directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Strubell es desmarca de Laporta i defensa la continuïtat de Solidaritat

El diputat gironí de SI denuncia els intents d'ERC per absorbir les alternatives independentistes · Els joves de SI també donen suport a la coalició

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

La polèmica d'aquests darrers dies a Solidaritat Catalana (SI) sobre el pacte amb Portabella a Barcelona i la conveniència o no de reeditar la coalició ha tingut com a principals protagonistes Joan Laporta, Uriel Bertran i Alfons López Tena, i el quart diputat de la coalició, Toni Strubell, se n'havia mantingut prudentment al marge. Finalment Strubell ha trencat el silenci, i ha sortit a defensar la solidesa de SI i les tesis de Bertran i López Tena, assegurant que 'formar candidatura amb Jordi Portabella per a les municipals de Barcelona és de tot menys buscar la unitat independentista'. Per Strubell, el pacte amb Esquerra només intentaria 'salvar el cul' i beneficiar els republicans, i en aquest sentit el diari assegura que fins i tot La Vanguardia ha celebrat la crisi a Solidaritat.
Strubell considera que el rotatiu del grup Godó 'Està encantats que Laporta se’n vagi amb els qui durant anys oferien garanties absolutes de no representar res problemàtic per a l’establishment'. Per altra banda, els joves de SI han fet públic un comunicat on defensen reeditar la coalició i lamenten les 'divergències' expressades per Joan Laporta.

En un article al seu blog, el diputat gironí considera que el titular de La Vanguardia 'ERC logra la fractura de Solidaritat' a través de la fugida de Laporta amb Portabella suposa la constatació d'aquestes tesis, ja que 'ara veuen el partit feliçment “fracturat” gràcies a la marxa, precisament, del Sr. Laporta'. En aquest sentit, Toni Strubell considera que el que espanta La Vanguardia no és Laporta sinó Solidaritat, i en aquest sentit constata que la feina de Solidaritat ha de continuar com fins ara.

'No hi ha ningú a SI que no la vulgui la unió independentista', reitera Strubell, que qui no busca la independència és Esquerra Republicana: 'Qui observi les evolucions dels republicans en els darrers temps veurà que hi ha una desvinculació total amb el discurs independentista i una dinàmica absolutament continuista respecte a l’anterior fase'. 'Hi ha molts senyals que ens indiquen que la “unitat independentista” que preconitzen els d’ERC no és més que un darrer esforç per salvar una nau que, recordem-ho, porta set anys fent allò que cap força independentista del món ha fet enlloc: lligar el seu destí polític a un dels seus oponents nacionals més aferrissats', defensa el diputat.

En aquest sentit, Strubell fa seves les tesis de Víctor Alexandre, i considera que ERC vol engolir Reagrupament i Solidaritat 'per poder-los dinamitar des de dins, després d'haver-los blasmat, difamat i estigmatitzat'. Davant d'aquests intents d'absorció, que a Barcelona ja haurien fructificat amb el pacte ERC+Reagrupament, el diputat de SI considera que 'la funció que exerceix SI és vital', ja que 'té un full de ruta' i té 'l'empenta i la valentia necessàries per dur-lo a terme'. 'Si cedíssim als qui res no han fet per l’independentisme efectiu -conclou Strubell- sí que estaríem contribuint a fer una fractura. I penso que la percepció d’aquesta fermesa és justament l’element que fa que Solidaritat estigui creixent dia a dia'.

Els joves de SI, a favor de la coalició

També s'han posicionat a favor de reeditar la coalició els joves de SI, que en un comunicat han fet públic que 'segueixen donant suport a la coalició Solidaritat Catalana per la Independència, integrada per Solidaritat per la Independència, pel Partit Socialista d'Alliberament Nacional, per Els Verds-Alternativa Verda, per Catalunya Nació Independència, pel Partit Republicà Català i recentment, per Catalunya Acció' i on ja no fan figurar, per tant, Democràcia Catalana. 

