així poder substituir al carod,(ja ho ha fet saber) que es el seu objectiu. Però en canvi no va fer el mateix amb el vendrell que si ens descuidem es fa l'amo del partit i li dona la presidencia al ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Lluís fletxa El Prat
11 de juny de 2007, 21.14 h

Ramon Fontserè: a banda de les consignes, ¿algun argument?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa BCN
11 de juny de 2007, 20.53 h

Ànims Uriel!! ara pel que es veu quan algú planteja alguna cosa diferent al que pensen alguns de l'executiva se l'ha de pressionar i el forcen a dimitir, te trons la cosa!!!! L'esquerra independentista no s'atura això només és el començament!

Més calçotades i menys avellanes!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
carme fletxa barcelona
11 de juny de 2007, 20.35 h

Pels que veuen fum: pel fum descobrireu el foc! És poc comprensible que Bertran hagi de deixar l'Executiva per donar suport a unes idees que el mateix Puigcercós, amb càrrec al Govern, exposa. El país no està per desorientar-lo encara més. O que algú expliqui que està passant de debò, que ja som grandets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
jaume fletxa balaguer
11 de juny de 2007, 20.19 h

amic jmc: ja té ous q del pacte ciu-erc en diguis 'pacte nacional' com si els altres no ho fossin d nacionals..

doncs no, aquest país no necessita un pacte per donar + protogonisme a la dreta regionalista, ni un pacte on l'esquerra espanyolista sigui protagonista, allò q necessitem és una esquerra sobiranista forta, pq és la única capaç de fer avançar el país a més autogovern i més benestar..

visca reagrupament, amic uriel, hi ets benvingut..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de juny de 2007, 19.48 h

Esquerra Independentista es tracta de fum, tan sols fum. Reagrupament.cat significa un canvi real.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JMC fletxa bcn
11 de juny de 2007, 19.46 h

per cert, el tal Puigcercós ha escollit un rotatiu monàrquic que tant critiqueu (La Vanguardia) per autoproposar-se com a candidat futur. No haviem quedat en que aquest era un diari menyspreable? no està fent el mateix que els convergents als quals tant critica? A la hora de veritat, s'abaixa tant els pantalons un convergent com un republicà, nois, és així i prou!

Si us plau deixem-nos de tripartits i de submissió als socialistes i apostem pel pacte nacional que és el que necesita aqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.