directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 23:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Comença la selectivitat

El sindicats d'estudiants catalans denuncien l'augment de les taxes de selectivitat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Des d'avui i fins dijous 14 de juny tenen lloc les proves de la selectivitat, on gairebé 25.000 estudiants catalans s'examinen deper tal d'aconseguir accedir a la universitat el curs vinent. L'Associació de Joves Estudiants de Catalunya (Ajec) va denunciar l'increment de les taxes que els alumnes han de pagar per presentar-se a les proves d'accés a la universitat (PAU).
selectivitat estudiants paau pau
Comparteix
   


Etiquetes
En total s'han matriculat per fer les PAU 2007 un total de 24.768 estudiants de tot Catalunya, 157 menys que l'any 2006. Les proves es realitzen a diversos recintes universitaris de tot el Principat, i avui començaran amb els examens de llengües:

De 9.00 a 10.30 h s'examinaran de llengua catalana i literatura, d'11.00 a12.30 h serà el torn de l'examen de llengua castellana i literatura i des de les 13.00 fins les 14.30 h s'examinaran de la llengua estrangera que hagin triat (anglès, francès, alemany, italià).

Augment de les taxes

Segons ha informat un portaveu de la Conselleria d'Innovació, Universitats i Empreses, les taxes per alumne en aquesta convocatòria se situen en els 82,62 euros, cosa que, segons l'organització estudiantil Ajec, "suposa una despesa afegida als quals es deriven del pas a la universitat" com són la matrícula i el transport.

L'organització, majoritària en l'àmbit de l'educació pública, ha afirmat que "les administracions i les universitats públiques han de trobar un sistema per cobrir els costos que generen les PAU".

Des d'Ajec, han afirmat que "l'educació pública ha de ser gratuïta i universal". "No té sentit haver de pagar per fer un examen amb el qual accedir als estudis superiors d'aquest sistema públic", ha afegit l'associació.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Conxita fletxa Granollers
12 de juny de 2007, 12.39 h

Em sembla una vergonya que s'hagi de pagar 82,62 € per la matrícula de les PAU, ja que a aquesta quantitat s'ha de sumar el preu del títol de Batxillerat que són 47,60 €. Els pares hem d'abonar 130,22 € a principis de juny.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.