directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Govern quadruplicarà els cursos de català per a cambrers i personal d'atenció al públic

S'estudia ampliar l'oferta també a persones que estiguin aturades

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El govern té previst de realitzar enguany 300 cursos de llengua específicament adreçats a cambrers, dependents de botigues de moda i complements, de fleques i de pastisseries perquè tinguin el nivell suficient per a poder atendre els clients en català. El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa preveu que se'n beneficiaran uns 3.000 alumnes, ja que ha ampliat el pressupost de 250.000 euros de l'any passat a 1.100.000.
cambrer hosteleria camarero cambrera servei
Comparteix
   

Els cursos de català es fan en el marc del Programa per a la Restauració Orientat a la Formació Integral dels Treballadors (PROFIT), que l'any passat es va realitzar per primer cop de forma pilot. Hi van participar 695 alumnes de 42 nacionalitats diferents, amb la col·laboració de 189 restaurants de tot Catalunya. Els alumnes han procedit majoritàriament de llatinoamèrica (39,13%), de l'estat espanyol (20,86%) i de l'Europa de l'est (14,11%).

Abans de començar el curs, el 76% dels alumnes entenia poc o gens el català i un 89% admetia no parlar-lo gens o molt poc. Segons el secretari general del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, els alumnes que han acabat els cursos tenen un nivell suficient per a atendre el client en català. De fet, gairebé el 94% dels alumnes han aconseguit l'acreditació dels cursos, mentre que un 6,62% els han abandonat o no els han superat.

Segons Aloy, els alumnes han valorat amb una nota mitjana de 9,26 la qualitat i utilitat d'aquestes classes.

D'altra banda, el secretari general per a la Immigració, Oriol Amorós, ha assenyalat que el Govern ha de fer polítiques com aquestes per promocionar el català. Tot i així, ha recordat que tota la societat ha de col·laborar perquè els nouvinguts l'emprin habitualment, dirigint-se'ls en català.

El PROFIT, també pels aturats

Enric Aloy ha explicat que s'està estudiant la possibilitat que en aquest programa hi tinguin cabuda també les persones que estan aturades, per formar-se i perquè tinguin més facilitat alhora de trobar feina. De moment, però, els cursos només s'adrecen als professionals de la restauració, dels hotels, de la moda o la pastisseria.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.