directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les retallades d'ara són fruit de la 'mala gestió' anterior, segons Ortega

La vicepresidenta de la Generalitat assegura que les mesures de contenció s'han pres per mantenir l'estat del benestar

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha respost a les crítiques fetes ahir per part de l'expresident de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, que acusava CiU de voler trobar una sortida a la crisi per la dreta i advertia el Govern que el PSC no els donaria suport si amb les retallades es carregaven l'estat del benestar. Ortega ha dit que precisament la intenció del Govern és mantenir-lo, ha recordat Montilla que les mesures de contenció són fruit de la 'mala gestió' del govern tripartit i li ha demanat, per tant, 'responsabilitat'. Ortega ho ha dit a Lleida, on ha fet la cloenda de la XVII Escola d'Hivern d'Unió de Joves.
Roger Montañola, Joan Ortega, Iban Rabasa, UDC, Unió, Unió de Joves
Comparteix
   


Etiquetes
Ortega ha explicat que el que pretén el Govern és prendre totes aquelles mesures que vagin en la línia de preservar l'estat del benestar. La vicepresidenta del Govern ha recordat que CiU hereta una situació econòmica molt complicada 'fruit d'una molt mala gestió de l'anterior govern'. És per això que demana un 'exercici de responsabilitat' a l'oposició així com que aquesta estigui al costat del Govern per preservar aquestes polítiques del benestar que han estat en risc amb el govern del tripartit. Per Ortega, l'estat del benestar és la prioritat del Govern.

Ortega ha tancat aquest diumenge la XVII Escola d'Hivern d'Unió de Joves. 'Per mi aquest acte és el fòrum on estan els futurs dirigents del partit, els que han d'agafar les regnes', ha dit, i els ha volgut transmetre el missatge que 'compartir i defensar la ideologia d'Unió és la millor manera de defensar Catalunya'.

Pel que fa a la polèmica del vel integral, Ortega ha dit que el Govern comparteix amb els ajuntaments, com el de Lleida, el preservar la dignitat de la dona, que no passa, ha dit, pel burca ni el nicab. 'Hem trigat molts anys en aconseguir que les dones tinguin el mateix dret que els homes', ha explicat, 'i volem que aquells que vinguin al nostre país respectin el que ens ha costat tant d'aconseguir', ha dit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Matilde fletxa Mollerussa
7 de març de 2011, 16.55 h

S'ha de ser tontaina per imaginar-se que la representant dels lobbys financers (l'Ortega) pugui ni tan sols aproximar-se a la raó. La gestió de la crisi del govern d'esquerres ha estat impecable i amb un augment de l'endeutament públic considerable per aconseguir evitar que els ciutadans caiguessin encara més pel precipici. Si s'hagués endeutat encara més, arribant fins i tot a percentatges superiors al 25 %, ben segur que ens hauríem sortit millor i no tindríem aquest grapat de jugador... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyó
7 de març de 2011, 16.51 h

#6 Primer punt- Torno a repetir, a tots els altres països on els governs tenen un deute tant o més gran que Catalunya com s'explica? També és mala gestió? Perquè no fa gaire els mateixos Artur Mas i Oriol Pujol posaven com exemple de política econòmica a Irlanda, i ja veiem com han acabat. No serà que hi ha una crisi mundial? Ah, no, és clar, si Alemanya, Irlanda, Grècia, Itàlia o els EUA tenen problemes econòmics sí pot ser per culpa de la crisi, en canvi a Catalunya és única i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
7 de març de 2011, 16.12 h

#5 Després de 23 anys de Governs de CiU, amb un finançament miserable i amb diverses crisis tant o més fortes que l'actual, i havent partit de zero, el tripartit es va trobar un deute acumulat de 4.000 milions d'€.

El tripartit, després de 7 anys i el millor finançament de la història deixa un deute de 40.000 milions d'€

Es poden dir tantes bestieses com es vulgui, però els nùmeros son els nùmeros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jaume fletxa Sitges
7 de març de 2011, 15.02 h

quantes competències transferides sense recurssos i sense desenvolupar es va trovar el govern d'esquerres? un grapat. quin és el dèficit fiscal? 20.000M€ a l'any. que va fer CiU durnat 23 anys al poder per tenir el concert econòmic? rés. Els responsables de la crisi són els neoliberals, que a Catalunya estan representats per Unió. Qui està esquitxat pel cas Palau?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ivan fletxa Avinyó
7 de març de 2011, 12.49 h

#3 Sí, és clar,perquè als altres països d'Europa (per exemple) on no ha governat el tripartit estan tant bé, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
7 de març de 2011, 12.20 h

Podeu remugar tant com volgueu, però no patim amnèsia i sabem quí és el responsable de l'actual situació financera de la Generalitat de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de març de 2011, 10.17 h

Com a republicà que sóc, a aquesta dona demagoga l'he de dir: Que ERC també és culpable de la Guerra de l'Iraq, de la nevada d'ara farà un any que causà tantes destrosses a la província de Girona, de la corrupció del Cas Gurtel, de la corrupció del cas Palau, de la súper estafa del xoriç d'en Millet, de la del cas Pretòria,i dels regals dels vestits al mafiós d'en Camps de València i de la financió irregular de CiUa través de la fundació Trias Fargas, de la qual em penso que en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Matilde fletxa Mollerussa
7 de març de 2011, 10.09 h

Naomi Klein ja ha escrit molt sobre el tema: "La doctrina del Caos" És l'artilugi estratègic que utilitzen els neocon (la dreta més ultraliberal) per aproopiar-se dels recursos públics i distribuir-los entre els seus amics, coneguts i saludats: empreses, lobbys, bancs, financeres ... Per tant ningú mínimament llegit pot evitar fer un somriure d'orella a orella quan sent aquesta bajanada. De fet qui ha afrontat la crisi en els moments més durs ha estat el govern d'esquerres i no se n'ha ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.