directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta s'informa de les conseqüències de deixar el subgrup de SI al Parlament

El president de Democràcia Catalana podria decantar-se per trencar tots els seus vincles amb Solidaritat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després d'un primer moment d'amenaces d'expulsió, l'executiva de Solidaritat ha optat per rebaixar la tensió i evitar el cost polític que podria comportar fer fora del subgrup parlamentari a Joan Laporta. Tot i això, les desavinences entre els diputats per l'aposta del president de Democràcia Catalana de sumar-se a la candidatura d'ERC a les eleccions municipals de Barcelona haurien debilitat tant la coalició que Joan Laporta s'estaria plantejant seriosament deixar ell mateix per pròpia voluntat el subgrup de Solidaritat i passar a ser diputat no adscrit o membre del grup mixt sense estar a cap dels dos subgrups. És per això que l'expresident blaugrana ja ha demanat a la Mesa informació sobre quines serien les conseqüències d'aquesta decisió.
toni strubell, alfons lópez tena, joan laporta, uriel bertran, solidaritat, diputats
Comparteix
   


Etiquetes
El president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, ha demanat informació a la Mesa del Parlament per decidir si marxa o no del grup mixt que està format pels tres diputats de SI i tres diputats més de Ciutadans. Abans de prendre una decisió, Laporta vol conèixer quin podria ser el seu paper com a parlamentari, és a dir, quines serien les seves intervencions al ple del Parlament i quina representació tindria a les comissions així com la dotació pressupostaria que li tocaria. De tota manera, la seva intenció és abandonar el subgrup de SI. Segons fonts pròximes a Laporta, el reglament del Parlament no explicita el cas concret d'un diputat que forma part d'un subgrup.

En una conversa informal amb periodistes als passadissos del Parlament, Joan Laporta ha assegurat que encara no ha pres una decisió sobre a quin grup es quedarà com a parlamentari. Per la seva banda, el secretari general de SI, Uriel Bertran, ha assegurat que Laporta encara no els ha comunicat si vol marxar del subgrup i ha comentat les sensacions del primer dia de ple després de la ruptura. 'Hem estat els quatre convivint a l'hemicicle. Som persones educades, civilitzades i respectuoses, per tant, s'ha de portar amb la màxima naturalitat', ha manifestat.

Laporta té la intenció d'assistir aquest dimecres a la tarda a la conferència del líder d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, en què explicarà les línies mestres del seu projecte per Barcelona de cara a les eleccions municipals. Tot i així, la presència de Laporta no està assegurada ja que dependrà de l'hora que acabi el ple del Parlament que se celebra aquest dimecres i que es reprendrà demà dijous.

Atac informàtic
D'altra banda, Democràcia Catalana ha denunciat aquest dimecres als Mossos d'Esquadra un 'atac informàtic' que ha deixat inhabilitades les pàgines del facebook del partit i del seu líder, Joan Laporta. Segons Democràcia Catalana dijous passat van rebre un avís de facebook alertant que s'havien canviat les contrasenyes per administrar aquestes pàgines. Com a conseqüència del que consideren un 'atac informàtic', Laporta ha passat de tenir 25.000 seguidors a facebook a tenir-ne 14.000.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Oriol fletxa manresa
9 de març de 2011, 17.24 h

ATENCIÓ:

Després dels esdeveniments de SI i Joan Laporta. El grup del facebook de SI ha tret a un bon grapat d'usuaris que no pensaven com ells. Em pregunto si aquesta és la democràcia que tant prediquen...

Curiosament, avui han esborrat el personatge de Joan Laporta al facebook, com el seu partit, Democràcia Catalana...

A més de practicar dictadura al mur de SI esborran tots aquells que no veuen bé la postura de SI, practiquen terrorisme informàtic bloquejant el compte d'en Joan L... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Xavier fletxa Palma
9 de març de 2011, 16.58 h

La decisió del senyor Laporta no anirà condicionat sobre el que és millor per a les forces independentistes, sinó el que més convingui als seus ingressos econòmics: cobrar com a diputat, regidor...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
David fletxa L'Hospitalet
9 de març de 2011, 16.25 h

"Com a conseqüència del que consideren un 'atac informàtic', Laporta ha passat de tenir 25.000 seguidors a facebook a tenir-ne 14.000." això no és exacte...jo m'he donat de baixa com "amic" de FB d'en laporta per la seva poca vergonya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.