Els joves consideren que cal 'mantenir-se junts', i rebutgen 'tota mena de divergència expressada per mitjà de la premsa per part de qualsevol dels partits i entitats integrants de Solidaritat Catalana per la Independència, així com també de les personalitats que l'integren', en referència a la posició mantinguda per Joan Laporta.

A més asseguren que donen suport a 'pactes puntuals, siguin a Barcelona, cap i casal de la nostra nació, o siguin a qualsevol municipi on es cregui convenient aglutinar esforços', però també asseguren que 'cal establir condicions per pactes, per preservar una de les nostres raons de ser, la regeneració democràtica de tots els partits polítics, però en especial, dels que s'autodefineixen independentistes'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Ivan fletxa Avinyó
4 de març de 2011, 20.10 h

#9 Sí, home, teniu un partit que no ha aguantat ni un any sense tenir una crisi seriosa, perquè els seus tres dirigents són uns egomaníacs, i resulta que la culpa de tot la té ERC. Ja comenceu amb la patètica teoria de la conspiració, ja li agradaria a ERC tenir el poder d'anar destruint altres partits polítics, però, és clar, sempre és més fàcil donar les culpes als altres abans que reconèixer els errors propis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
jordibcn fletxa Barcelona
4 de març de 2011, 18.40 h

Si us plau Strubell deixa en pau a ERC i preocupat del teu problema, i benvingut de nou sr. Alexandre feia temps que no en sabiem res de vostè però veig que continua igual respecte a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
4 de març de 2011, 18.30 h

#1 Crec sincerament, que molta gent vam votar una nova opció i un alternativa al independentisme ranci d'ERC.
Jo particularment no vaig votar al Sr. Laporta, sinó a un grup de gent que volien la independència per sobre de tot.
Se'ls hi està veient les orelles al llop. Aquests d'ERC l´únic interès que tenen és dinamitar el nostre partit.

Crec sincerament que no ho aconseguiran. Particularment tot l'equip de persones que estem treballant a Manresa, continuarem treballant per les properes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
4 de març de 2011, 17.24 h

Com de costum, no ens podem refiar d'aquesta gent de ciutat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Xavier fletxa Barcelona
4 de març de 2011, 11.53 h

Els únics amb idees clares i fent independentisme d'acció i que molesten molt són Solidaritat, sense Laporta que solsament és una figura mediàtica potser, i amb la preparació política dels votants serà l'eina d'alliberament, això sí, empapant-se del pragmatisme de la situació actual abolint la mentalitat pijo-progre proimmigració etc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Marc fletxa bcn
4 de març de 2011, 10.10 h

Jo vaig votar en Laporta i trobo que ha pres una decisió encertada. No hi ha il·lusió més gran que la de veure tots els independentistes units! Junts ho aconseguirem!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
jaume fletxa barcelona
4 de març de 2011, 10.07 h

SI sense en Laporta són no res, un partit amb poca força, similar a Reagrupament. Hi ha barris de Barcelona on SI té molt pocs adherits, on només es reuneixen 3 persones per fer la feina, i òbviament no en fan cap de feina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Girona
4 de març de 2011, 09.51 h

#3 Qui tenen ambicions personals són Tena, Bertran i Strubell. La seva prioritat immediata és consolidar un partit polític, no sumar per la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Sara fletxa Girona
4 de març de 2011, 09.44 h

A Solidaritat per la Independència hi ha persones amb idees clares i una llarga tradició en l'activisme independentista. Entre altres coses, han publicat llibres i articles de premsa contundents i no tan sols missatges irrespectuosos en un fòrum d'internet. El seu projecte és prou engrescador perquè no depengui d'una sola persona. Laporta té ambicions legítimes i potser les podrà aconseguir també a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan fletxa Girona
4 de març de 2011, 08.15 h

Bertan, Tena i Strubell, que se’n vagin a casa, només fan mal a la independència amb el seu ego i personalisme. La gent va votar Laporta no a vosaltres (encara que us penseu que és al revés)!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.