directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Més de 12.000 persones es manifesten a Barcelona per 'plantar cara a la crisi'

Una concentració convocada per CCOO i UGT

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La manifestació convocada per els sindicats UGT i CCOO davant la greu situació de crisi econòmica, ha aplegat aquest dissabte a la tarda a Barcelona unes 12.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 50.000, segons els organitzadors. Amb el lema 'Plantem cara a la crisi', la mobilització s'ha dut a terme sense incidents i enmig d'un ambient festiu i reivindicatiu. Representants de la majoria de grups polítics i gairebé un centenar d'entitats i associacions sindicals, socials i culturals s'han adherit a la protesta, així com treballadors de desenes d'empreses instal•lades a Catalunya afectades per Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO).
manifestació barcelona ugt ccoo crisi
Comparteix
   

Un dels missatges que més s'han repetit durant la protesta ha estat queque la crisi no l'han de 'pagar' els treballadors i les treballadores. 'No en som responsables, sinó les víctimes' constava en el manifest llegit al final de la convocatòria. UGT i CCOO responsabilitzen al 'sector financer' de la precària cojuntura econòmica. Però també culpen al sector 'immobiliari' i a les 'polítiques econòmiques dels poders públics', els quals han actuat fins ara amb 'passivitat' i, sovint, amb 'complicitat' amb els responsables de la crisi.

El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha declarat que la manifestació d'aquest dissabte és per demostrar a Generalitat, govern espanyol, i patronal que 'som més i tenim més raó'. Per això, rebutja les justificacions que els empreses exposen per tirar endavant acomiadaments i per retallar els salaris de les plantilles. 'Si no hi ha diners per poder comprar, no podrem sortir d'aquest pou' ha advertit el líder sindical, que també ha reclamat que es creï 'ocupació estable' i 'polítiques socials' per tal que els ciutadans no es quedin desemparats. Álvarez ha denunciat que les empreses 'que no estan tecnològicament al dia' són, entre d'altres, les que generen la crisi. 'S'ha d'invertir en innovació i formació' ha exigit.

Per la seva part, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha comentat que 'no estem disposats a acceptar retallades de drets laborals i socials'. 'Els empresaris han de ser responsables perquè els treballadors han creat la riquesa de les seves empreses' ha afegit. A més, el responsable de CCOO ha apuntat que 'hi ha mesures per sortir de la crisi en millors condicions' i per això demana als governs 'mesures directes' per 'reactivar l'economia' i que garanteixi la 'protecció per les persones que es queden a l'atur'.

La marxa ha començat a les cinc de la tarda i ha sortit de la plaça Antoni Maura –a la Via Laietana- i ha finalitzat a Pla de Palau. Allà ha fet lectura del manifest i han sonat els himnes de 'La Internacional' i el 'Cant dels Segadors', per tancar l'acte. En el manifest subscrit per UGT i CCOO, s'ha reclamat per a Catalunya, i de manera 'immediata', un finançament econòmic per a Catalunya 'just i de llarg recorregut'. També demanen la creació d'una comissió de seguiment del pla de rescat del sector financer, per tal que es garanteixi que la liquiditat arribi a treballadors i empreses.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
15 de març de 2009, 12.50 h

Des de 600 quilòmetres de distància, en zapatero, tot arronsant les celles, us està fent una botifarra com una casa de pagès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.