directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSOE veu un nou pacte del Majestic en prometre Rajoy que 'escoltarà' el concert econòmic de Mas

Marcel·lí iglesias troba 'sorprenent' el doble discurs que gasta el PP a Catalunya i a la resta de l'Estat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari d'organització del PSOE, Marcel·lí Iglesias, ha afirmat aquest dilluns que les últimes manifestacions de Mariano Rajoy respecte al pacte fiscal que vol impulsar Artur Mas -on Rajoy afirma que si Mas li presenta el pacte fiscal 'l'escoltarà atentament'- li 'recorden' el pacte del Majestic assolit entre els expresidents del govern espanyol i de la Generalitat, José María Aznar i Jordi Pujol. Segons Iglesias, són declaracions 'sorprenents' que no concorden en absolut amb el discurs que el PP fa sobre Catalunya i el seu Estatut a altres punts de l'Estat i que demostren que la formació de Mariano Rajoy utilitza sense rubor un doble discurs en aquesta qüestió.
aznar rajoy
Comparteix
   


Etiquetes
Iglesias es referia d'aquesta manera a l'entrevista a Mariano Rajoy que va publicar aquest diumenge La Vanguardia, on el líder del PP evita tancar la porta a CiU en matèria de finançament i assegura que 'si ens plantegen un pacte fiscal, escoltarem atentament'. Segons Iglesias, són declaracions 'sorprenents' que no concorden amb el que ha dit el PP sobre Catalunya, el seu Estatut i la Constitució en els últims anys. 'Vaig llegir amb molt d'interès l'entrevista on hi ha opinions molt substancioses que tenen poc a veure amb el que manifesten fora de Catalunya respecte a Catalunya', ha afirmat.

Segons Iglesias l'actitud del PP li recorda molt 'el que va passar durant l'època d'Aznar, tan pel que fa al pacte del Majestic com en la famosa l'entrevista a l'aeroport de Sondika amb Arzallus on el lehendakari va dir que s'havia avançat més en transferències al País Basc en 14 dies amb Aznar que en 14 anys de Felipe González'. 'Vostès mateixos poden treure'n les conclusions', ha sentenciat.

Suport 'unànime' a les mesures d'estalvi energètic

Iglesias també ha assegurat que les mesures d'estalvi energètic que ha engegat el govern espanyol, inclosa la limitació de la velocitat màxima a 110 km/h han obtingut el suport 'unànime' de l'executiva federal del PSOE -on també ha assistit Miquel Iceta-. En aquest marc,  ha criticat durament el concepte 'pintoresc' de 'llibertat' que ha exhibit el PP en la seva crítica d'aquests últims dies. 'Són més lliures els ciutadans dels països que circulen a més velocitat, els ciutadans poden anar sense cinturó i en un cotxe, aquells que poden molestar els veïns fumant a la feina?', s'ha preguntat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
8 de març de 2011, 11.14 h

#1 Per cert, segons dius tu, en l'època en que es va firmar el pacte del Majestic tu votaves ERC, però tot i així defenses que CIU pactés amb el PP abans que amb el partit que suposadament tu votaves (i que s'havia ofert a CIU per pactar). Molt bé, noi, i encara segueixes pretenent que ens creiem que alguna vegada havies votat ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
8 de març de 2011, 11.09 h

#1 Haha, ahir mateix vas dir que CIU va plegar el 2003 deixant el deute que va deixar a la Generalitat perquè havia tingut un finançament ridícul, i ara tornes a treure l'argument que el pacte del Majestic va ser meravellós, suposo que devia ser meravellós en quant us va permetre arrapar-vos quatre anys més a la poltrona.
Si Barrera va dir això vol dir que no hi toca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de març de 2011, 08.40 h

Considerant que com reconegué el M.H. President Heribert Barrera el Pacte del Majestic amb el PP fou el millor pacte de legislatura signat per un partit català que va permetre al tripartit multiplicar el finançament de la Generalitat per 2'5, ja seria la rehòstia que fos justament el PP que fes possible el finançament fora de la LOFCA de la Generalitat de Catalunya en lìnia d'un cupo similar al de Navarra.

Seria la manera de possar als P$OElerrouxistes al lloc que els correspon, és a di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.