directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP intentarà guanyar vots a Espanya centrant la campanya en l'atac a l'escolarització en català

Promet 'ensenyaments comuns a tot el territori nacional' · Així ho recull el programa marc del PP

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'anticatalanisme ven, i el PP ho sap. És per això que els populars han decidit que la millor manera de guanyar vots a les eleccions a les eleccions que la majoria d'autonomies celebraran juntament amb les municipals és atacar el model d'immersió lingüística de l'escola catalana. Encara que al Principat no hi hagi eleccions, sí que n'hi ha a les Illes Balears i el País Valencià, on la situació de la llengua a l'ensenyament està en una situació més delicada. Així, la llengua en la que s'escolaritzen els infants del nostre país serà un dels eixos principals sobre els que pivotarà la campanya, tal i com recull el programa marc del PP. El document es sotmetrà a debat aquest divendres i dissabte a Palma. Precisament el líder del PP balear, José Ramón Bauzá, ja ha declarat la guerra a la normalització lingüística.
Alícia Sánchez Camacho, Mariano Rajoy, PP
Comparteix
   


Etiquetes
Els populars inclouen les referències a la llengua i a les matèries comunes dins d'un apartat del Programa Marc que porta com a títol 'Més drets per a les famílies' i on els populars 'garanteixen' que 'els pares, com a principals responsables de l'educació dels seus fills, podran escollir el centre de la seva preferència, sigui públic i privat'. També es comprometen a protegir el dret al concert i a afavorir les iniciatives de la societat 'que enriqueixin l'oferta educativa'.

Batxillerat de tres anys

Els populars aposten per un Batxilerat de tres anys amb una organització 'més flexible que ofereixi vies formatives d'acord als interessos i progressos dels alumnes' i per permetre que a partir dels 15 anys els alumnes que ho desitgin puguin accedir als Programes de Qualificació Professional Inicial, amb un caràcter preferentment pràctic i amb formació a empreses i centres de treball. Els millors alumnes d'aquests programes, segons els populars haurien de rebre 'beques-salari'.

Els populars també es comprometen a promoure una reforma de l'accés a la funció docent de manera que 'atregui els millors expedients acadèmics'. Aquesta reforma, segons el PP, reforçaria el paper del professor com a autoritat pública i incentivaria econòmicament la dedicació i l'esforç dels professors. El PP també promet més autonomia als centres i la creació de centres bilingues que serien trilingües en aquells territoris on existeixi llengua cooficial. Els alumnes farien almenys un 30% de l'horari en anglès.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
OTGER fletxa Reikjavik (per poc temps ja)
5 de març de 2011, 00.42 h

#3 Per cert:tota la teva verborrea,culterano-administrativa es tradueix en el simple bram tribal de la teva espanya:"yosoyeppañoepañoepaño......".Massa paper d'embolicar per a la merda de sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
OTGER fletxa Reikjavik (per poc temps ja)
5 de març de 2011, 00.39 h

#3 Jo encara no he vist cap manifestació per incloure el Castellà a TV3,però per TV3 a València sí,encara que havent TVE,T5,A3,La Sexta,Cuatro,i tota la teleporqueria ultradretana,encara els queda temps per veure TV3?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de març de 2011, 18.53 h

#3 Mira noi... series capaç de dir el mateix en un país democràtic?. Dius tot aixó perque saps que, mal no volguem, estem sota el jonc de l'ep.panya canyí i que hem d'empassar-nos tota la merda que destileu.
Amb aquesta prepoténcia, en un país democràtic com Suissa (per exemple), us fotarien fora de seguida.
Saps perqué no podeu assimilar els conceptes en altres llengues?. Perque teniu un coeficient intel.lectual de menys de 70 i aixó us impedeix raonar amb coherència. Degut a aque... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
4 de març de 2011, 17.41 h

Els P$OEcialistes i aquests es disputen l'electorat de Can Zam. Son les dues cares de la mateixa moneda, encara que els d'ERC no se n'hagin adonat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
4 de març de 2011, 17.25 h

¡Equidistancia asimétrica!
Es obvio que, impartir justicia, al aplicar sendos códigos lingüísticos (rótulo de comercio-señal de tráfico) en Catalunya, con diferente rasero ejemplarizante no dice mucho en favor de quien la ejecuta. De igual forma, desmerece extraordinariamente a quien (desde el universo catalanista) en los albores de la Transición reclamaba para sí un precepto internacional (UNESCO) y el día de hoy, sin sonrojo alguno, lo deniega para los restantes: “es axiomático ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Enric fletxa Barcelona
4 de març de 2011, 09.32 h

Cadda dia tinc més clar que amb aquesta xusma i el babós aquest no podem ni hem d'anar enlloc. Atien l'odi ètnic per quatre vots de quatre analfabets. Adéu Espanya. Els que s'omplen la boca amb el teu nom són els que més fan per destruir-te.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 de març de 2011, 07.54 h

Sobretot dividir, dividir la societat, dividir la cultura, dividir l'ensenyament. Enfrontar a la gent, crear malestar, fer un país on no s'hi pugui viure perque els fills tenen sentiments oposats als dels pares i aixó ho enalteixen. Predicar contra la democrácia, no deixant-nos parlar, ser intolerants, homófobs, racistes i orgullosos de ser-ho. Us maleieixo i us vull fora de la meva terra: Catalunya mai ha estat així i, només perque a vosaltres us convingui per guanyar el.leccions, tampoc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.