directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

85.000 assistents als cursos de català de la Generalitat el darrer curs, el 58% d'ells immigrants

Cal "una implicació més gran dels empresaris", segons el secretari general de Política Lingüística, Miquel Pueyo

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Unes 85.000 persones adultes han assistit durant el curs 2006-2007 a cursos de català oferts pel Consorci per la Normalització Lingüística, el 58% de les quals són immigrants, segons ha explicat el secretari general de Política Lingüística de la Generalitat, Miquel Pueyo.
cursos català adults generalitat
Els assistents a un dels cursos de català per a adults

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions a RAC1, Pueyo ha indicat que hi ha "una lleugera sobrerepresentació" dels ciutadans de Centreamèrica i Sud-amèrica i ha animat els empresaris que inverteixin perquè els seus treballadors, no només llatinoamericans, dominin el català, especialment si treballen de cara al públic.

"Hi hauria d'haver una implicació més gran dels empresaris", ha dit Pueyo, "no només per drets lingüístics, sinó també perquè atendre en diferents llengües és una qüestió de qualitat", ha subratllat el secretari general de Política Lingüística, que s'ha marcat com a objectiu "aconseguir que els sectors econòmics entenguin que invertir en les capacitats comunicatives de les seves empreses i treballadors és invertir també en expectatives de negoci".

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, 83 ajuntaments, (amb la recent incorporació de Corbera de Llobregat i Palau-Solità i Plegamans), 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. A través d'una xarxa de 22 centres de normalització lingüística estesa per tot el territori, el Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

Dels 3.231 cursos presencials que va fer el CPNL el curs 2005-2006, 1.874 van correspondre als nivells inicial i bàsic; i dels 68.598 inscrits aquell any, 42.177 van assistir a cursos d’aquests nivells.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.