directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 16:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Comença la fira d'Art de Kassel Documenta 12 amb Ferran Adrià entre els seus convidats

La fira es celebra cada 5 anys, i espera el milió de visitants

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Demà dissabte comença la 12a edició de la fira d'art Documenta a Kassel, a l'estat federat de Hessen, que en aquesta ocasió tindrà el cuiner català Ferran Adrià entre el seu centenar d'artistes convidats.
kassel documenta 12 dokumenta fira art adrià ferran bulli
Comparteix
   


Etiquetes
Complert el cicle de cinc anys de preparació entre edició i edició, aquest any Documenta 12 exposarà la seva mostra des del 16 de juny al 23 de setembre, coincidint així amb altres tres fires d'importància a Venècia (Itàlia), Basilea (Suïssa) i Münster (Alemanya). L'exposició tindrà lloc en el Museum Fridericianum, primer museu públic d'Europa obert el 1779 i que va haver de ser remodelat després de la Segona Guerra Mundial.

La llista definitiva dels artistes participants la farà pública el director d'aquesta edició, Roger Buergel, el dimecres 13 de juny, qui molt positivament augura superar les xifres de visitants registrades anys anteriors fins a arribar al milió. Edicions anteriors van rondar els 600.000.

La direcció de l'esdeveniment assenyala Documenta 12 com un espai "no només d'exposició sinó abans que res com a mitjà: un espai de les possibilitats, que és obert, un espai que es comparteix entre públic i artistes", apunta la pròpia organització. És en aquesta línia i per aquesta raó l'esdeveniment tindrà la presència d'obres procedents de Sud-amèrica, Àfrica i l'Àsia. Una tendència molt diferent de la inicial, quan la llista d'invitats, en la seva primera edició del 1955, incloïa a famosos artistes com Vassili Kandinsky i August Macke.

La premsa alemanya s'ha fet ressó aquest cap de setmana d'un altre dels cuiners convidats a l'esdeveniment: el cuiner xinès Ai Wei Weiel, de 49 anys, qui portarà a Kassel 1.001 xinesos per als quals haurà de cuinar, hostes que Ai Wei Weilva seleccionar a través d'internet.
Ferran Adrià n'és convidat especial


Un dels més intensos debats que ha envoltat la celebració de la fira és al voltant de la figura de Ferran Adrià. La invitació que el xef del Bulli ha rebut per anar a Kassel com a convidat especial ha suscitat un debat sobre els límits de l'art i sobre si la gastronomia es considera art i, per tant, el xef català pot ser considerat un artista. L'expectació davant la proposta que Adrià farà a la fira és màxima, i el mateix cuiner català ha expressat que el pas per Dokumenta i la seva consagració com a artista marcarà un abans i un després en la seva carrera.

A Kassel també hi haurà pintures del pintor de Felanitx Miquel Barceló, emmarcades dins els pavellons dedicats del continent africà degut a la influència que té Malí a la trajectòria de l'autor.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.