directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 19:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PPC ofereix suport a CiU per prohibir el burca a tots els espais públics

'Seria important que Catalunya fos pionera a l'Estat en la prohibició del burca i del nicab', assegura Sánchez-Camacho

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dilluns donarà suport a CiU al Parlament si vol aprovar la prohibició del burca a tots els espais públics. La líder popular ha aplaudit les recents declaracions de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, sobre la necessitat de 'preservar la dignitat de la dona' a tot Catalunya. 'Seria important que Catalunya fos pionera a l'Estat en la prohibició del burca i del nicab', ha afirmat Camacho. La líder popular s'ha reunit a París amb l'eurodiputada Rachida Dati i li ha demanat el suport del seu partit i del govern francès a Brussel·les a favor del Corredor del Mediterrani.

Comparteix
   


Etiquetes
La líder del PPC, acompanyada de l'eurodiputat Santiago Fisas, ha estat aquest dilluns a París per entrevistar-se amb Rachida Dati, que va ser una de les ministres més populars de Nicolas Sarkozy i que actualment ocupa una escó al Parlament Europeu i dirigeix un dels districtes de la capital francesa.

Durant la reunió, de tres quarts d'hora de duració, Sánchez-Camacho ha rebut el suport de Dati en la iniciativa de prohibir el burca i el nicab a tots els espais públics. En aquest sentit, Camacho ha recordat, en declaracions als periodistes després de la reunió, que el PP ja va introduir una moció al Senat per prohibir el vel integral a tots els espais públics i que aposta per la mateixa fórmula a Catalunya.

'No tindríem cap problema, tot al contrari, en fer una petició conjunta amb CiU i esperem que aquest cop s'aprovés la prohibició del burca i el nicab a Catalunya', ha declarat Camacho, que considera que 'seria important que Catalunya fos pionera' a l'Estat en la regulació del vel integral.

Camacho també ha demanat a Dati que faci pressió al seu partit, la UMP, i al seu president, Nicolas Sarkozy, perquè el Corredor del Mediterrani sigui inscrit com a via prioritària per a la UE. 'Li hem traslladat que és molt important per a la petita i mitjana empresa a Catalunya', ha explicat la presidenta del PPC.

La reunió ha servit igualment perquè Dati conegués de primera mà la proposta de contracte d'integració d'immigrants que el PPC introduirà al Parlament aquest dimarts, una fórmula que s'aplica a França des de fa anys. Per a Camacho és una eina que servirà per conèixer el país, les llengües -tan el català com el castellà- i per evitar l'incivisme. El contracte, ha dit, ha de garantir 'que els incívics no se'ls hi renovin els papers'.

En la mateixa línia, Dati ha apostat per més coordinació entre estats i a la UE en polítiques d'immigració i ha subratllat que el contracte d'integració és una eina de protecció tant pels immigrants com pels països. 'Protegeix els immigrants perquè evita que quedin estigmatitzats', ja que contribueix a distingir entre qui té papers i compleix les normes i qui no en té i 'és un delinqüent perquè viola la llei'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
ja n'hi ha prou fletxa PAISOS CATALANS
9 de març de 2011, 18.05 h

Doncs jo crec que no s'hauria de permetre cap vestimenta que faci complexa l'adaptacio.
Ni burka, ni mocadors, ni els pijames que porten els homes ni res identitari d'una cultura.
Quan una persona decideix viure a un altre pais ho ha de fer amb totes les consequencies, malhauradament i en part gracies al nostre bonisme tenim un fotiment de gent inadaptada que per l'unic que veritablement s'han interesat es per aprendre quins drets tenen i fer-ne associacions per tal de tenir-ne mes pero no per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de març de 2011, 11.33 h

#1 Doncs jo opino que del què es tracta són dels nostres de drets, al marge de si ho diu sa Camacho o en Mas. Per la mateixa regla de tres, perquè a Barcelona heu prohibit anar nu pel carrer ????. Vostè oblida que són ells, aquesta gent vull dir, la que ha vingut a casa nostra. Per tant, que s'hi adapti. Per la mateixa regla de tres, haurem de permetre també que es lapidi a les dones per infidelitat o altres raons per les quals ho fan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Enric fletxa Barcelona
8 de març de 2011, 09.10 h

Sóc totalment contrari al burka i a qualsevol tipus de vestit que resulti humiliant i/o degradant per a la dona. Dit això, per coherència, vull plantejar una qüestió al PP. Sempre parla de la llibertat individual i que aquesta està per sobre de tot: dret d'anar als toros, dret a ser educat en la llengua materna... (si bé aquests drets depenen del terrotori on s'apliquin, però això ja és un altre tema). Tornem al punt que ens ocupa, si alguna dona musulmana desitja vestir d'aquesta man... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.