directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 20 de setembre de 2024 03:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Huguet avisa als crítics d'Esquerra que serà el Govern qui decidirà el finançament

El conseller d'Innovació, contra el referèndum d'Esquerra Independentista

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Innovació, Josep Huguet, ha remarcat que seran les direccions dels partits que integren el Govern d'Entesa els encarregats de decidir finalment si hi ha acord de finançament en funció de la proposta final del Govern espanyol. Huguet s'ha posicionat d'aquesta manera sobre l'inici del procés de referèndum intern a Esquerra després que aquest dimarts el corrent crític Esquerra Independentista iniciés la recollida de signatures per tal que la militància decideixi la posició del partit en relació amb el nou finançament. Huguet ha restat importància a la recollida de signatures, i en aquesta línia també s'ha pronunciat Joan Ridao, el qual ha assegurat que el debat sobre el referèndum intern 'no toca', ja que aquesta possibilitat es va tancar fa setmanes al Consell Nacional d'ERC.

Comparteix
   

El conseller d'Innovació ha restat importància a la incidència que el procés intern engegat aquest dimarts en el sí d'ERC pugui tenir en la decisió final del Govern sobre el nou model de finançament, ja que segons Huguet els partits 'sempre estan en consulta permanent' per les vies democràtiques 'habituals', però són 'els òrgans democràtics' escollits als congressos dels partits els que 'acaben sent els decisius'.

Huguet no s'ha volgut posicionar sobre la possibilitat d'una remodelació del govern espanyol que podria afectar el ministre d'Economia, Pedro Solbes, qui en aquests moments encapçala les negociacions en relació al nou model de finançament per part de l'Estat. Huguet ha considerat 'absolutament inútil' valorar la incidència que aquest suposat canvi podria tenir en les negociacions, donat que encara no s'ha produït.

Per Ridao 'no toca' un referèndum intern


Per la seva banda, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha recordat aquest dimarts des del Congrés que el debat al sí d'ERC sobre la possibilitat de fer un referèndum pel finançament està 'tancat'. El portaveu d'ERC al Congrés ha reiterat que 'ja fa setmanes' que el Consell Nacional d'ERC 'va dir que ara per ara és extemporani plantejar un debat sobre el futur del finançament' perquè 'el govern català està negociant amb l'espanyol i no sabem quin és el desenllaç d'aquesta negociació'. Aquest, ha dit, és un debat que 'no toca'.

Ridao respon d'aquesta manera la iniciativa d'Esquerra Independentista, que aquest dimarts ha iniciat la recollida de signatures per celebrar la consulta entre les bases del partit. Segons Ridao, aquest és un debat 'extemporani', tot i que 'ERC, és un partit que té una tradició organitzativa que permet el debat intern' i per tant 'segurament' quan toqui 'ERC trobarà una formula o un mètode per consultar la militància i concitar el màxim suport possible a la decisió que adopti la direcció d'ERC'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
11 de març de 2009, 15.17 h

Fes un favor al país i plega, Huguet. Quan ens fotem la gran hòstia que direu, colla de cràpules?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de març de 2009, 12.39 h

Completament d'acord amb el senyor ROGER FUENTES. El govern pot estar.hi d'acord, però ERC com a força integrant del govern, NO. Sobre tot si no es cumpleix el que hi diu a l'estatut. Per cert, ESTATUT que ERC i milers de ciutadans de Catalunya, no varem donar.hi suport.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de març de 2009, 11.59 h

Huguet, si no li agrada el procediment intern previst a ERC, donis de baixa. Huguet=Stalin


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de març de 2009, 10.19 h

Naturalment que serà la Generalitat qui prengui la decisió. però naturalment també que els representants d'Esquerra a la Generalitat hauran de seguir el dictat que els mani el seu partit.



Senyor Huguet, recordi que si el finançament que ens arriba de Madrid és bo per Catalunya la militància d'Esquerra dirà que sí el volem. Però a aquestes altures... algú creu que ens donaran els 4.000 milions que reivindicava la Cambra de Comerç?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La dreta madrilenya en contra de la violència de gènere

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.