El PP intentarà guanyar vots a Espanya centrant la campanya en l'atac a l'escolarització en català
Promet 'ensenyaments comuns a tot el territori nacional' · Així ho recull el programa marc del PP
L'anticatalanisme ven, i el PP ho sap. És per això que els populars han decidit que la millor manera de guanyar vots a les eleccions a les eleccions que la majoria d'autonomies celebraran juntament amb les municipals és atacar el model d'immersió lingüística de l'escola catalana. Encara que al Principat no hi hagi eleccions, sí que n'hi ha a les Illes Balears i el País Valencià, on la situació de la llengua a l'ensenyament està en una situació més delicada. Així, la llengua en la que s'escolaritzen els infants del nostre país serà un dels eixos principals sobre els que pivotarà la campanya, tal i com recull el programa marc del PP. El document es sotmetrà a debat aquest divendres i dissabte a Palma. Precisament el líder del PP balear, José Ramón Bauzá, ja ha declarat la guerra a la normalització lingüística.
Els populars inclouen les referències a la llengua i a les matèries comunes dins d'un apartat del Programa Marc que porta com a títol 'Més drets per a les famílies' i on els populars 'garanteixen' que 'els pares, com a principals responsables de l'educació dels seus fills, podran escollir el centre de la seva preferència, sigui públic i privat'. També es comprometen a protegir el dret al concert i a afavorir les iniciatives de la societat 'que enriqueixin l'oferta educativa'.Batxillerat de tres anys
Els populars aposten per un Batxilerat de tres anys amb una organització 'més flexible que ofereixi vies formatives d'acord als interessos i progressos dels alumnes' i per permetre que a partir dels 15 anys els alumnes que ho desitgin puguin accedir als Programes de Qualificació Professional Inicial, amb un caràcter preferentment pràctic i amb formació a empreses i centres de treball. Els millors alumnes d'aquests programes, segons els populars haurien de rebre 'beques-salari'.
Els populars també es comprometen a promoure una reforma de l'accés a la funció docent de manera que 'atregui els millors expedients acadèmics'. Aquesta reforma, segons el PP, reforçaria el paper del professor com a autoritat pública i incentivaria econòmicament la dedicació i l'esforç dels professors. El PP també promet més autonomia als centres i la creació de centres bilingues que serien trilingües en aquells territoris on existeixi llengua cooficial. Els alumnes farien almenys un 30% de l'horari en anglès.