directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Recoder reclama que l'Estat assumeixi els 26 milions d'euros que costaria la rebaixa dels bitllets de tren

L'Autoritat del Transport Metropolità no pensa, de moment, aplicar el canvi de preus

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha reclamat que l'Estat 'es faci càrrec' dels 26 milions d'euros que costaria la rebaixa del 5% del preu dels bitllets de Rodalies i Regionals després que el Govern espanyol hagi 'incomplit reiteradament' els compromisos amb el transport públic a Catalunya. El conseller ha criticat que la mesura no té en compte la integració tarifària i que aplicar un descompte a un transport 'repercuteix' en tot el sistema. L'ATM, que determina les tarifes dels bitllets integrats, no ha pres una decisió definitiva sobre la rebaixa de preus, però fonts de l'entitat han explicat que, de moment, no aplicaran la mesura, que hauria d'entrar en vigor el dilluns 7. El conseller ja va considerar que la mesura es duia a terme amb una gran improvisació.

Comparteix
   


Etiquetes
L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) fonamenta la seva decisió en 'l'efecte dominó' que tindria una rebaixa del preu dels bitllets de Rodalies i Regionals en la resta del sistema tarifari integrat. Aquest canvi de tarifes generaria un dèficit de 26 milions d'euros si es té en compte el cost de reduir els preus de Rodalies i Regionals juntament amb la resta de transports públics de l'Àrea Metropolitana de Barcelona: el Metro, els Ferrocarrils de la Generalitat, el Bus i el Tramvia.

Recoder ha lamentat que el Govern espanyol reclami que la Generalitat assumeixi el cost d'aquesta rebaixa després d'haver 'incomplert reiteradament' els compromisos amb el transport públic a Catalunya. 'Dels 4.000 milions que preveia el Pla de Rodalies fins el 2015, només se n'han invertit 306', ha recordat el conseller, que ha afegit que l'Estat també ha retallat en tres anys un 22,5% la seva aportació transport metropolità.

L'ATM, formada per un consorci entre el Govern català i diverses administracions locals, té delegada la potestat tarifària sobre Rodalies, després que la Generalitat va assumir-ne les competències a principis de 2010, i va aprovar les noves tarifes de Renfe a Catalunya el darrer mes de gener. El Ministeri de Foment, per tant, no és competent per determinar els preus dels bitllets d'aquest servei a Catalunya. La Comunitat de Madrid, que també funciona amb un sistema tarifari integrat, també ha anunciat que no aplicarà la rebaixa de preus que va anunciar Foment.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
3 de març de 2011, 08.13 h

Seran capaços de mantenirse ferms? O canviaran cromos?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.