directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'ultra Ynestrillas explica en un llibre com Zaplana va desactivar l'extrema dreta al País Valencià

Rebrien 'ajudes econòmiques' a canvi que no es presentessin a les eleccions de 1999 · El principal beneficiari hauria estat José Luis Roberto, de Levantina de Seguridad

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conegut ultra Ricardo Sáenz de Ynestrillas acaba de publicar el llibre La Reconquista del Estado (editorial Sepha), que entre d'altres aspectes relata suposades reunions entre assessors de l'expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana i líders de l'extrema dreta al País Valencià l'any 1999 perquè no es presentessin a les eleccions d'aquell any a canvi de rebre 'ajudes econòmiques'. Entre els líders que es van avenir al tracte, hi havia l'advocat i empresari José Luis Roberto, propietari de l'empresa Levantina de Seguridad, que des de llavors fins el 2003 va rebre adjudicacions per part de la Generalitat per valor d'uns sis milions d'euros.
José Luis Roberto, España 2000, Levantina de Seguridad, blavera
Comparteix
   


Etiquetes
Segons que explica Levante-EMV, José Luis Roberto era, el 1999, l'advocat de Falange Española-Frente Nacional Sindicalista, que finalment no va concórrer als comicis. El 15 de gener de 1999, Levantina de Seguridad va aconseguir un primer contracte de la Generalitat; el 9 de febrer, un altre -per un import de 150.350 euros de la vigilància a les dependències de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries-; el 23 d'octubre del 2000, un altre, per un import de 88.502,39 euros per la vigilància del Museu de Valltorta. I així, fins a mitja dotzena més d'adjudicacions.

Els encarregats de traslladar el missatge de Zaplana a l'extrema dreta haurien estat el llavors assessor de Presidència de la Generalitat, Antonio Gil Terrón, i el diputat Juan Carlos Gimeno, segons que explica l'expresident de Falange Española-FNS Juanma Crespo en una entrevista reproduïda al llibre de Ynestrillas.

Però quan Zaplana estava a punt d'acabar la legislatura, Roberto va decidir fundar el partit d'extrema dreta España 2000, que tot sovint protagonitza accions violentes contra els casals Jaume I i que compta amb regidors a Onda i Silla.

El president d'España 2000, José Luis Roberto, ha denunciat Ynestrillas per injúries i calúmnies, per bé que Ynestrillas ha ratificat les seves afirmacions en el seu blog personal. Segons Levante-EMV, 'aquestes greus acusacions no es poden deslligar del gran conflicte existent en l'extrema dreta, concretament entre els partits España 2000 i Democracia Nacional'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
OTGER fletxa Reikjavik
8 de març de 2011, 21.25 h

#4 Que ningú malinterpreti aquesta nota,condemno TOTA forma de violència,només és per fer notar el tarannà d'aquest individu i de les seves amistats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
OTGER fletxa Reikjavik (per poc temps ja)
8 de març de 2011, 15.35 h

Descerrájen, a la rata en cuestión, a bocajarro, dos tiros en su repugnante frente o, en su defecto, rebánenla el pescuezo con un cuchillo jamonero!"

Captura del blog del hijo del militar español golpista Sáenz de Ynestrillas


Mientras Arnaldo Otegi está en prisión por sostener públicamente que el Rey Juan Carlos I es "el jefe de los torturadores" y, en un acto de recuerdo al combatiente vasco Argala, recordar a los vascos y vascas que "han dado la vida" por Euskal Herria y "la autod... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi fletxa Bcn
7 de març de 2011, 11.32 h

Això és molt greu. Estem parlant de finançament de grups terroristes amb fons públics. Donat que les institucions judicials espanyoles de sempre han deixat molt clar de quina banda es troben (mai de la justícia i de la imparcialitat que en teoria representen), no es pot denunciar això a instàncies superiors, tipus tribunals europeus, tribunals de drets humans, etc.? Com és que els polítics realment democràtics de tots els colors no es posen les piles per acabar amb aquests terroristes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
OTGER fletxa Reikjavik (per poc temps ja)
6 de març de 2011, 12.17 h

El que no volia zaplana era competència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
6 de març de 2011, 12.04 h

segur que 'audiencia nazional actuara per investigar aquests delincuents, perque si no seria un escandol i algú podria pensar que els encobreix per ser de los suyos. Tranquils que la justicia funciona!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.