directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'exrepublicà i exreagrupat Santi Niell serà l'alcaldable de Solidaritat a Girona

Creu que la marxa de Laporta perjudicarà sobretot a ERC perquè els 'moviments tàctics estan castigats per l'electorat'

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Qui va ser regidor d'ERC a l'Ajuntament de Girona entre 1995 i 2002, i coordinador de Reagrupament al Gironès entre el maig i el desembre de 2009, l'empresari Santi Niell, serà ara l'alcaldable de Solidaritat per la Independència a l'Ajuntament de Girona després de guanyar les eleccions primàries que s'han celebrat avui. 'L'objectiu de SpI a Girona és entrar al consistori per fer oposició i fiscalitzar l'acció de l'equip de govern que finalment surti escollit', ha assegurat Niell. L'alcaldable de SI per Girona ha destacat que la marxa de Joan Laporta cap a ERC perjudicarà sobretot a ERC perquè els 'moviments tàctics estan castigats per l'electorat'.
niell, si
Comparteix
   


Etiquetes
Girona, Figueres, Palamós i Torroella de Montgrí han celebrat aquest dissabte eleccions primàries per escollir els candidats a les diverses alcaldies. A Figueres, Núria Bastrolich, coordinadora de la formació independentista a l'Alt Empordà, s'ha endut el 100% dels vots amb una participació del 67%. Montse Vila ha estat escollida com a cap de cartell per l'alcaldia de Torroella de Montgrí, mentre que a Palamós el cap de llista serà David Sempau, exregidor convergent del primer consistori democràtic.

'Volem fer oposició'
Niell serà l'alcaldable de SI a la ciutat de Girona. Ha estat escollit amb el 90% dels vots i amb una participació del 57%, una xifra, segons ell, que demostra que Solidaritat també és una força d'implantació territorial. L'alcaldable de la formació per Girona ha assegurat que el seu objectiu és entrar al consistori gironí per fer oposició. 'Aquí tothom vol entrar al govern i repartir-se els càrrecs i per això algú haurà de fer oposició', ha remarcat.

Niell ha assegurat que en l'escenari actual de la ciutat de Girona, hi ha partits polítics que evoquen per un canvi i, segons ha dit, 'ja es visualitzen dinàmiques concretes' de fer fora el PSC amb una coalició de CiU, ERC i ICV. Per això, Niell ha reiterat que el seu primer objectiu és entrar al consistori per fer oposició i el segon objectiu és garantir el control democràtic i fiscalitzar l'acció de l'equip de govern que finalment surti escollit i per tant, 'servir de garantia' als ciutadans de que l'administració municipal també compta amb un govern i amb una oposició que 'legitima l'acció d'uns i d'altres'.

'La marxa de Laporta perjudicarà ERC'
L'alcaldable de SI per Girona ha explicat que la marxa de Joan Laporta perjudicarà sobretot a ERC perquè els 'moviments tàctics estan castigats per l'electorat'. Des del seu punt de vista, no creu que aquest fet tingui un cost electoral a la formació independentista perquè segueixen reivindicant que els eixos fonamentals de l'acció política de SI continuen 'vigents i damunt la taula'.

'Més que sorpresa la marxa de Laporta m'ha generat una certa perplexitat', ha assegurat. Segons Niell, aquesta situació constata que en política 's'ha de picar pedra i treballar molt', i des del seu punt de vista, són uns ítems que l'exlíder de SI no tenia com a prioritaris ja que treballava en un altre escenari 'més de gestió i execució'. 'Amb la previsió que a l'Ajuntament de Barcelona no hi hagi majoria absoluta, a Laporta li ha estat més còmode optar per aquesta opció', ha destacat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
oriol fletxa girona
12 de setembre de 2011, 16.42 h

La qüestió "chupar del bote"! a sobre de maltractador lladre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Roger Malló fletxa Barcelona
6 de març de 2011, 21.26 h

Donar tants per cent és molt bonic. Dir que fas primàries també. Ocultar el nombre de votants és molt lleig, no? Com és que no surten els votants que hi ha hagut a Girona, Figueres, Palamós i Torroella de Montgrí? Ai de la regeneració...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
MARIA M. fletxa Barcelona
6 de març de 2011, 19.02 h

aquest bon home el mes segur es que acabi anant a parar a can convergent. es que una cosa es ser EX, però ser un EX..EX dels EX...vol dir que fa "mania".
Deu ni do dels "personatges" que es van arreplegant a la secta dels "in-solidaris"., López Tena i Bertran


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pereeldigne fletxa Granollers
6 de març de 2011, 16.26 h

Al Niell, li queden encara la CUP i Estat Català. Si s'hi apunta ja haurà passat per totes les cases independentistes. I encara s'atreveix a donar lliçons d'etica política, au vinga!

La llàstima de tot plegat és que Si i la CUP es presenten sols allà on poden presentar-se, tindran un resultat molt dolent però restaran vots a ERC i Reagrupament. En definiitva, no treuran res i perjudicaran l'independentisme de la nostra nació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Núria fletxa Girona
6 de març de 2011, 14.29 h

Aquest senyor, que és EX de tot arreu i lleial a ningú, va donant lliçons de que 'el tacticisme' perjudica electoralment??


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
6 de març de 2011, 13.54 h

#1Hola, crosses del PSOE i que va fer aquestos passats 8 anys URiel Bertran, sembla que va votar a Montilla de Presi de la GEne no t, enrecordes+
Demala la dimissio d, Uriel Bertran de diputat de Solitaris i de Secretari General de Solitaris per ser una crossa del PSOE igual que FArlopez TEna que va ser membre del CGPJ amb els vots del PP i del PSOE.
Aquestos 2 Uriel Bertran i FArlopez Tena si que son crosses del PSOE i del PP per dividir i afleblir els independentistes el 22 de maig i tirats e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
6 de març de 2011, 13.50 h

Molt bo el comentari de Jordi, i de Joker tambe. No s, ho creu Niell, ningu, estava a ERC perque era minoria sen va a Reagrupament, alli es minoritari i se, va a Solitaris perque Laporta era mediatic i ara ell, Niell, Bertran i Farlopez Tena son els unics independentistes bons veritat¨+
Van a pegarse un ostia i em sap molt malament per la gent joveneta i pels ingenus que s, ho han cregut que el 22 de maig Catalunya els ficara al seu lloc i xocarran contra les roques.
Que treuran a Barcelona, G... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
broquil fletxa catalunya
6 de març de 2011, 10.12 h

SI no vol anar sola,el que no vol és anar amb crosses dels sociates,va proposar fer una coalició amb un lider de consens, li van dir que no..els de esquerda són gent cremada,acabada i endogàmica, es a dir són els tontos del sistema.en laporta segur que li han promes deixar de fustigar-lo judicial i mediaticament per tal de trencar amb SI(per que fan por),li han dit que anes amb esquerda(ja que en aquest els tenen més controlats,com s'ha vist al llarc dels últims 30 anys)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Josep fletxa Girona
6 de març de 2011, 08.15 h

I ell no el castigaran pel fet d'haver fet tots els papers de l'auca? Passejant-se per tots els partits no és que sigui molt de fiar aquest home.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Jordi fletxa Cervera
5 de març de 2011, 23.46 h

El que és extrany és veure com ERC està fent desenes de pactes electorals amb altres partits com Reagrupament, EPM, la CUP o independents com en el cas de la Segarra i en canvi els de Solidaritat sembla que s´automarginen i volen anar sols a tot arreu.

El resultat està cantat, Solidaritat treurà uns resultats llastimosos a les municipals i segurament hauran de plegar mentre que ERC veurà enfortit el seu espai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.