directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 05:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern comença a fer números per reclamar el concert econòmic

Prepara un pla per actualitzar la població · Homs denuncia que l'actual finançament no reconeix 320.000 persones i que Catalunya hauria rebut 458 MEUR més el 2009

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Tot i que el Govern no té previst començar a negociar el concert econòmic amb el govern espanyol fins després de les eleccions espanyoles, vol aprofitar l'any que queda de legislatura a Madrid per 'carregar-se d'arguments i de raons' per preparar la negociació. L'executiu preveu que una part d'aquests arguments estiguin sustentats per l'estadística, per això s'ha començat a posar fil a l'agulla anunciant un programa anual d'actuació estadística per al 2011. Es tracta d'una actualització de les estadístiques que elabora l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) que el Govern vol utilitzar com a arguments per negociar. El portaveu del Govern, Francesc Homs, n'ha destacat la importància denunciant que en l'actual model de finançament es van deixar de comptar 320.000 persones que viuen a Catalunya, un error de càlcul que ha provocat que durant el 2009 Catalunya rebés 458 milions d'euros menys.

Comparteix
   


Etiquetes
El programa anual d'actuació estadística per al 2011 preveu un total de 319 actuacions, entre les quals hi ha la participació als censos de població que porta a terme l'Institut Nacional d'Estadística (INE) a tot l'estat espanyol. Tot i que aquest pla va 'més enllà' de les estadístiques que serviran per negociar el pacte fiscal, Homs ha volgut posar de relleu la utilitat d'aquestes estadístiques a l'hora de plantejar-lo a Madrid, ja que aquest tema 'descansa en bona part en tenir dades i elements de transparència que ens donin objectivitat'.

En aquest sentit, Homs ha destacat la importància de tenir una dada de població que correspongui amb la realitat, tot denunciant que, quan es va negociar l'actual model de finançament, es va fer un càlcul de la 'població ajustada' a partir d'uns criteris que 'no són favorables als interessos de Catalunya'. Homs ha dit que es van deixar de compatibilitzar 320.000 persones que viuen a Catalunya, ja que es va identificar una població ajustada d'unes 7,3 milions de persones quan  a 1 de gener del 2009 hi havia 7,6 targetes sanitàries identificades.

Així, Homs ha denunciat que no es van reconèixer 320.000 persones i que això va suposar per a Catalunya deixar de rebre 458 MEUR l'any 2009. 'Clar que això té costos i té impacte en els pressupostos', ha dit, tot afegint que cal evitar 'haver d'utilitzar dades que no ens són favorables i utilitzar altres que ens eren més favorables'.

Homs ha remarcat que, feta amb 'transparència i objectivitat', l'estadística oficial dóna un 'argument molt poderós' per defensar els interessos de Catalunya. 'Perquè les targetes sanitàries hi són', ha afegit, 'i el consum de salut per part d'aquestes targetes sanitàries hi és'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
9 de març de 2011, 11.13 h

El què passarà ja es veu a venir, és que ens estaran tocant un concert de flaviol durant tot el què resta de legislatura, i així qui dies passa anys empeny. De moment ja ajornen dins d'aquí a un any, i així els burros anirem tirant del carro fins a esperar-ne el seu proper pacte amb l'estat ecspanhol, siguin els de dretes o els d'esquerres que fan política de dretes com el PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miqueló fletxa Siscases
9 de març de 2011, 01.52 h

Comptar catalans és distreure el personal i marejar la perdiu. Els bascos que de concerts en saben no es compten, amb concert no cal. És senzill, simplement Euskadi recapta els impostos i Espanya els paga pels serveis que els ofereix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Romà fletxa Artesa
8 de març de 2011, 20.05 h

A aquesta patuleia el concert que els hi agrada es el que es tocava al PALAU DE LA MUSICA CATALANA, amb en Millet de tenor i Montull de director d'orquestra.
Jo prefereixo anar a veure i escoltar un bon concert den VAN MORRISON.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.