directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'ICPS ja no pregunta sobre la independència de Catalunya

Per primera vegada en divuit anys el sondeig d'opinió de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials obvia aquesta qüestió

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES) presenta demà la segona part de l'estudi 'Suport Social a la independència de Catalunya (1991-2008)' en el què no ha tingut en compte el sondeig d'opinió de 2008 de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) perquè, per primera vegada en divuit anys, l'enquesta no ha preguntat als catalans sobre la independència de Catalunya. Així, per a l'estudi del CES només s'han pogut tenir en compte les edicions anteriors del sondeig, que sí contemplaven aquesta qüestió i tres enquestes del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) per analitzar l'estat de l'independentisme i l'unionisme a Catalunya i la seva evolució històrica en els darrers vint anys. L'ICPS és un òrgan dependent de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Diputació de Barcelona.
independència manifestació
Comparteix
   

La segona part de l’estudi 'Suport Social a la independència de Catalunya (1991-2008)' del CES es presenta aquest dijous i anirà a càrrec del president de la fundació Cercle d’Estudis Sobiranistes i notari Alfons López Tena, l’investigador del CSIC (Consell Superior d’Investigacions Científiques) Marc Belzunces, i el director de la fundació i economista Roger Albinyana.

Aquest nou lliurament de l’estudi identifica les característiques sociològiques principals (consum de mitjans de comunicació, nivell d’estudis, ingressos familiars, classe social, professió, llengua,..) dels grups considerats: independentista, unionista i indecís. Així mateix, defineix l’evolució històrica d’altres variables com ara el vot declarat en les diferents conteses electorals, fet que ens permet extreure conclusions en relació a l’evolució històrica en els darrers divuit anys dels partits polítics en el si de cada grup: independentista, unionista i indecís.

L’estudi s’acompanya d’unes notes qualitatives que permeten completar l’estudi que la Fundació Cercle d’Estudis Sobiranistes va presentar el mes de setembre amb unes conclusions sobre l’estat de l’independentisme i l’unionisme a Catalunya, així com la seva evolució històrica en les darreres dues dècades.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jesús (Xess) fletxa Badalona
5 de març de 2009, 15.44 h

Aquests sociates encara tindran collons a dir que mai s'ha fet la mani de dissabte a Brussel·les.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa Alboraia
5 de març de 2009, 10.15 h

Fantàstic! Digne d'una democràcia consolidada! I una raó de més per continuar tirant endavant el projecte independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 de març de 2009, 20.17 h

Una prova més de com són de manipuladors aquests socialistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.