directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 21:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

14.14.14: crida a commemorar el 80è aniversari de la proclamació la República Catalana

L’acció, promoguda per l’entitat Sobirania i Justícia, insta a recordar les paraules de Macià · Tem que les 'commemoracions oficials' acabin 'desactivant el component revolucionari de l'alçament d'un poble que es volia lliure'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

L’entitat independentista Sobirania i Justícia, creada per l’exconseller Agustí Bassols i presidida ara per l’editor Quim Torra, fa una crida a institucions i partits, associacions i casals, perquè commemorin el 80è aniversari de la proclamació de la República Catalana per part de Francesc Macià. Concretament, proposa una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona el 14 d'abril a les 14 hores i 14 minuts per recordar les paraules del president Macià: ‘Volem una República catalana independent per tal com tenim plena consciència de la personalitat de Catalunya; perquè aquesta és la nostra voluntat, que ningú ni res no torcerà, car Catalunya és capaç de governar-se ella mateixa i de viure per si mateixa’.



Comparteix
   


Etiquetes
Segons l’associació, ‘avui som molts els que ens sentim hereus d'aquella República Catalana, dels valors cívics i ètics del republicanisme i del catalanisme, de l’austeritat, de la virtut civil, de la igualtat i la llibertat. I de la justícia’.

Però, alhora, tem que les ‘commemoracions oficials i les parades i celebracions d’homenatge’ acabin ‘desactivant el component revolucionari de l'alçament d'un poble que se sentia i es volia lliure’.

És per aquest motiu que creu que ‘ens cal retornar al president Macià, i al patriotisme que va abraçar tota una generació republicana. El President de la República Catalana, l'home que es va fondre amb un país o un país que es va fondre amb un home i una idea. No va deixar mai d’afirmar un cop i un altre que tenia fe en el poble de Catalunya pel qual desitjava, com el seu ideal suprem, la seva independència’.

A partir d’aquest raonament, assegura que ‘el 14 d'abril és la nostra hora, l'hora de tots els catalans’, i demana ‘a tota a societat que hi participi i que visqui la jornada amb intensitat i amb la mateixa passió per la llibertat que van viure els catalans d'aleshores’.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
11 de març de 2011, 10.11 h

#1 No es pot pensar en un moment històric des d'avui per torpeditar-lo. ERC d'avui no és la mateixa de fa 80 anys, estem al segle XXI, però ens enmirellem en el passat per ser positius i s'aconsegueix. Visca ERC del passat i del present! Sóc d'Esquerra i per molts anys.

La història forma el futur, sense història no n'hi pot haver de futur


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Albert fletxa Castellbell i el Vilar
7 de març de 2011, 17.23 h

Molt bona i necessària iniciativa transversal, però .... atenent la realitat del país, les dues de la tarda és una hora que difícilment aplegarà multitud. I menys de comarques.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de març de 2011, 16.03 h

Una repùblica catalana que va durar 24 hores i que va acabar amb un estatut d'autonomia tant retallat com el d'ara o més.

I no per culpa del President Macià sino dels que a ERC sempre han avantpossat elo ser d' "esquerres" a qualsevol altre consideració nacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.