directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU reclamarà a Chacón que redueixi la despesa en 'autobombo' a Defensa

Els pressupostos de l'Estat destinen 15 milions d'euros a la publicitat de l'exèrcit · Volen que es compleixi la prohibició d'aquelles campanyes que destaquin els èxits del Govern

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de Defensa del grup de CiU al Congrés dels Diputats, Jordi Xuclà, defensarà aquest dimarts una moció urgent en la qual reclama a la ministra de Defensa espanyola, Carme Chacón, que redueixi la despesa destinada a publicitat i propaganda del seu Ministeri i que compleixi la Llei de publicitat institucional, que prohibeix les campanyes dirigides a destacar els èxits de gestió del Govern. La federació nacionalista també demanarà que se sotmeti a debat i control anual la política de propaganda de l'exèrcit. Cal recordar que la partida per a publicitat de Defensa dels darrers pressupostos de l'Estat s'enfilaven a 15,3 milions d'euros.
carme chacon ajudant exercit ministeri defensa abric bolso
Comparteix
   


Etiquetes
Pel diputat de CiU és convenient fer aquest 'control' davant les xifres de despesa en 'concepte de publicitat i propaganda' d'aquest Ministeri, ja que els pressupostos del 2010 reflectien una partida de 15,3 milions d'euros per a Defensa, d'un total de 25,7 milions de totes les seccions, tal com va informar el mateix Govern en resposta parlamentària remesa a CiU.

'És convenient que Chacón faci propaganda per reclutar soldats i no per promocionar dels seus èxits. S'està donant ús per a difondre els seus èxits en una campanya sistemàtica de promoció personal de la titular de Defensa, que té els peus en el Ministeri però el cap en una altre lloc', ha afirmat Xuclà, que ha explicat que la moció de CiU pretén que 'el Parlament enviï un missatge a Chacón perquè reorienti la seva gestió i rectifiqui la seva política propagandística'.

La voluntat de CiU és aconseguir que les despeses en publicitat de l'exèrcit es debatin anualment davant la Comissió de Defensa del Congrés, amb l'informe elevat pel Govern, la política de publicitat i comunicació institucional del Departament de Defensa. També es vol aconseguir perquè el Govern controli que Defensa no se salta la Llei de publicitat i comunicació institucional, especialment pel que fa al seu article 4, que prohibeix les campanyes que tinguin com a finalitat destacar els èxits de gestió o els objectius assolits pels membres del Govern.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
8 de març de 2011, 08.33 h

La majoria de paísos de la U.E han reduït substancialment la despesa militar menys el poderós i ric estat espanyol de la ministra Chacón, sòcia tripartita d'ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Santi Vidal fletxa Barcelona
8 de març de 2011, 06.42 h

Reduir 15 ME d'una despesa de 54 ME diaris és una retallada de menys del 0,01 %. No seria millor reduir un 30 % la despesa de Defensa, com han fet França, Alemanya, el Regne Unit, EEUU ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.