directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 10:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ciutadans viatja demà a Madrid per demanar a Zapatero que aturi el debat sobre la independència

Els tres diputats unionistes presentaran una instància al govern espanyol perquè impedeixi un debat al Parlament aprovat democràticament per la Mesa

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Albert Rivera, Carmen de Rivera i Jordi Cañas viatjaran demà fins a Madrid per demanar ajuda al govern de José Luis Rodríguez Zapatero perquè recorri davant el Tribunal Constitucional espanyol (TC) l'acord de la Mesa del Parlament admetent a tràmit la proposició de Llei de Declaració d'Independència de Catalunya presentat per Solidaritat a principi de febrer. Demà a les 11 del matí, els tres diputats presentaran una instància al govern espanyol perquè 'es freni la proposta de la declaració unilateral d'independència admesa a tràmit per la mesa del Parlament de Catalunya'. Segons que digué Rivera dilluns, aquesta via és 'l'única que hi ha' per a suspendre el debat i que, en tractar-se de la resolució d'una mesa autonòmica, és només a Madrid 'on es pot aturar'.

Comparteix
   


Etiquetes
Rivera espera que el govern espanyol 'actuï com ha fet en altres ocasions', tot recordant que el govern de Zapatero ja va recórrer la llei de consultes populars per via de referèndum. En aquesta línia, creu que si el PSOE ja va recórrer una llei que 'tan sols pretenia fer consultes amb el permís de l'Estat', ara amb la declaració unilateral d'independència -'feta a l'estil Kosovo' segons Rivera-, ha d'actuar amb 'sentit comú'.

Ciutadans ha estat assessorat per l'especialista jurídic Carlos Carrizosa, que dilluns va precisar que 'no és un recurs contra una llei ja establerta', ja que es tracta d'una decisió de la Mesa del Parlament.

Proposta admesa a tràmit
La proposta de Llei de Declaració d'Independència de Solidaritat es va admetre a tràmit gràcies als vots de CiU i amb els vots contraris de PSC i PP, i és previst que es debati en la seva totalitat al març o abril.

L'admissió a tràmit de la Declaració d'Independència per la mesa, que s'haurà de ratificar a la Cambra, obligarà els parlamentaris a votar a favor o en contra de la regulació sobre les passes que el Parlament i el Govern de Catalunya haurien de seguir per iniciar el procés d'independència i el seu reconeixement internacional, així com per declarar-la. Si s'admetés el tràmit i s'acabés aprovant, s'iniciaria el procés per declarar la independència, que es negociaria amb la comunitat internacional i s'hauria d'acabar votant al Parlament de Catalunya en una sessió solemne.

La proposició de llei de Solidaritat Catalana es basa en les resolucions 98/III, 679/V i 631/VIII de la pròpia cambra catalana a favor del dret d'autodeterminació, amb mocions aprovades a la cambra en aquest sentit dels anys 1989, 1998 i 2010.  Solidaritat es basa en això per aconseguir que la Cambra debati i decideixi sobre l'exercici d'aquest dret.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Rafel fletxa Barcelona
4 de març de 2011, 12.40 h

El gosset petit de la dreta ja podria estar ficant la llengua on jo em sé, en lloc d'on la fica.
Ho sento algú havia de dir-ho!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Karme fletxa Alt Penedès
4 de març de 2011, 09.49 h

Aquest xicot s'ha equivocat de País. Si el que vol es parlar castellà i sentir-se espanyol, que se'n vagi al lloc que l'hi correspon i ens deixi als Catalans tranquils, lluitant per la nostra legítima Independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de març de 2011, 08.09 h

#4 Otger, hi ha anat d'esquenes, agenollat i mirant cap a la meca.
Ben bé, es una sort tenir un germá gran a qui plorar quan els hi agafen el seu joguet. Però aquest germá gran, ja no té la credibilitat devant la societat de fora de casa i l'hi queda poc temps.
Per cert, ja que van a madrit... que s'hi quedin per sempre amb els seus!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
OTGER fletxa Reikjavik (per poc temps ja)
3 de març de 2011, 23.36 h

Quina sort tenir uns amos amb tribunals i exèrcits al seu servei,algú sap si en Forrest Gump rivera ha anat de genolls o a 4 grapes a madrid?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JosepA fletxa Manresa
3 de març de 2011, 19.43 h

Aquest senyor que no és cap´ç de suportar un debat no es mereix ser en un Parlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
jml fletxa martorell
3 de març de 2011, 17.21 h

Només es pot dir una cosa: Feixistes! La seva careta ja fa dies que ha caigut. L'enemic té mil cares però almenys ja en coneixem una.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pau Casals fletxa Girona
3 de març de 2011, 16.06 h

Alguna vegada m'agradaria veure aquests de C's que no es queixessin per temes identatitaris espanyols. Que per ex. reclamessin deutes del tipus fons de cohesió sanitària. He dit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.